Follow:
boeken, kids

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

hamstersaurusrex

“Moeder van Thomas, wat een heel gaaf boek heeft u voorgelezen!”. Dit kreeg ik te horen nadat ik bij Thomas in de klas mocht voorlezen een tijdje geleden. Thomas had het boek uitgezocht dat ik moest voorlezen in zijn klas, Hamstersaurus Rex. Een spannend boek met veel humor en coole illustraties. Stiekem wist ik al dat dit in de smaak zou vallen…

Achterflaptekst Hamstersaurus Rex

Op een dag vindt de klas van Sam een mysterieuze, grommende hamster in het lokaal. Sam weet meteen hoe hij hem moet noemen: Hamstersaurus Rex. De naam blijkt goed te passen, zeker als het hongerige beestje gaat snoepen van het eigenaardige DINOBLAST KRACHTVOER van de gymleraar. Sam en zijn nieuwe, supersterke minivriend nemen het samen op tegen Stier van der Kop, de ergste pester in de geschiedenis van de school. Stier is niet bang voor een rare schoolhamster. Maar misschien zou hij dat wel moeten zijn…

hamstersaurusrex

Samenvatting

Sam is een jongen die niet zo populair is in de klas. Hij is niet sportief, niet zo heel erg grappig (al vinden Thomas en ik dat wel eigenlijk ;-)) en hij tekent cartoons. Deze cartoons kunnen soms een beetje kwetsend zijn voor de persoon die hij heeft getekend. Tja, dan maak je natuurlijk niet echt vrienden.

Als er plotseling een mysterieuze hamsterkooi met hamster in de klas staat zorgt dit natuurlijk voor vele vragen. Al snel heeft Sam het gevoel dat deze hamster wel héél speciaal is. Als hij voor de zoveelste keer lastig gevallen wordt door de pester van de klas; Stier, lijkt het net of Hamstersaurus Rex Sam helpt om te ontsnappen. Toch?

Als Hamstersaurus Rex ontsnapt wil elke leerling de hamster natuurlijk zo snel mogelijk terugvinden, ook Sam. En tot zijn grote opluchting vindt Sam hem ook als eerste. Al lijkt de hamster niet meer helemaal op de hamster van eerst…het knaagdier heeft gesnoept van de spierversterkers van de gymleraar en is gemuteerd tot een soort hamsterdino. Een echte Hamstersaurus Rex, die een ongelofelijke honger heeft, scherpe tanden, een staartje en bovendien dikke maatjes wordt met Sam.

Sam besluit Hammie (zoals hij Hamstersaurus Rex liefkozend noemt) verborgen te houden. Voor iedereen, zelfs zijn goede vriendin Beau, verzwijgt Sam dat hij Hammie heeft gevonden. Dit zorgt natuurlijk voor heel veel spannende avonturen!

hamstersaurusrex hamstersaurusrex

De gave en vooral grappige illustraties van Tim Miller zorgen ervoor dat het boek makkelijk (voor)leest en voor veel grappige momenten zorgt. Thomas wilde elke nieuwe pagina meteen de illustratie bekijken! Sommige woorden waren voor Thomas nog wel wat lastig merkte ik. Nou is zijn woordenschat wellicht iets achterop schema voor een 8 jarige, maar voor kinderen rond deze leeftijd is het boek zeker geschikt! Zeker in het geval van voorlezen. Zelf lezen zou ik adviseren vanaf een jaar of 9-10 (mits het kind natuurlijk al een zeer gevorderde lezer is natuurlijk)

hamstersaurusrex

Hamstersaurus Rex is een boek vol humor. Maar ook thema’s als vriendschap, pesten en vertrouwen komen aan bod. Een heerlijk boek!

Thomas: “Ik vind Hamstersaurus Rex zó cool! Ik wil ook zo’n hamster in de klas!”

Informatie

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Uitgeverij Condor

Hardcover, 272 pagina’s

ISBN: 9789492899163

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar in de boekhandel en op Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliatelink **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge