Follow:
beauty

Essence Camouflage 2 in 1 Make-up & Concealer

essence3

Vandaag laat ik jullie dit onlangs uitgebrachte make-up product zien. Een foundation en concealer in 1! Hoe handig is dat?! Gelukkig staat er ‘no mask-effect’ op de verpakking, want dat is het eerste waar ik bang voor zou zijn bij het horen van foundation en concealer in 1. We gaan het testen!

essence4

Ik ontving 2 kleuren en besloot voor de lichtste versie te gaan. Te donker vind ik vaak een negatief effect hebben. Voor mij zou een foundation als deze een mooie uitkomst zijn, ik heb namelijk flink wat pigmentatievlekjes op mijn gezicht, dus een wat dekkendere foundation is meer dan welkom.

Essence:

“Beauty-partner: Make-up en concealer! De textuur biedt een long-lasting , hoge dekking om alle huidimperfecties te camoufleren en zorgt voor een matte en flawless finish, zonder een masker-effect’

De test

De belichting is een beetje drama omdat het in de vroege ochtend nog donker is.

De belichting is een beetje drama omdat het in de vroege ochtend nog donker is.

Geen make-up, maar dat had je waarschijnlijk al gezien….aaaahhhh scary! 😉

essence1

Hier heb ik de foundation aangebracht. 1 Laagje. Je ziet meteen dat het zeker egaler maakt. Absoluut! De substantie smeert ietwat stug, dus voor een droge huid zou ik deze foundation niet direct aanraden.

essence2

Hier heb ik het afgemaakt met wat fixing powder, mascara en een beetje blush. Voor de (na)zomer zou ik de kleuren 010 en 020 kunnen mengen, maar voor de winter is 010 echt perfect! Maar hoe blijft hij zitten?

Ik merk dat gedurende de dag, als mijn neus wat vetter wordt, de foundation wat begint te “lopen”. Dan moet ik dus echt even wat bijwerken met een poeder oid. Jammer! Maar qua dekking op de normale delen van mijn gezicht ben ik zeer tevreden. Hij dekt inderaad prachtig en geeft zeker geen masker-effect.

De subtantie, kleuren 010 en 020 naast elkaar

De subtantie, kleuren 010 en 020 naast elkaar

Ingrediënten

essence5

Ik vind de Essence Camouflage 2 in 1 Make-up & Concealer voor de prijs van 3,89 een prima foundation/concealer. Het beetje “lopen” bij de vettere delen rond mijn neus neem ik voor lief, dat heb ik namelijk met mijn MAC foundation ook, dus daar heb ik vaker last van.

Conclusie

Een prima product! Kan niet anders zeggen. Droge huidjes kunnen beter een andere foundation pakken uit het schap, die zullen deze denk ik niet zo lekker vinden smeren/aanvoelen.

De Essence Camouflage 2-1 Make-up & Concealer is verkrijgbaar bij het Kruidvat en Trekpleister.

Hebben jullie weleens een Essence foundation gebruikt?

Liefs Hilde

** Ik heb dit product gekregen ter review **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

12 Comments

 • Reply Patricia

  Ik was heel bang dat deze concealer/foundation een maskereffect zou gaan geven, dus ik ben blij om te lezen en te zien dat het niet zo is en ik ga hem dan eerdaags zeker even in de winkel halen 🙂
  Patricia onlangs geplaatst…Review: The Penguins of MadagascarMy Profile

  september 26, 2016 at 15:03
 • Reply Maaike

  Ik vind het effect wat te mat. Maar goed, ik heb dan ook best een droge huid. Ook denk ik dat de kleur te donker is. Ik ben zo licht 🙁
  Maaike onlangs geplaatst…Essence I My Profile

  september 26, 2016 at 15:24
 • Reply Rochella

  Ik vind deze ech helemaal top, heb het zelfde product afgelopen weekend gekocht. SUper tevreden!

  september 26, 2016 at 15:49
 • Reply Astrid

  Ik moet deze nog steeds uitproberen! Maar ik ben ook niet zo’n foundationgrootgebruiker 😉 Het effect is mooi bij jou vind ik!
  Astrid onlangs geplaatst…Ziaja Marine Algae enzyme peeling reviewMy Profile

  september 26, 2016 at 16:50
 • Reply Yvonne

  Nee ik heb nog nooit een Essence foundation gebruikt, ben best wel picky in foundation maar voor de prijs hoef ik het niet te laten zie ik.
  Yvonne onlangs geplaatst…Peel-Off Masker KruidvatMy Profile

  september 26, 2016 at 16:56
 • Reply Yvonne

  Ik heb deze laatst voor mijn dochter gekocht. Voor mijn huid zou deze inderdaad te droog zijn. Ik vind Rimmel Match perfection heel fijn voor mijn huid. En Max factor miracle touch.
  Yvonne onlangs geplaatst…Hoepel toch op met dat glazen plafond!My Profile

  september 26, 2016 at 20:16
 • Reply Dineke

  Ik gebruikte altijd een foundation van Essence, nu niet meer, maar de kwaliteit is echt goed gebleven zeg!
  Dineke onlangs geplaatst…5X | WAAROM VOOR JEZELF KIEZEN EEN MUST ISMy Profile

  september 26, 2016 at 20:56
 • Reply Melike

  Het resultaat ziet er echt goed uit inderdaad! En voor die prijs ben ik echt blij verrast. Jammer dat hij wat minder geschikt is voor droge huidjes. Hij zou dus niet echt voor mij zijn, heel fijn dat je dat erbij vermeld!
  Melike onlangs geplaatst…Een gezichtscrème voor een eczeem gevoelige huid? Review: Paula’s Choice Skin Recovery Replenishing MoisturizerMy Profile

  september 26, 2016 at 21:03
 • Reply Lonneke

  Deze moet ik ook nog proberen alleen jammer dat ik nu lees dat het toch een beetje gaat uitlopen. De dekking vind ik wel erg mooi.
  Lonneke onlangs geplaatst…3x Catrice Ultimate Nail Lacquer #3My Profile

  september 26, 2016 at 22:17
 • Reply chucky1012

  Klinkt geweldig.
  Prachtig resultaat.
  Ik ken dit helemaal nog niet.

  Xoxo

  september 27, 2016 at 13:24
 • Reply YuSt

  Ik gebruik van Essence de matte finish en een tubetje om vlekjes weg te werken, superfijn spul!
  Foundation moet bij mij niet te droog worden, dan lijk ik net een droog stuk woestijn.
  YuSt onlangs geplaatst…Swatched it | I Can I Will | ManhattanMy Profile

  september 27, 2016 at 19:15
 • Reply Vanessa

  Het resultaat ziet er mooi en natuurlijk uit! Ik vraag me alleen af of de lichtste kleur licht genoeg zal zijn voor mijn bleke huidje, want op de swatches zien de kleuren er vrij donker uit vind ik.
  Vanessa onlangs geplaatst…Geen zin in hakken? Draag stijlvolle platte schoenenMy Profile

  september 27, 2016 at 20:26
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge