Follow:
boeken, kids

Gangsterschool – Kate Wiseman

gangsterschool

Een school waar je leert om crimineel te worden…. dat is natuurlijk een hele vreemde school! Maar deze school bestaat wel degelijk; Gangsterschool. In dit kinderboek lees je alles over deze vreemde, bizarre school en natuurlijk gaat het er niet van een leien dakje 😉

Achterflaptekst ‘Gangsterschool’

Het Rabauw College is een bijzondere school. Hier staan geen rekenen en taal op het lesrooster, maar Dieverij, Hacken, Besluipen, Vermommen en nog veel meer vaardigheden waar elke Betrouwbare Burger van huivert…Op de Gangsterschool worden alleen kinderen van meestercriminelen toegelaten om de kneepjes van het boevenvak te leren. Nieuwkomers Milly en Charlie zijn echter anders. Ze willen juist voorkomen dat ze echt slechte dingen moeten doen. Maar hoe krijgen ze dat voor elkaar zonder onmiddellijk van school getrapt te worden en te eindigen op het duistere Kruimeling College?

gangsterschool

Samenvatting

Met beroemde ouders zijn Milly en Charlie verzekerd van een plekje op de beruchte school; Het Rabauw College. Ook al hebben beide nieuwkomers wel hun twijfels of ze echt wel het criminele pad op willen gaan als ze ouder worden. Misschien vinden ze het namelijk helemaal niet zo leuk om altijd maar slecht te zijn en stoute dingen te doen.

Bij hun eerste periode op het Rabauw College maken ze al kennis met de meest vreemde vakken. Zo leren ze een leugendetector te omzeilen, moeten ze stelen en nog meer van deze criminele praktijken. Toch merken Milly en Charlie, die vanaf het begin al meteen vriendschap hebben gesloten, dat ze iets anders zijn dan de meeste andere leerlingen.

Leerkracht meneer Vingerling heeft dit jaar een wedstrijd in het leven geroepen; De Vingerling bokaal en het grote Inlever Gala. De leerlingen werken in groepjes aan deze bijzondere wedstrijd en ook Milly en Charlie gaan ermee aan de slag. Maar in wat voor problemen ze komen hadden ze van te voren niet kunnen bedenken…

gangsterschool

Mijn mening

Ik lees geregeld kinderboeken en geniet hier altijd van. Toch ben ik kritisch met dit boek geweest. Ik vind het lastig beoordelen omdat ik het als een volwassene lees en beoordeel, maar zal er ook op een manier vanuit het oogpunt van een kind naar kijken.

Allereerst vind ik Gangsterschool een geweldige, pakkende cover hebben. Dit boek, een mooie hardcover, is echt een pareltje. Absoluut een boek wat mij ook meteen qua uitstraling aansprak. Het verhaal, het idee, de leuke woordspelingen en gekke namen van leerkrachten vond ik ook erg geestig. Het idee an sich is gewoon erg goed en zal heel veel kinderen aanspreken. Als ik dan ook beoordeel vanuit een kind (ik heb er zelf 3, dus ik kan dan best goed beoordelen) zou ik dit boek dan ook 4 sterren geven!

Vanuit mijn eigen perspectief heb ik dit boek 3 sterren gegeven. Ik stoorde mij toch aan het feit dat Milly té perfect in alles was. Niets ging fout en zij wist overal wel raad mee. Zo moesten alle nieuwe leerlingen een ontgroeningsproef ondergaan. Nog geen enkele leerling in al die jaren was het gelukt deze te halen, maar Milly slaagt er uiteraard in. Tijdens de les om de leugendetector te omzeilen gaf de leerkracht aan dat hij nog nooit gefaald had…Milly krijgt het voor elkaar dit toch te laten gebeuren. En zo zijn er een tal van voorbeelden te noemen. Helden in een verhaal zijn altijd goed (denk aan Harry Potter), maar ook helden mogen weleens falen. Dat maakt een held geloofwaardig en menselijk. In dit geval stoorde het mij enorm dat Milly meteen zo perfect was. Ik weet dat kinderen dit niet zo zullen ervaren en aangezien het boek ook echt voor kinderen is, zal ik het aantal sterren die het in mijn ogen verdient als kinderboek ook geven (en stiekem hoop ik dat in de vervolgdelen Milly ook eens even flink op haar snufferd gaat ;-))

Informatie

Gangsterschool – Kate Wiseman

Uitgeverij Holland

Hardcover, 256 pagina’s

ISBN: 9789025114039

Prijs: €16,95

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge