Follow:
estee lauder, parfum

Estée Lauder Modern Muse Eau de Rouge

Laatst kreeg ik bij een bestelling een proefje van een nieuwere geur van Estée Lauder. De huidverzorging en make-up van Estée vind ik heel fijn, gebruik ik ook een aantal producten van. Geuren eigenlijk niet. In de periode dat ik bij de parfumerie werkte vond ik de geuren niet echt lekker voor mijn leeftijd. Ze waren voor mij toch wat te heftig.

Nu ik midden dertig ben merk ik dat ik de laatste tijd toch al naar wat aanwezigere geuren neig. ( zwaar klinkt meteen zo heftig, vandaar dat ik aanwezig gebruik ).
Ik was daarom ook erg benieuwd naar deze geur.

Toen ik hem op deed had ik meteen een klik met deze geur. Soms heb je dat, dan is het meteen een ‘liefde op het eerste gezicht – gevoel ‘. De geur gaf mij een gevoel van herkenning. Op dat moment kon ik het nog niet thuisbrengen, maar ik was verliefd.

De hele dag bleef ik aan mijn pols snuffelen en merkte ook dat de geur heel lang bleef hangen. In de avond wist ik opeens waar deze geur mij aan deed denken! Mijn jeugdvakanties in Engeland! Als kind ging ik altijd met mijn ouders, broertjes en zusje naar Engeland op vakantie. Meestal 3 keer per jaar gingen wij daarheen. In de mei en herfstvakantie een weekje en in de zomer 3 weken lang.
Fantastische herinneringen heb ik daaraan. Natuurlijk waren het andere vakanties dan mijn klasgenootjes hadden die naar Frankrijk gingen en op campings stonden met heel veel speelkameraadjes. Dat had ik niet. Wij zaten altijd in een gehuurd huis. Wel stond zo’n huis vaak als een soort “bij-huis” op een landgoed waar paarden en tennisbanen waren. Mijn broertje die 3 jaar jonger is als ik, en ik gingen dan in de hooibergen spelen en lekker ravotten op het grote grasveld om het huis.
De vakantiehuizen waren altijd typisch engels ingericht. Bloemetjesbehang, vloerbedekking, smalle gangetjes naar geheimzinnige kamertjes en zolders. Ook rook zo’n huis naar potpourri en rozen. En deze geur van Estée Lauder brengt mij terug naar die vakantiehuizen/vakanties.
Dit staat er op de site van Estée Lauder bij het parfum:
Modern Muse Eau de Rouge is een bloemig rozenparfum dat een nieuwe invulling geeft aan het kenmerkende Le Rouge, met een vleugje stralende puurheid geïnspireerd op de jeugdige flirt van een lentezoen.
 
De hartnoot van gerijpte rozen uit Modern Muse Le Rouge is het uitgangspunt voor deze pittige geur. Het dramatische, intense Le Rouge wordt naar een niveau van lichte, zorgeloze lentefrisheid getild dat de ‘Eau de Rouge’ muze perfect weerspiegelt. Dankzij de innovatieve structuur van dit parfum met ‘duale impressie’ kunnen vrouwen de geur in twee contrasterende noten ervaren:
 
 • DAUWACHTIG ROZENAKKOORD – Dit facet van de geur weerspiegelt de krachtige, vrouwelijke kant van de ‘Eau de Rouge’ vrouw met een uitgesproken fruitige sappigheid, een frisse bloemigheid en een dauwachtige helderheid. De weelderige sensualiteit van de Rosa Centifolia en de delicate Rose Petal NP sprankelt met dauwachtige groene noten en een knisperende Bourgeon de Cassis. Het geheel wordt afgerond met een scherpe, moderne noot van roze peper en een bruisend vleugje framboos.
 
 • IRISEREND HOUTAKKOORD – Haar sensuele verleiding en onmiskenbare aanwezigheid worden weerspiegeld in een verslavende mengeling van jasmijn en magnolia, verrijkt met de warme textuur van vetiver en licht hout. Het donker gepolijste houtakkoord contrasteert met de toevoeging van pure vanille voor een vleugje zoete verleiding, terwijl amberzaad zorgt voor een intrigerende maar tegelijk verfijnde noot van muskus.
 
Ik ben in ieder geval helemaal verliefd op deze geur. Zo fijn om met een geur een mooie herinnering op te halen!
 
De Estée Lauder Modern Muse Eau de Rouge is verkrijgbaar bij diverse parfumeries. 
Adviesprijs:
30ml 44 euro
50ml 51 euro
100 ml 82 euro
 
Vraag: Heb jij ook een geur waar je een mooie herinnering bij hebt?
 
Liefs Hilde
Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Brigitte Vermeulen

  Ik heb ook Modern Muse – vind hem ook lekker ! Het klopt wel dat je naar mate je ouder word iets meer intensere geuren lekker vind . Vroeger gebruikte ik Anais Anais van Cacharel – volgens mij gebruikte iedereen die toen 🙂 ik was denk ik ergens in de 20 toen deze populair was

  mei 15, 2016 at 11:50
 • Reply Hilde Janbroers

  Anais heb ik als meisje weleens van mijn moeder gekregen, nu zou ik het nooit meer gebruiken. Haha

  mei 15, 2016 at 13:50
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge