Follow:
boeken, review

Fright Night – Maren Stoffels

frightnight

“Wat is je grootste angst? Ik weet het nu.”

Dit was mijn eerste boek van Maren Stoffels die ik heb gelezen. Ik ken Maren Stoffels wel van naam, zij is naar mijn weten ook een keer in de bibliotheek in Voorburg geweest om klassen van de school van mijn kids een soort lezing te geven. Ik was erg benieuwd naar dit boek omdat ik stiekem dit soort boeken voor de jeugd ontzettend leuk vind. Ook kan ik dan mijn eigen meiden adviseren dit boek te gaan lezen. Want van spannende boeken beginnen ze steeds meer te houden!

Achterflap

“Een groepje vrienden geeft zich op voor een fright night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen?
Vijf jongeren gaan het bos in. Een van hen zal de nacht niet overleven. En een van hen is de moordenaar.”

frightnight

Samenvatting

In Fright Night lees je vanuit verschillende perspectieven. Je leest vanuit Sofia, Reza en Dylan. Dit zorgt ervoor dat het verhaal zeker interessant blijft.

Eén verhaallijn die je als lezer volgt is die van Dylan. Dylan woont sinds een tijdje bij een vriend van hem, Quin. Als lezer krijg je niet meteen de informatie waarom hij daar woont, al merk je wel dat dit niet om een luchtige reden gaat. Dit bouwt meteen al een beetje mysterie op. Samen met Quin en hun gezamenlijke vriendin Sofia, waar Dylan een oogje op heeft, besluiten ze deel te nemen aan Fright Night. Een spannend event wat bij hun in de buurt wordt gehouden. Op de desbetreffende avond wordt het drietal gekoppeld aan een ander stelletje, Maarten en Neele. Met z’n vijfjes vormen zij een groepje die de bossen ingaan om deel te nemen aan Fright Night.

Een andere verhaallijn die je volgt is die van Sandy en Reza. Twee jongens die in een soort tehuis wonen en waar je terecht komt als je een moeilijke achtergrond hebt. Neele is een begeleider in het huis en heeft een goede band met Reza. Hij lucht zijn hart bij haar uit en dit geeft hem toch een soort veilig gevoel. (en eigenlijk ziet hij haar wel zitten ;-). Sandy komt op een gegeven moment aanzetten met het bericht dat Reza en hij een mooie kans krijgen: ze mogen meedoen als acteur tijdens Fright Night.

Het verhaal leest prettig weg en bevat veel vaart. Je kijkt als lezer uit naar de deelname aan Fright Night omdat je voelt dat er wat gaat gebeuren. Dit in combinatie met de mysteries rond Dylan en Reza zorgen ervoor dat je gedachten constant bij het verhaal blijven. Maren Stoffels zal met Fright Night zeker ook heel veel jeugd aanspreken! Zeker omdat niet alleen het donkere duistere bos een hoge spanningsboog geeft, maar ook nog een verlaten huis een belangrijke setting in het verhaal heeft.

fright night

Conclusie

‘Fright Night’ is een erg leuk spannend boek om te lezen. Het is zeker aan te raden voor tieners die het leuk vinden om spannende boeken te lezen. Maar ook voor volwassenen een boek die een aantal uurtjes leesplezier geven!

Informatie

Fright Night – Maren Stoffels

Uitgeverij Leopold

Paperback, 176 pagina’s

ISBN: 9789025876203

Prijs: 14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliatelink **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge