Follow:
Uncategorized

Handige boeken om je financiën op orde te krijgen

Ik denk dat ik niet de enige ben die in deze tijden zijn/haar financiën eens stevig onder de loep neemt. Overal om mij heen hoor ik mensen over sparen, bezuinigen, besparen en financiën in het algemeen. Wat ik een hele goede ontwikkeling vind is dat mensen er een stuk opener over zijn. Praten over geld is jarenlang iets geweest wat veel in het verdomhoekje thuishoorde. Door de crisis zijn mensen veel opener geworden als het gaat over praten over geld. Op die manier leer je ook van anderen en kan je zelf dingen in de praktijk brengen. Vandaag wat boekentips die mij veel inzicht hebben gegeven.

Geldgeheim van Hanneke van Onna

Het boek Geldgeheim heb ik onlangs gekregen. Vanuit persoonlijke ervaringen vertelt Hanneke hoe het haar gelukt is een gezonde relatie te krijgen met geld en haar financiën. Het gevoel dat jij met geld hebt kan namelijk heel goed te herleiden zijn naar bijvoorbeeld je jeugd. Hoe jouw ouders met geld omgingen en dit met jou bespraken.

Welke rol speelt geld in je leven? Hoe krijg je financieel inzicht én overzicht? Waarom is financiële zelfredzaamheid zo belangrijk? Met Geldgeheim duik je in je persoonlijke financiële wereld, zodat patronen, overtuigingen en valkuilen je niet langer in de weg zitten. Juist door haar eigen ervaringen weet Hanneke hoe lastig het is om uit de vicieuze cirkel van geldproblemen te komen. Na jarenlange financiële misère gooide ze het roer om en wist ze zich te ontwikkelen tot een financieel onafhankelijke moneycoach. Aan de hand van 10 geldlessen, tips, opdrachten en haar eigen ervaringen laat ze in dit boek op een toegankelijke manier zien dat een financieel stabiel leven en zelfs totale financiële vrijheid voor iedereen mogelijk is.

Dit boek staat boordevol tips en handvatten om te gebruiken om een gezonde relatie met geld te krijgen. Het is meer de mindset die je moet veranderen om een financieel stabiel leven op te bouwen. Dit boek pak ik geregeld even om stukjes te lezen.

PorteRenee Moneyplanner

Een paar jaar geleden heb ik de Moneyplanner van PorteRenee ook al eens gehad. Heerlijk al je uitgaven en inkomsten invullen om zo overzicht te krijgen in je geldzaken. Door dingen te noteren kom je er al snel achter waar bij jou de valkuilen liggen. Waar gaat al je geld naar toe?

Met de tips en tricks uit de PorteRenee – Money Planner van Renée Lamboo krijg je je financiën (nog beter) op orde.
Heb je geen idee waar je geld iedere maand blijft? Boek je regelmatig spaargeld terug omdat je aan het eind van de maand geld tekort komt? Wil je een schuld aflossen? Kom je door stijgende prijzen steeds moeilijker rond?

Deze money planner van personal finance platform PorteRenee verandert dat voor eens en altijd. Renée Lamboo, oprichter van PorteRenee, kan er zelf over meepraten: ze ging van 40.000 euro schuld naar tonnen aan vermogen. Het op papier zetten van haar inkomsten en uitgaven maakte hét grote verschil. In deze money planner trekt Renée alles uit de kast om jou te helpen je persoonlijke financiën (nog) beter op orde te krijgen. Stap voor stap, euro voor euro, kom je waar je wilt zijn. Dankzij het overzicht dat je creëert in deze planner en alle tips en tricks die erin staan, word je weer baas over je geld. En komt er meer rust in je hoofd.

Bij de money planner hoort een motiverende en inspirerende podcast. Luister naar verhalen en tips en tricks van Renée en haar man Kasper. Zoek in Spotify, Google Podcasts of Apple Podcast naar de PorteRenee Money Planner Podcast voor een extra duwtje in de rug.

Vooral alle tips om geld te besparen vind ik heel leuk in dit boek. Ik kijk voor tips ook geregeld op Social Media, maar in een boek (waarin je aantekeningen kan maken) vind ik nog handiger. Voor mij is dit boek door mijn nieuwe situatie echt een musthave!

Hack je budget van Sara van Wesenbeeck

Alle tips zijn welkom! Hack je budget staat bomvol tips om je geld te laten groeien.

Wil ook jij meer geld overhouden aan het einde van de maand, zonder er plezier bij in te boeten? Dan is dit het boek voor jou! Budgetexperte Sara Van Wesenbeeck weet als geen ander waar we – ook in tijden van crisis – op een snelle en makkelijke manier euro’s kunnen winnen. Ze selecteerde 365 beproefde en slimme tips en combineert deze met handige stappenplannen die je meteen geld zullen opleveren.

Van kleine slimme acties die je portemonnee met een extra euro spijzen tot budgetkrakers die je 100 euro of meer opleveren: met de hacks in dit boek haal je meer uit je geld, kun je eindelijk weer sparen, word je financieel fit én krijg je ook rust in je hoofd. Want dat is één van de prettige bijwerkingen als je grip op je geldzaken hebt! Dus waar wacht je nog op?

Nibud agenda 2023

Deze agenda heb ik gisteren besteld. Ik heb een aantal jaren geleden ook de Nibud agenda gehad en die beviel mij toen ook al erg. Ik gebruik mijn agenda dagelijks, dus als je ook dagelijks de tips en tricks in de agenda leest blijf je ook bij de les omtrent je financiën.

In deze agenda persoonlijke verhalen en kasboekjes van mensen. Ook staan er bespaartips in. Ideaal!

Deze boeken/agenda zorgen er bij mij voor dat ik grip hou op mijn financiële situatie. Ook kijk ik veel bespaartips op Instagram van Gierige Gerda en Onebrokegirl. Je leven financieel stabiel hebben is voor mij nu heel belangrijk. Dit geeft rust en zorgt ervoor dat ik met mijn kids een mooie toekomst tegemoet ga!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge