Follow:
Uncategorized

Essence All About Matt Fixing Compact Powder

Al een tijdje stond de Essence Fixing Powder op mijn wishlist. Ik had eerst eentje van MAC op mijn wishlist, maar over de Essence las ik ook steeds meer goeds. En ja, waarom meer betalen? Plus het feit dat MAC op dieren test leek het mij beter om de Essence versie te proberen.

fixing

Bij ons Kruidvat filiaal was deze poeder steeds uitverkocht. Gelukkig kon ik hem kopen bij het filiaal in het dorp bij mijn moeder. Dolblij! Maar wat doet deze witte poeder nou eigenlijk? ( ja, hij brengt mij ook in hogere sferen, maar dat soort witte poeder bedoel ik natuurlijk niet )

Wat kan deze poeder allemaal?

De naam ‘all about matt’ zegt natuurlijk al genoeg. Deze poeder matteert super. Hij gaat het glimmen van de huid tegen. Ook fixeert het je make-up waardoor je een mooie finish krijgt. Ook zal eventueel aangebrachte blush beter blenden met je foundation.

fixing3

In gebruik

Ik gebruik een grote poederkwast om deze fixing poeder aan te brengen. Na het aanbrengen van mijn foundation en concealer, maar voor mijn blush, bronzing powder en highlighter. Hierdoor hechten de laatste stappen ook beter. Ik gebruik deze All About Matt Fixing Compact Powder nu een ruime week en ik ben razend enthousiast! Ook al ben ik 37, ik had gedurende de middag toch al echt een glimmende t-zone. Nu is dat niet meer het geval. Mijn gezicht oogt nog matt in de middag.

Op dagen boven de 25 graden zal dit natuurlijk iets anders zijn, maar dan zal ik de fixing poeder gedurende de dag gewoon nog een keer aanbrengen. Dit kan namelijk prima!

Ingrediënten

fixing1

De ingrediënten zijn niet heel bijzonder. Talk zorgt voor het absorberen van talg, hierdoor zal je niet zo snel gaat glimmen.

Conclusie

Ik vind dit product echt geweldig. Dit wordt een pareltje in mijn dagelijkse routine. Ik was ook dubbel zo blij toen ik een reserve poeder kreeg bij het Essence/Catrice event.

De Essence All About Matt Fixing Compact Powder kan je krijgen bij het Kruidvat en/of Trekpleister voor 2,99

Gebruik jij ook een fixerende poeder?

Liefs hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

16 Comments

 • Reply Babs

  Als ik full make-up op doe gebruik ik meestal wel poeder, ook voor de glim (voorhoofd vooral) Ik heb er een van Oriflame en Catrice.
  Babs onlangs geplaatst…Mooi en gezond met extra vitaminen! ( plus tip tegen fruitvliegjes!)My Profile

  augustus 17, 2016 at 08:03
 • Reply Maaike

  Ik hoor hier altijd zoveel goede verhalen over! Nog nooit geprobeerd zelf. Ik gebruik nu een poeder van Bourjois, maar die vind ik eigenlijk iets te geel. Maar ik maak em gewoon op, heb al pan geraakt! Mijn favoriete poeder ooit is Primed & Poreless van Too Faced.
  Maaike onlangs geplaatst…Damn Nice Hair Silver shampooMy Profile

  augustus 17, 2016 at 08:24
 • Reply Mariska

  Ik hoor vaker dat dit echt een budget holy grail is! Ik heb nu banana powder, die vind ik ook fijn 🙂
  Mariska onlangs geplaatst…Wie houdt er ook van macarons & ijsjes?My Profile

  augustus 17, 2016 at 09:38
 • Reply Marleen@Burgertrutjes

  Heb echt al heel veel goeie dingen over deze gelezen! Voor de prijs hoef ik het ook niet te laten 🙂 Zal m zeker gaan proberen!
  Marleen@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Een scoliose en kyfose : wat zijn dat en kan je ermee leven?My Profile

  augustus 17, 2016 at 10:44
 • Reply Romy

  Heb hier al zoveel goeds over gelezen! Ben zeker van plan om hem zelf ook te halen!
  Romy onlangs geplaatst…Essence Cool Nude Lipstick reviewMy Profile

  augustus 17, 2016 at 16:27
 • Reply Lesley

  Dit is ook mijn favoriet! Echt een heerlijk product wat je niet doet glimmen 🙂
  Lesley onlangs geplaatst…Outfit inspiratie | Twee herfstlooks met alleen sale itemsMy Profile

  augustus 17, 2016 at 16:45
 • Reply Jouvence

  Heb hem ook en ben er erg blij mee. Je hebt er een fijne review over geschreven en wat fijn dat je hem als back-up hebt gekregen bij het event. xx
  Jouvence onlangs geplaatst…Maybelline color sensational lipstick copper brown & vivid roseMy Profile

  augustus 17, 2016 at 16:50
 • Reply Janine

  Deze is zo fijn, ik gebruik hem ook hihi.vooral in de zomer maanden gebruik ik een fixing powder.
  Janine onlangs geplaatst…Essence MATT MATT MATT longlasting lipgloss | BeautyMy Profile

  augustus 17, 2016 at 19:30
 • Reply Astrid

  Ik heb ‘m laatst ook geprobeerd and I like! Lekker fijn poeder zonder cakey effect.
  Astrid onlangs geplaatst…essence en CATRICE winactieMy Profile

  augustus 17, 2016 at 19:40
 • Reply Yvonne

  Hoe fijn is dat een vervangend product vinden voor die prijs en er helemaal happy mee zijn!
  Yvonne onlangs geplaatst…Chanel Hydra Beauty Gel crèmeMy Profile

  augustus 17, 2016 at 20:58
 • Reply chucky1012

  Ik had er veel over gelezen maar heb het nog niet gekocht!
  Fijne review!
  Dit moet ik toch maar eens snel gaan kopen.

  Xoxo

  augustus 18, 2016 at 06:31
 • Reply Hennie

  Dit is het enige Essence’je in mijn stash. Vind het zonde om veel geld neer te moeten neerleggen voor wat talkpoeder. 😉
  Bevalt mij ook erg goed, maar het dekseltje breekt bij mij wel steeds af. Maar goed, voor die paar euro moeten we ook niet gaan zeiken natuurlijk.
  Hennie onlangs geplaatst…Etos | Phyto Lifting LijnMy Profile

  augustus 18, 2016 at 08:27
 • Reply Jana

  Ik heb dit product al 3 keer aangekocht, zegt genoeg denk ik! Ben ook enorm tevreden met deze poeder en de prijs is alleen maar een pluspunt natuurlijk. Super leuk artikel en een hele mooie blog heb je!
  Jana onlangs geplaatst…MEGA UPDATE | mijn eigen site !My Profile

  augustus 18, 2016 at 13:21
 • Reply Claudia

  Lijkt me echt een fijn product en wat een fijn prijsje zeg! . Ik gebruik eigenlijk altijd de fixing powder van de make up studio.
  Claudia onlangs geplaatst…Indeed Laboratories veelbelovend en betaalbare huidverzorgingsproductenMy Profile

  augustus 18, 2016 at 22:36
 • Reply Deb

  Wat een goed en budgetproof alternatief voor het fixerende poeder van Mac, en niet te vergeten dierproefvrij alternatief! Zelf heb ik geen last van een glimmende huid dus ik zal dit poeder niet gebruiken, maar weet dat er genoeg dames zijn voor wie dit een uitkomst zal zijn.

  augustus 18, 2016 at 22:37
 • Reply Melike

  Deze poeder heb ik al vaker zien liggen en bijna gekocht. Goed om te lezen hoe hij werkt, want ik heb niet zoveel ervaring met fixing powders. Ik ga hem ook een proberen nu!
  Melike onlangs geplaatst…Kleine rode bultjes op je bovenarmen? Review: Paula’s Choice Clear Exfoliating Body Spray 2% BHA.My Profile

  augustus 18, 2016 at 23:35
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge