Follow:
Uncategorized

Gastblog: Designer Outlet Roermond & Roermond stad

Door Jolanda van Zazazoo.

Onlangs was ik namens mijn lieve collega-blogger Hilde van Hillybillybeauty uitgenodigd in Roermond voor een bloggersdag. Tijdens deze dag kregen we een luxe rondleiding door de stad in het midden van Limburg en bezochten we ook het Design Outlet, welbekend in de wereld bleek. Alles was natuurlijk al in kerstsfeer waardoor het nog gezelliger en mooier was. Graag neem ik je mee tijdens ons gezellige dagje Roermond.

Door de VVV Midden-Limburg waren er enkele bloggers uitgenodigd om de stad te verkennen middels een gezellige en luxe rondleiding. Omdat Roermond echt een kwartiertje rijden is vanuit het dorpje waar ik woon was dit natuurlijk superleuk! Normaal moet ik best veel reizen voor persdagen aangezien ze vaak in de Randstad zijn. We waren met een groepje van vijf bloggers, lekker compact dus. ’s Ochtends om 10.00 uur kwamen we bij elkaar bij lunchroom De Kroon, de oudste lunchroom van Roermond en gelegen in een prachtig pand. Hier kregen we lekkere Limburgse vlaai (voor mij al vrij bekend natuurlijk als Limburger) en een drankje.

Na even wat gekletst te hebben liepen we door de stad en namen Charlotte en Sabina ons mee richting het Outlet. We liepen via Het Arresthuis, één van de twee Van der Valk hotels in de stad, dat ontstaan is uit een vroegere gevangenis. De voormalige cellen vormen hier hotelkamers (nee, ze zijn niet zo klein, drie cellen zijn nu één hotelkamer).

Ondanks dat ik het hotel wel kende van naam, ben ik er nog nooit geweest. Het zag er ontzettend luxe en inspirerend uit. Heel apart ook, omdat de gang net als de vroegere gevangenis was ingedeeld. Zeker een aanrader voor als je een overnachting gaat boeken in Roermond!

De straatjes waar we doorheen liepen waren gezellig. Leuk en vrij speciaal met allemaal boetiekjes, allemaal op een andere maar wel mooie manier versierd voor kerst. Gezelligheid op en top!

Aangekomen bij het Designer Outlet kwam de kerstsfeer pas echt tot leven. Het Designer Outlet ligt op slechts tien minuten lopen van het centraal station en binnen enkele minuten ben je in het centrum van Roermond. Zeker uniek, want andere outlets liggen bijna altijd buiten een centrum en hiervoor heb je dan ook de auto nodig om er te komen. In Roermond is dat dus niet het geval en kun je je bezoekje aan de binnenstad van Roermond goed combineren met een bezoekje aan het Designer Outlet.

Zeg nu zelf, is het geen plaatje? In het Designer Outlet in Roermond kom ik wel eens en daardoor weet ik dat er elk jaar deze reusachtige kerstboom staat, versierd met superveel lampjes en rondom allerlei aankleding. Hij staat op het centrale plein bij binnenkomst, dus je kunt hem zeker niet missen.

De rest van het Designer Outlet ziet er piekfijn uit. Alles is ontzettend netjes, je ziet bijvoorbeeld nergens een vuiltje op de grond liggen. Panden zijn mooi bijgehouden en winkels zijn prachtig ontworpen met mooie etalages. De merken die er verkrijgbaar zijn lopen uiteen van Versace, Dolce & Gabbana, Pandora tot The Body Shop en Hunkemöller. Uiteraard shop je hier met aanzienlijke kortingen en kun je er voor de feestdagen vaak nog genieten van extra leuke aanbiedingen en kortingen.

Wij kregen allemaal een giftcard van €20,- en eerlijk gezegd heb ik die in mijn zak gehouden haha! Binnenkort ga ik een keertje op mijn gemakkie terug, zodat ik lekker rustig kan kijken en eventueel kan passen. Mooi is hij overigens wel, deze giftcard. Lekker in kerstsfeer ook!

Na ongeveer twee uurtjes in het Designer Outlet te zijn geweest liepen we terug naar de binnenstad van Roermond. Hier gingen we lunchen bij Brasserie ’t Literatuurtje, gelegen in het monumentale pand van de stadsbibliotheek. Klinkt wat gek, maar het was er lekker knus en gezellig. Ook lekker ook! Ik heb genoten van mijn verse jus en broodje ‘Heleen van Royen’, met warme beenham, honingmosterdsaus en sla!

Na de lunch liepen we verder door de stad. Tijdens deze wandeling lieten Charlotte en Sabina ons superleuke boetiekjes zien. Ik kom wel eens in deze straatjes als ik in Roermond ben, maar loop eigenlijk altijd langs deze winkeltjes. Om de een of andere manier ben ik er nog nooit naar binnen gegaan, maar vanaf nu is dat veranderd. Zo kwam we bij Jantje Korten, een superleuk boetiekje met trendy kleding en accessoires. Tevens heeft ze voor deze feestperiode het pand ernaast voor korte duur gehuurd en verkoopt ze er leuke woonaccessoires.

Hier word je toch vrolijk van he! Ik wel in ieder geval en denk dat ik er mijn verjaardagsgeld ga besteden haha! De stijl die Jantje Korten verkoopt is gewoon echt tof. Ik zou hier alles wel kunnen kopen, wat een leuke dingetjes en eigenlijk helemaal niet duur! Hier ga ik zeker nog eens terug.

Nog een leuk pandje waar we in gingen was Deli-Verte, een delicatesse winkeltje waarin de eigenaresse elke dag zelf kookt. Elke dag staan hier twee dingen op het menu en kookt ze voor degene die niet zelf willen koken. Ze deelt haar menu op Facebook en elke dag geldt: op = op.

Als je hier binnenkomt ruikt het heerlijk en de hartelijkheid komt je tegenmoet. De sfeer die er hangt is heerlijk en de producten zijn allen zorgvuldig uitgekozen en vormen een mooi assortiment. Zowel voor je buikje als voor het oog.

Yeth is een nieuw boetiekje met allerlei leuke spulletjes en mooie trendy kleding. Het heeft een wat Scandinavische stijl, heel modern dus! Je ziet deze stijl op steeds meer plekken terug. De eigenaresse verontschuldigde zich omdat ze net de sale in de winkel had gezet. Het zou er wat rommelig uitzien. Eigenlijk zag ik hier niets van en vond het allemaal prachtig!

Ook verkocht ze deze leuke baby spulletjes. Zo ontzettend lief allemaal! Natuurlijk heb ik al veel van Benthe en is veel wat ik tegenwoordig voor de baby koop luxe, maar toch. Hier werd ik weer helemaal hebberig van en zou zo alles kunnen shoppen.

Bij Marjon Snieders kun je allerlei mooie merken schoenen kopen. Deze winkel staat ook erg bekend om zijn Uggs, het is hier een van de weinige officiële verkooppunten van Ugg en dus komen er wat meer mensen op af. Daarnaast worden er ook schoenen van merken als Tod’s, Boss en Hogan verkocht. Soms zitten er ware beauties tussen, maarja…budget he!

Wil je koffie drinken in een bijzonder tentje? Ga dan zeker eens langs bij La Bonta di Florino. Dit is een bloemenzaak, maar je krijgt er ook koffie. Je kunt er zelfs gezellig aan tafeltjes zitten! De zaak ruikt heerlijk naar bloemen en is mooi aangekleed met bloemstukken en waxinelichtjes, heel knus en gezellig.

Wat erg leuk is, is dat de eigenaresse de bedenker is van het Roermondje, een heerlijk chocolaatje dat we hier hebben mogen proeven. Het was voor mij de eerste keer dat ik ervan hoorde, maar oh wat heb ik gemist!! Het is ontzettend lekker en als je in Roermond bent moet je ze zeker meenemen! Daarbij ziet het er ook prachtig uit toch?

Tot slot arriveerden we op het Munterplein, een plein centraal in Roermond. Het ligt eigenlijk tussen het centraal station en het Designer Outlet in. Op het Munsterplein ligt de Munsterkerk, erg mooi! Momenteel is er Santa’s Village, een klein kerstdorpje met wat kerstkraampjes en een schaatsbaan. Supergezellig en ’s avonds met de lampjes aan is het er nog gezelliger. Op dit plein gingen we nog wat drinken ter afsluiting van deze leuke dag. Hier kregen we ook een goodiebag mee met leuke spulletjes en foldertjes van Roermond en van Jantje Korten kregen we ook een schattig tasje mee. Erin zat een ontzettend leuk doosje met daarin een lekker geurtje.

Op weg naar mijn auto kwam in nog door het Designer Outlet en kijk hoe mooi met de lampjes aan, romantisch toch?! Hier kun je overigens heel goed je auto kwijt, mocht je met de auto naar Roermond komen. Je betaalt een dagtarief van €3,- en binnen no-time ben je in de binnenstad van Roermond. Even onthouden dus!

 

Heel graag wil ik VVV Midden-Limburg en in het speciaal Charlotte en Sabina bedanken voor deze leuke en gezellige dag. Wat zijn we goed verzorgd geworden en wat heb ik ervan genoten. Ondanks dat ik wel eens in Roermond kom, heb ik de stad nu van een andere kant gezien. Ik heb leuke nieuwe boetiekjes ontdekt en het kerstsfeertje kunnen proeven in de stad. Wil jij nu ook eens een dagje naar Roermond? Bij de Spoordeelwinkel van NS kun je nu voor slechts €18,- naar Roermond en kun je bij de VVV een goodiebag ophalen. Bezoek niet alleen het Designer Outlet, maar ook zeker de binnenstad, want dat is echt een verborgen pareltje! Ben jij al eens in Roermond geweest?

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Reply Susan

  Hier wil ik zo graag nog een keertje heen! Alleen zo ver… 🙁
  Susan onlangs geplaatst…Erica Kruiderijen: Massageolie, Body Butter, Thee, Lipbalsem en Dagcrème.My Profile

  december 16, 2016 at 17:06
 • Reply marleen@burgertrutjes

  Jaaa, Roermond staat zeker nog op mijn wishlist! Ziet er top uit!

  december 16, 2016 at 17:18
 • Reply YuSt

  Als Limburgse kom ik toch minstens 4 keer per jaar even in Roermond! Heerlijk shoppen.
  YuSt onlangs geplaatst…Kerstlook III | May the bling be with me! | Supernova BH-CosmeticsMy Profile

  december 16, 2016 at 19:01
 • Reply Jouvence

  Erg leuke foto’s en dat broodje ziet er heerlijk uit! ♥ Ik wil ook graag eens naar de designer outlet van Roermond. xx

  december 16, 2016 at 20:00
 • Reply Susan van 365daysofhappytantebetsydresses

  Oh was ik me net aan het bedenken dat ik dit weekend eens naar Roermond wil. Sinds ik een winactie zag van de designoutlet heb ik zoiets yesss daar wil ik weer eens heen (is alweer tien jaar geleden). En er komt een Tante Betsy verkooppunt in Roermond…nou ja de winkel zit er al. Toevallig deelde ik dit vandaag ook in mijn blog hihi. Ja het staat vast ik wil er zondag heen, nu met Arriva in Limburg kunnen we op zondag in december gratis reizen. Yihaa!! Als je nog eens een Limburgse gastblogger nodig hebt dan weet je me te vinden. Dikke knuffels!
  Susan van 365daysofhappytantebetsydresses onlangs geplaatst…Tante Betsy ‘Xmas’ Sale FridayMy Profile

  december 16, 2016 at 20:53
 • Reply Loes

  Toevallig gaan wij volgende maand een weekendje naar Roermond verblijven dan in een fletcher hotel bosrijk kadootje van mijn vriendschap werk vanwege zijn 25 jarig jubileum en gaan dan ook zeker naar de outlet verder nog nooit in Roermond geweest

  december 16, 2016 at 21:27
 • Reply mieke | mieksmind

  Ik ben er inmiddels 2 keer geweest! De outlet vind ik zelf altijd een beetje tegen vallen. De stad met hun winkels vind ik zelf leuker. Jantje Korten is een van mijn favoriete! Ik heb daar een blouse van die nog steeds groot favoriet is!

  december 16, 2016 at 21:52
 • Reply Jonneke

  Roermond is top en prachtig met mooi weer. Gecombineerd met de outlet staat dit garant voor een leuk dagje uit! Ga er volgende week in de herfstvakantie ook heen. Treinkaartje zojuist gekocht voor mij en vriendin

  Nu alweer zin in!

  oktober 16, 2019 at 15:45
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge