Follow:
interieur, samenwerking, tuin

Genieten in je tuin tijdens de koudere maanden

Sinds we in mei in ons nieuwe huis zijn komen wonen hebben wij al zo ontzettend genoten van de extra ruimte in de tuin. Waar we voorheen amper gebruik maakte van ons tuintje, wordt onze nieuwe tuin volop gebruikt. We zitten er vaak even na te kletsen, onze pubers willen er nog weleens een avondje met een vriendinnetje zitten en Andries ligt er regelmatig even met een sigaartje te chillen. Kortom, ons gezellige hoekje met overkapping heeft de afgelopen maanden zijn geld wel opgebracht. Maar nu het kouder wordt zitten we toch een beetje te kijken hoe we dit hoekje optimaal kunnen blijven gebruiken.

Overkapping

Kijk, wij hebben een goedkope tijdelijke oplossing voor onze overkapping bedacht. Het hoekje zat al in de tuin en de pilaren stonden er al dus het handigste was om daar gebruik van te maken. In de toekomst willen we voor een wat mooiere oplossing gaan en kijken voor een luxere overkapping. Wij hebben nu eentje van hout gemaakt, maar dit gaat natuurlijk niet eeuwig mee. Uiteindelijk willen we voor meer duurzaam gaan en zaten we te kijken bij aluminium overkappingen. Die zijn van goede kwaliteit en bijvoorbeeld te koop bij Verasol, een producent die zijn eigen producten maakt.

Voor nu is onze oplossing prima, maar dus wel een beetje koud aan het worden. We zouden onze veranda kunnen omtoveren tot een tuinkamer. Wanneer je een veranda verder uitbreidt met zijwanden en voorwanden en alle zijkanten dicht worden gemaakt, dan noemen we dit een tuinkamer. Ik vind dat stiekem ook best gaaf!! Je kan de zijwanden en voorwanden sluiten met de volgende producten:
– Dichte zijwand met aluminium delen
– Zijwand bestaande uit glazen schuifwanden
– Zijwand bestaande uit een kozijn met ramen (kiep & draai), draaideuren en
schuifdeuren

Als het dan waait of regent heb je wel een heel gezellig kamertje in je tuin om gezellig te vertoeven! Iets wat wel noodzakelijk is in een tuinkamer is een heater. Een tuinkamer is niet geïsoleerd zoals een serre dat is. Maar een heater geeft daarentegen wel extra sfeer. Ik zie mijzelf al zitten met een kop thee en een goed boek hoor!

Naast een heater kan je ook denken aan de volgende items om je veranda of tuinkamer nog aantrekkelijker te maken.

– LED-spots: Verkrijgbaar in verschillende kleuren en aantallen. Hier kan je ook prachtig sfeer mee creëren.
– Zonwering: zonwering die onder het dak wordt geplaatst. Elektrisch of
handmatig.
– Screens: zonwering die aan de zijkant en/of voorkant van je veranda hangt.

Veranda laten plaatsen

Een veranda kan je op twee manieren plaatsen: vrijstaand of aan huis/ de muur.

– Vrijstaand = los in de tuin zonder het product aan je huis / schuur of schutting
te monteren.
– Aan huis/muur: het product wordt bevestigd aan een bestaande muur
(degelijke muur).

We zouden in de toekomst dus ook kunnen besluiten een soort tuinkamer aan onze keuken te laten plaatsen. Dan kunnen we vanuit de achterdeur zo de tuinkamer binnen wandelen. Dit is wellicht goedkoper dan een serre.

Dit is toch gaaf!!!

 

Vergroten van je woonkamer of keuken

Wanneer je een serre aan je huis wilt maken profiteer je echt van het vergroten van je woonkamer of keuken. Een serre is een geïsoleerde ruimte waardoor je je woonkamer uitbreidt en dus deuren en/of ramen kan verwijderen. Dit is meteen een grotere verbouwing en meer iets voor over een flink aantal jaartjes. Maar met ons huis zeker een mogelijkheid.

Tuinkamer, de kamer van je dromen?

Ik moet zeggen dat ik het mijzelf al helemaal kan inbeelden om te vertoeven in zo’n tuinkamer. Het heeft iets romantisch! Nou kan ik mij voorstellen dat je denkt dat dit ontzettend veel werk kost en heel duur is. Sparen voor zoiets moois hoort er natuurlijk bij, maar het ingewikkelde werk kan je aan vakmensen overlaten gelukkig 😉

Verasol biedt enkele services aan zoals:

– Inmeten: er komt een veranda specialist bij jou thuis om het product op te meten voordat ze de order helemaal compleet maken.
– Maatwerk: ze kunnen de producten tot op de millimeter nauwkeurig op maat maken. Geen enkel project is te moeilijk.
– Montage: ze komen het product graag bij je monteren.

Op deze manier weet je zeker dat er vakwerk geleverd wordt en kan je daarna ontspannen in je prachtige tuinkamer. Het is dat ons geld na de verhuizing een beetje op is. Maar over een aantal jaar zie ik zo’n tuinkamer zeker zitten! Tot die tijd genieten we van onze overkapping, maar eerst op zoek naar een heater om niet te bevriezen 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge