Follow:
kids

Gravitrax, de modernere versie van de knikkerbaan!

gravitrax

Ken je de ouderwetse knikkerbaan van vroeger? Dat je als kind gebiologeerd kon kijken naar die knikkers die heen en weer aan het zigzaggen waren? Nu is er iets dat zóveel leuker is! Gravitrax! Een moderne kogelbaan (soort knikkerbaan) die je helemaal zelf kan bouwen, weer afbreken en weer kan transformeren naar een andere baan. Thomas is fan!

gravitrax

Gravitrax

Met de GraviTrax® Starterset, het nieuwe kogelbaan-systeem van Ravensburger dat is genomineerd voor ‘Speelgoed van het Jaar, bouw je door creatief gebruik te maken van de wetten van de zwaartekracht je eigen kogelbaanwereld. Gebruik de meer dan 100 bouwelementen om een futuristisch parcours vol actie te maken en je kogels naar de finish te brengen. De opdrachten en bouwschema’s helpen je bij de instap in de wereld van GraviTrax® en met de uitbreidingsets en coole accessoires kun je eindeloos doorbouwen!

In de starters-set zit een handige handleiding die allemaal verschillende banen toont. Zo kan je steeds weer nieuwe banen proberen en maken. Het handige van Gravitrax vind ik ook dat het heel makkelijk af te breken is, en dus makkelijk op te ruimen. Je bouwt in no time weer een nieuwe gave baan!

gravitrax

Je eigen unieke kogelbaan!

De GraviTrax® kogelbaan bouw je met behulp van bouwstenen, vloerplaten, tracks (rails) en allerlei speciale onderdelen. Door alles te combineren, maak je echt de meest spectaculaire banen! Het advies is om eerst aan de slag te gaan met één van de voorbeelden in de duidelijke handleiding. Op deze manier ervaar je goed hoe alles werkt en hoe je de kogels laat rollen. Ben je toe aan meer uitdaging? Laat je creativiteit de vrije loop en maak helemaal naar eigen ontwerp je unieke kogelbaan. Is de kogelbaan klaar? Gewoon lekker kijken hoe de kogels hun weg vinden is al leuk! Maar… de praktijk leert dat de baan altijd wel weer aan een kleine vervanging of uitbreiding toe is. En verder bouwen geldt in dit geval voor nog meer ontdekken!

gravitrax

gravitrax

En niet alleen Thomas vond het bouwen van de banen leuk. Ook Amy en Fenna konden hun creativiteit erin kwijt en gingen samen met Thomas aan het bouwen. Dat vond ik denk ik nog het allerleukste om te zien, dat het bouwen van de knikkerbaan iets werd wat ze samen deden. (ondanks het leeftijdsverschil tussen Thomas en de meiden!).

gravitrax gravitrax

Maak er een echte race van!

Het bouwen van een GraviTrax® kogelbaan naar eigen ontwerp is een hele uitdaging waarbij creativiteit en ruimtelijk inzicht spelenderwijs worden getraind. Zelfs ouders vinden het stiekem leuk om zich er mee te bemoeien. Creëer bochten, bruggen en hoogteverschillen en laat kogels naar beneden vallen. Plaats coole trechters en loopings en gebruik het magnetisch kanon waarmee je hoogteverschillen overwint als je ‘m handig inzet. Met het bouwelement ‘start’, dat je nodig hebt voor iedere baan, laat je drie kogels tegelijk starten door met je vinger op de groene knop te drukken. Op deze manier laat je drie kogels op drie verschillende banen in één bouwwerk rollen en kun je er echt een race van maken. Want, welke kogel is als eerste bij het eindpunt? Je kunt de drie kogels natuurlijk ook allemaal op één baan laten uitkomen. Kortom; gebruik je fantasie!

Uitbreidingen

Voor Thomas heb ik twee uitbreidingsets op het oog voor Sinterklaas. Zo kan hij nog extra gave effecten toevoegen aan de banen die hij met zijn starterset kan maken.

gravitrax

Gravitrax Looping (9,95bol.com klik hier)

Met de looping zet je de wereld even op z’n kop! Hoeveel kracht heeft je kogel nodig om door de looping te komen?

Deze komt 5 december mee in de zak met cadeautjes! Een looping toevoegen aan de knikkerbaan zal Thomas echt super gaaf vinden. Ook de prijs vind ik zeer redelijk voor een cadeautje.

gravitrax katapult

Gravitrax Katapult (9,95 Bol.com klik hier)

Ga tegen de zwaartekracht in en laat je kogel spectaculair door de lucht vliegen! Welke hindernissen en hoogteverschillen kun je met de katapult overwinnen?

Ik ben eigenlijk zelf heel erg benieuwd naar het effect van deze uitbreiding. Deze komt er dus ook voor Sinterklaas!

gravitrax

De Starterset is verkrijgbaar bij oa Bol.com voor 49,95 (klik hier) en geeft urenlang speelplezier. Ook de uitdaging om de baan goed te bouwen is voor kinderen erg goed. Thomas verkoos het bouwen van de knikkerbaan zelfs boven zijn Tablet/computer-tijd!

Gravitrax is wat mij betreft écht geweldig speelgoed om cadeau te geven!

Liefs Hilde

** Ik heb de starterset ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Miranda

  Oh wat een gave set! Dit zou mijn mannetje ook leuk vinden. Lekker bouwen en ontdekken. Ga het onthouden.

  november 11, 2018 at 08:54
 • Reply chucky1012

  Mooi en zo apart

  november 12, 2018 at 06:54
 • Reply Blog & Beauty

  Dit heb ik ook gezien ja, lijkt me zo gaaf. Niet alleen voor Esmee, maar eigenlijk voor het hele gezin. Ik zet het zeker op mijn lijstje.

  november 12, 2018 at 10:29
 • Reply Nicole Orriëns

  Wat een leuk speelgoed is dit zeg! En het lijkt me nog heel pedagogisch verantwoord ook!

  november 13, 2018 at 09:11
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge