Follow:
lifestyle, samenwerking

Geen wijndrinker? Weet je het zeker?

Houd jij wel van een wijntje? Of heb je het eens een keertje geprobeerd, en vond je het helemaal niets? Houd je niet van wijn, dan is de kans groot dat je dit oordeel hebt gebaseerd op één of twee ervaringen. Zonde, eigenlijk, want er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten wijn dat het eigenlijk onmogelijk is om er niet van minimaal eentje te houden. Vaak is het dan ook een kwestie van blijven proberen, blijven zoeken en steeds beter ontdekken waar je van houdt in een wijn. Dan zal je al snel ontdekken dat er ook voor jou een wijn is die je wél lekker vindt.

Dat lust ik niet

Kinderen ontwikkelen hun smaak door dingen uit te proberen. Niet zelden krijgen ouders ‘lust ik niet’ te horen als ze iets nieuws voorzetten. Toch is het goed om een kind dan minimaal een paar hapjes te laten proberen, want nieuwe smaken kun je simpelweg pas waarderen als je er een beetje aan gewend bent geraakt.

Om na één slokje of glaasje wijn dan ook te zeggen dat je het niet lust, dat je niet van wijn houdt, is eigenlijk zonde. Drink je het voor het eerst, dan zal je simpelweg even aan de best uitgesproken smaak moeten wennen, en dat kost wat tijd en oefening. Maar het kan ook simpelweg zo zijn dat de soort wijn die je probeerde niet echt jouw smaak was. Ook dan kun je niet direct zeggen dat je geen wijn lust; als je geen drop lust, betekent dat tenslotte ook niet dat je helemaal geen snoep lust.

Het is goed om wijn te ‘leren’ drinken door te beginnen met niet al te uitgesproken, sterke smaken. Kies bijvoorbeeld voor een wat lichtere, fruitige rode wijn. Daar zit volop smaak in, maar hij is niet te zwaar en heftig in je mond, wat meer het soort wijn is voor de geoefende drinker.

Er is zoveel keuze

Ook op het gebied van witte wijn is er volop keuze. Een Sauvignon blanc wijn is niet voor niets zo populair; de smaak valt bij de meeste mensen al snel in de smaak. Zoek naar Sauvignon Blancs uit verschillende gebieden. Een smaak er een beetje tussenin is vaak een goede manier om te ontdekken waar je voorkeur naar uitgaat; vind je hem te zoet, dan probeer je volgende keer een drogere variant. Vind je hem echter toch niet zo fris, en zie je het liever wat zoeter? Dan kies je volgende keer juist voor een zoetere wijn. Neem de tijd om veel verschillende soorten te proeven en laat je goed adviseren, dan vind je zeer waarschijnlijk echt wel een wijn die je lekker vindt.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge