Follow:
lifestyle

Een momentje voor jezelf

Kinderen hebben is heerlijk, maar we kunnen niet ontkennen dat het ook een boel energie kost. Wat is er dan fijner dan na een lange dag, als de kids op bed liggen, nog even een momentje voor jezelf te pakken door te ontspannen in je eigen spa? Ja, je leest het goed. Een spa in eigen huis is niet onmogelijk. Verre van zelfs, er zijn spa’s in allerlei soorten en maten en voor elk soort budget. Zie je jezelf al liggen? Lees dan verder voor een aantal tips.

Soorten Spabaden

Een whirlpool, jacuzzi of zwemspa zijn voorbeelden van spabaden. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen al deze benamingen en wat doet het met je?

Spa betekent letterlijk gezien ‘’gezondheid in het water’’. Met deze term worden warmwater baden bedoeld die voorzien zijn van massage waterstralen en vaak ook bubbel mechanismen. Een synoniem daarvoor is whirlpool. Een spa heeft een masserende werking en wordt ervaren als relax en spierontspannend. Dit is goed voor je algemene gezondheid.

Een hottub is een populaire benaming voor een soort pa. Voordelen van hot tubs zijn dat ze niet zo veel ruimte innemen. Ze kunnen worden ingegraven, neergezet in een hoek, veranda of zelfs op je dakterras. Aan het water kunnen geneeskrachtige kruiden worden toegevoegd waarbij gezondheidsklachten als hoofdpijn, spierpijn en slapeloosheid kunnen worden aangepakt. De buitenlucht in combinatie met het warme water geeft een extra rustgevende werking op lichaam en geest.

Jacuzzi ® is een Amerikaans spa-merk. Dit merk is zo bekend geworden dat de term jacuzzi een eigen leven is gaan leiden, maar ook hiermee wordt eigenlijk een soort spa bedoeld. Het water van een Jacuzzi ® is verwarmd tot maximaal 40 graden waarbij het therapeutische effect optimaal optreedt wanneer de buitentemperatuur lager ligt dat de temperatuur van het water.

Voordelen

De voordelen van een spa zijn uiteenlopend, maar ze hebben allemaal wel te maken met de gezondheid. Allereerst zorgt een spabad ervoor dat je spieren ontspannen en je gewrichten worden ontlast. Daarnaast verbetert de bloedsomloop door de massagejets. Ook kan een spabad de kwaliteit van je slaap verbeteren, dit heeft onder andere te maken met de ontspannende factor van het bad. Tot slot kan het verlichting brengen aan blessures en andere lichamelijke klachten.

Kooptips

Voordat je daadwerkelijk een spa gaat aanschaffen, is het van belang om met een aantal zaken rekening te houden:

* Bedenk van te voren altijd met hoeveel personen je tegelijkertijd gebruik gaat maken van de spa. Dit zal het aantal keuzes beperken. Een grotere spa heeft meer ruimte nodig en verbruikt meer energie.

* De wellness van een spa hangt af van de massagejets. Elk massagejet zorgt voor een ander gevoel; zo zijn er pulserende, vibrerende en powerjets. Om optimaal te kunnen genieten van de spa is het belangrijk om te kiezen voor een bad met de jets die jij het lekkerst vindt.

* De plaatsing van de spa is ook van belang. Als buiten ruimte hebt dan heeft dat wel betere effecten dan binnen. Qua hygiëne is het beter om de spa niet onder bomen te plaatsen, maar bijvoorbeeld onder een overkapping. Daarnaast is het ook beter om de spa dichtbij het huis te plaatsen, zodat je bij gebruik niet lang door de kou hoeft te lopen.

Ben je je er van bewust welke ontspanning jij nou het lekkerste vindt? Dan ben je er klaar voor om dé spa uit te zoeken die jou de meest ultieme ontspanning geeft. Kijk voor meer informatie gerust eens op deze site.

Liefs Hilde

**advertorial**

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Jessica J.

  Ik hoef niet per se een spa in huis – tenzij ik rijk zou zijn, natuurlijk. Dan kocht ik een huis met groot tuinhuis en liet ik dat ombouwen tot kuuroord. 😉
  Dit doet me wel denken aan het ouderlijke huis van m’n Zweedse ex. Zij hadden een sauna in huis, wat blijkbaar normaal is in Zweden, haha.
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #69 • Upperdare party en dansen tot ’s ochtendsMy Profile

  september 12, 2017 at 11:12
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik ga altijd graag hardlopen of even voor me uit zitten mijmeren als ontspanning.

  september 12, 2017 at 11:27
 • Reply chucky1012

  Als ik heel groot zou wonen dan is dit erg fijn 😉

  Xoxo

  september 12, 2017 at 12:10
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge