Follow:
interieur, samenwerking

Geef je woning een hele nieuwe look met gevelbekleding

In tijden van huizenprijzen die de pan uit rijzen en woningnood is het soms een verstandige keuze je huidige woning aan te pakken in plaats van op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Investeren in je huis is in deze tijd wellicht zelfs een veel betere keuze! Om mij heen hoor ik al verschillende geluiden van vrienden en familie dat ze in hun huis gaan investeren omdat verhuizen geen optie is. Iets waar je aan zou kunnen denken is het aanpakken van de “look” van je huis met een hele nieuwe gevelbekleding. Iets waar je misschien niet zo snel aan zou denken, maar wat een hele mooie investering is!

Waarom gevelbekleding

Het is niet het eerste wat denk ik in je gedachten komt wanneer je aan een bestaande woning dingen wil veranderen. Bij een rijtjeshuis is dat waarschijnlijk ook niet zo snel aan de orde, maar bij een vrijstaande woning wellicht wel. Het aanpakken van de gevel. Door het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding kan je je woning een compleet andere look geven. En dat niet alleen, het is een mooie investering voor je huis. Je verduurzaamt de woning en hebt er jarenlang geen omkijken meer naar. Ook is er een ruime keuze aan gevelbekleding, zo kan je kiezen voor kunststof gevelbekleding of bijvoorbeeld een gevelbekleding van hout. Door het aanbod aan verschillende materialen heb je ontzettend veel keuze en diversiteit. Kiezen wordt nog lastig!

Misschien zit je wel te denken aan een uitbouw? Ook dan is het verstandig te kijken wat voor materiaal je wil gaan gebruiken. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk dat het belangrijk is je goed te laten informeren.

Kunststof gevelbekleding

Het voordeel van kunststof is dat het heel lang mooi blijft. Ook heb je heel veel verschillende looks die je kan creëren. Met trendy uni-kleuren, warme houttinten, robuuste steendessins of fantasie- of metallic-decoren heb je zoveel keuze, daar zit vast iets voor je bij.

Kunststof blijft qua kleur oneindig mooi. Kleurvast dus! Ook is het duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Eigenlijk heb je er na het plaatsen geen omkijken meer naar. Ideaal dus.

Dit soort mooie gevelbekleding is ook ideaal voor tuinhuisjes. Het geeft een mooie landelijke uitstraling, maar je hebt de kwaliteit van kunststof.

Houten gevelbekleding

Met houten gevelbekleding ontstaat er een natuurlijke, warme uitstraling. Iets waar heel veel mensen blij van worden. Je kan hier ook spelen met de manier van aanbrengen, horizontaal of verticaal. Ook zijn er natuurlijk verschillende kleuren en soorten in het houten gevelbekleding segment.

Hout is een bekend en betrouwbaar bouwmateriaal. Door het hout te verduurzamen, is de houten gevelbekleding nog beter bestand tegen de wisselende invloed van vocht en droogte en krijgt het een langere levensduur. In het aanbod van houten gevelbekleding is veel keuze aan diverse merken. Laat je goed informeren wat het beste bij jouw wensen past.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om niet de buitenkant van je huis te voorzien van nieuwe gevelbekleding, je kan namelijk ook in huis je muren aanpakken met dit soort mooie platen. Wij willen over niet al te lange tijd onze 2 toiletruimtes aanpakken. In eerste instantie denk je dan meteen aan tegels. Maar mooie plastic platen zijn natuurlijk ook een alternatief. En, niet geheel onbelangrijk. ook nog eens extra hygiënisch 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge