Follow:
beauty

Essence get picture ready eyeshadow & super precise eyeliner

Afbeeldingsresultaat voor essence png

Tijd om weer iets van Essence oogmake-up te reviewen. Ik ontving het Essence Get Picture Ready Eyeshadow Palette en de Essence Super Precise Eyeliner. Beide vrij nieuwe producten. Wat vind ik ervan? Kijken jullie mee?

Als eerste het Get Picture Ready Eyeshadow Palette:

essenceoog

Het palette komt in een stevig plastic doosje. Strakke uitstraling met toch het speelse roze en lettertype waar Essence bekend om staat.

essenceoog2

essenceoog3

De kleuren zijn helemaal mijn smaak. Neutrale kleuren met wat paarse tinten. Er zitten zowel matte als glanzende pans in. En super leuk detail dat er in de pans letters gedrukt staan. Top!

De kleuren van links naar rechts zijn:

01. Lights on!

02. Selfie Queen

03. #picoftheday

04. insta beauty

05. #nofilter

06. mauvie-star

07. zoom in

Wat een geweldige namen hè? Essence is daar zo sterk in altijd.

Swatches

essenceoog4

De swatches kreeg ik niet zo lekker op de foto. De pigmentatie is ok, niet super denderend jammer genoeg. De donkere kleuren zijn nog wel aardig, maar de lichte kleuren vallen op mijn arm wat weg helaas.

Eyeliner

eyeliner

Toevallig was mijn andere Essence eyeliner op. Dat was een stiftje waar ik echt super tevreden over was. Deze nieuwe eyeliner is longlasting en waterproof. Door de naam Super Precise kon ik al raden wat voor soort kwastje het was. 😉

eyeliner2

Het is een heel dun kwastje zoals je ziet. Zelf ga ik liever voor stiftjes omdat ik nog niet zo’n behendige eyeliner-artist ben. haha. Maar ik ben beautyblogger of niet toch? Dus testen die hap!

essenceoog5

essenceoog6

De test!

De oogschaduw brengt makkelijk aan. Ik had geen last van fallout ( poeder dat over belandt behalve op je ooglid ), en voor het blenden zag je wel degelijk verschil in kleur. Door het blenden is het een wat egaler geheel geworden. Geen spectaculaire oogschaduw, maar een heel neutrale glans-look. Ik heb een aantal donkere kleuren oogschaduw waar ik deze mooi mee kan combineren.

De eyeliner heb ik echt even moeten oefenen. Het is een heel precies werkje en dat vergt wat oefening. Maar uiteindelijk lukt het mij aardig. Of het mijn geliefde stiftje van Essence zal kunnen vervangen weet ik niet, maar ik gebruik deze eyeliner ter afwisseling.

essenceoog1

Conclusie

Verwacht je een boel pigmentatie bij een oogschaduw, dan kan je dit palette beter laten liggen. Hou je van subtiele oogschaduw, dan is dit palette zeker iets voor jou! Ook de eyeliner is dikke prima!

Prijs

Beide artikelen zijn uiteraard te koop bij het Kruidvat en Trekpleister. Het Get Picture Ready palette kost 4,99. De eyeliner is te krijgen voor 2,89.

Gebruik jij Essence makeup?

Liefs Hilde

** Ik heb deze producten ontvangen ter review **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

21 Comments

 • Reply Susan

  Vind het palette tegenvallen, maar de eyeliner ziet er wel goed uit!
  Susan onlangs geplaatst…Benefit the Porefessional Agent Zero ShineMy Profile

  oktober 2, 2016 at 07:14
 • Reply Yvonne

  Ik heb nog zoveel oogschaduw dat ik voorlopig geen nieuwe paletten ga kopen. Tenzij het echt supergoed is. Eyeliner gebruik ik niet; vind dat bij mezelf snel te hard staan. Ik gebruik liever gewoon ouderwets oogpotlood. Vind ik ook wat makkelijker. 🙂
  Yvonne onlangs geplaatst…Hoepel toch op met dat glazen plafond!My Profile

  oktober 2, 2016 at 09:18
 • Reply Linda

  Jammer van de oogschaduw. Volgens mij staat Essence daar helaas wel om bekend. Ik gebruik vaak de nagellak van Essence en de lippenstiften zijn ook vaak best goed. Die gebruik ik ook soms.
  Linda onlangs geplaatst…Hema tompouce masker + mini winactieMy Profile

  oktober 2, 2016 at 09:35
 • Reply Natascha

  Hmmm, ik vind de oogschaduw een beetje tegenvallen 🙁 Ik had er stiekem meer van verwacht. Ik gebruik zelf wel een eyeliner van Essence!
  Natascha onlangs geplaatst…De Pink Ribbon armband van 2016My Profile

  oktober 2, 2016 at 09:55
 • Reply Hennie

  Ik gebruik nooit makeup van Essence eigenlijk. Ik vind de kwaliteit van de oogschaduw meestal wat tegenvallen. Hetzelfde als wat jij stelt over dit palette. Jammer, want het zijn wel erg mooie en hele bruikbare kleurtjes!

  Oh wacht. Ik lieg. Ik heb wel de oogschaduw primer van Essence en dat is echt wel een goede! En oh ja, ik heb al jaren de kabuki van Essence die ook zeer goed dienst doet. Zie, valt het allemaal wel weer mee. 🙂
  Hennie onlangs geplaatst…Dr Pierre Ricaud | Fall 2016My Profile

  oktober 2, 2016 at 09:55
 • Reply Romy

  Jammer dat de oogschaduw niet zoveel pigment afgeeft en met eyeliner ben ik sowieso geen held. Ik denk dat ik deze dus beide toch laat liggen 😉
  Romy onlangs geplaatst…DIY: kaarten maken met Action knutselspullenMy Profile

  oktober 2, 2016 at 10:03
 • Reply Nancy

  Ik ,,vond,, van de week een doosje groene oogschaduw van Essence in mijn beauty case. Ikwist niet eens meer dat ik die had. Ik vind m geweldig! Ik gebruik het als eyeliner en onder m’n ogen en t blijft de hele dag perfect zitten. Echt geweldig!
  Nancy onlangs geplaatst…BELL SLEEVES & FANCY FRIDAY LINKUPMy Profile

  oktober 2, 2016 at 10:25
 • Reply Iris

  Jammer dat het palette niet zo gepigmenteerd is, vond hem er wel heel leuk uitzien namelijk! Fijne review! X
  Iris onlangs geplaatst…The Body Shop – Himalayan Charcoal MaskerMy Profile

  oktober 2, 2016 at 10:28
 • Reply chucky1012

  Prachtig resultaat van de eyeliner 😉

  oktober 2, 2016 at 10:45
 • Reply Mariëlle

  Subtiel is het zeker haha, jammer zeg! Ik houd toch wel van make-up die je goed ziet!
  Mariëlle onlangs geplaatst…New In September 2016 – random stuff!My Profile

  oktober 2, 2016 at 11:09
 • Reply Astrid

  Het palette ziet er wel heel mooi uit, die kleuren zijn perfect! Maar inderdaad, de pigmentatie is niet echt om over naar huis te schrijven. Helaas!
  Astrid onlangs geplaatst…Persoonlijke update & Gastbloggers in aantocht!My Profile

  oktober 2, 2016 at 11:23
 • Reply Babs

  De pigmentatie is niet top, veel lichte kleuren. Best jamer hoewel het wel heel mooi staat bij jou. En de eyeliner zit er heel netjes op, staat je mooi!
  Babs onlangs geplaatst…KeeK op de Week 40- BeestenboelMy Profile

  oktober 2, 2016 at 11:39
 • Reply Nienke

  Valt een beetje tegen, qua pigmentatie.
  Nienke onlangs geplaatst…Beautybox inhoud + reviews van de maand September.My Profile

  oktober 2, 2016 at 12:30
 • Reply Eva

  Hmm toch vind ik de kleuren in het palletje wel erg mooi! Ik houd wel van die neutrale kleurtjes. Jammer van de pigmentatie… 🙁
  Eva onlangs geplaatst…HAPPY things #40My Profile

  oktober 2, 2016 at 12:50
 • Reply Veronique

  Eyeliner ziet er prima uit, maar ik kan helaas helemaal niet overweg met zulke liquids :p
  De oogschaduw valt me wat tegen en die sla ik dus over 😀 Kan wel niet wachten tot die limited van Midnight Masquerade in de winkels ligt. Die drie oogschaduwkleuren hebben me van m’n sokken geblazen.

  oktober 2, 2016 at 13:58
 • Reply Lieke

  Vind het palette een beetje tegenvallen. Maar de eyeliner ziet er goed uit, en ik vind het kwastje wat hij heeft er heel fijn uit zien. Ik zou er een mooie wing mee kunnen maken!
  Lieke onlangs geplaatst…Persoonlijk | Hello octoberMy Profile

  oktober 2, 2016 at 19:52
 • Reply YuSt

  Mijn eerste reactie, hey smashbox? Daar zag ik ooit ook zo’n tekst met Photoready! Goed Essence heeft prachtige beautyproducten, soms kan het wat tegenvallen maar als ik over de hele linie kijk, best toppers tussen. Vooral het poedertje om te setten, de primer voor mijn ogen en ook een paar mooie blushes in mijn bezit.
  Sinds de gelnagellak ben ik iets minder te vinden in het nagellak schap, toch recent wat gekocht. Yeah!
  YuSt onlangs geplaatst…Swatched-it | Borgogna Anna |  | CollistarMy Profile

  oktober 2, 2016 at 20:25
 • Reply Melike

  Zo te zien doen beide producten echt prima hun werk! Ik hou zelf wel van wat subtieler dus het paletje zou ook zeker iets voor mij zijn. Mooie ooglook heb je ook gemaakt!
  Melike onlangs geplaatst…Review: Kiko Invisible Touch Face Fixing PowderMy Profile

  oktober 2, 2016 at 20:44
 • Reply Quinty

  De eyeliner heb ik zelf nu ook al ongeveer 1 weekje en ik vind hem reuze fijn! Het is zeker wel een favoriet van mij! 🙂
  Quinty onlangs geplaatst…∆ MAC TAUPEMy Profile

  oktober 2, 2016 at 21:34
 • Reply Deb

  Ik vind vooral de eyeliner interessant. Het palette vind ik qua pigmentatie een beetje tegenvallen.
  Deb onlangs geplaatst…Kat von D. inspired nailartMy Profile

  oktober 3, 2016 at 09:39
 • Reply Romy

  Zag dit palette laatst liggen en vond m ontzettend mooi! Heb hem toen laten liggen omdat ik nogal veel palettes heb. Als ik jou review zo zie dan ben ik blij dat ik hem niet gekocht heb. Houd altijd wel van een sterkte pigmentatie. Mooie foto’s van je ogen!
  Romy onlangs geplaatst…Overzicht creëren in je kleding kastMy Profile

  oktober 4, 2016 at 19:14
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge