Follow:
boeken

Een tuin vol geheimen – Kelly Doust

Geen mij een roman met een interessante familiegeschiedenis met geheimen en ik ben om. Ik vind het heerlijk om te duiken in een verhaal waarin een familie centraal staat. En het leukste is dan als die familie lekker gecompliceerd is en je tijdens het lezen puzzelstukjes krijgt die de familiegeheimen stukje bij beetje ontrafelen. Een tuin vol geheimen is zo’n boek. En wanneer het verhaal zich ook nog grotendeels afspeelt in Engeland kan het toch niet meer stuk?

Synopsis ‘Een tuin vol geheimen’

Als haar modemerk failliet gaat, ziet ontwerpster Sylvie Dearlove zich gedwongen van het hippe New York terug te verhuizen naar haar familielandhuis in Engeland. Het huis van dit oude, adellijke geslacht is vervallen en ook met haar excentrieke overgrootmoeder gaat het niet goed. De familie heeft besloten het landhuis en de bijbehorende tuin op te knappen om het te kunnen verkopen. Wanneer haar ouders Sylvie vragen de zolder op te ruimen, stuit ze op twee familiegeheimen die haar verleden, heden en toekomst op zijn kop zetten.

Het verhaal van de Dearloves strekt zich vanaf de tijd van koning Edward via de Tweede Wereldoorlog naar het hedendaagse Londen. Vijf sterke vrouwen tonen de verwoestende werking van geheimen en de kracht van familiebanden.

Samenvatting

Het duurde even voordat ik in het verhaal gezogen werd. Het zelfmedelijden van Sylvie werkte in het begin nogal storend. Oké, het is vervelend dat je failliet bent en dat je voor je gevoel hebt gefaald, maar hupsakee, ga er weer wat van maken. De tijd die ze in haar ouderlijk huis doorbrengt lijkt haar daarin te veranderen en op die manier creëerde ik toch sympathie voor haar.

Je leest dit verhaal vanuit verschillende perspectieven (Lizzie en Victoria) en vanuit verschillende periodes in de geschiedenis. Door fragmenten uit dagboeken, krantenknipsels en brieven weet de auteur je in het verhaal te trekken en leef je met elk personage mee. Doordat je als lezer steeds meer van de geschiedenis van de Dearloves leest begrijp je ook beslissingen die in een later stadium door bepaalde personen zijn genomen. Een plottwist op het einde van het verhaal was dan ook een complete verrassing die mij wel een traantje deed wegpinken.

Een leuk detail van dit boek vind ik alle mode gerelateerde stukken. Kledingstukken uit de geschiedenis van de familie Dearlove, die tot in de puntjes worden beschreven, absoluut een mooie toevoeging aan dit verhaal!

Deze roman is niet een heel uniek verhaal en heeft mij niet weggeblazen, maar het is absoluut een roman die voor zeer fijne leesmomenten heeft gezorgd.

Informatie

Een tuin vol geheimen – Kelly Doust

Uitgeverij HarperCollins

Paperback, 416 pagina’s

ISBN: 9789402703382

Prijs: €17,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge