Follow:
kids, samenwerking

Heerlijk avondje is gekomen…

Kijken jullie ook alweer uit naar pakjesavond? Bij ons in huis, met nog één kind die heilig in de Sint gelooft, vieren wij het nog uitgebreid. Elk jaar vieren we het met mijn vader en (bonus)moeder aangezien die in de buurt wonen en het zelf ook nog heel gezellig vinden om het met ons te vieren. Het enthousiasme van de kinderen, de blije gezichtjes en de pestgedichtjes maakt het een heerlijk avondje met elkaar. En de traditie: een échte pakjesavond-taart!

Pakjesavond

Dit jaar vieren wij pakjesavond op de dag zelf, 5 december dus. De kinderen hebben een kort dagje op school en Amy en Fenna hebben in de middag nog een “klusje”, zij mogen als pieten even aantreden bij een vriendje van Thomas thuis. Dus wij gaan ‘het feest’ beginnen rond etenstijd. Elk jaar eten we makkelijk op pakjesavond, dit jaar bestellen we patat en eten mijn vader en (bonus)moeder gezellig mee.

Tradities

Ik denk dat iedereen wel tradities heeft met pakjesavond. Wij hebben de traditie om altijd voor iedereen een pestgedichtje te maken. Surprises mogen, maar zijn niet verplicht, maar het gedicht is een must! Dit zorgt altijd voor flinke lachbuien. Een andere traditie is taart. Hier ben ik ooit mee begonnen door een kennis die destijds zelf taarten maakte en een actie had voor pakjesavond. Ik vond nog een foto van een aantal jaren geleden, ik krijg meteen trek!

Een mooie taart in het teken van pakjesavond maakt de avond extra feestelijk toch?! De mogelijkheid om deze taart weer te regelen is er niet meer, en ik ben zelf ook geen meesterbakker, dus voor pakjesavond ga ik zeker weer een gave taart bestellenEen taart zoals hieronder op de foto is van marsepein en heeft wel wat weg van de taart die wij voorheen altijd hadden. Maar een taart met een fotoafdruk (in witte chocolade!) is ook wel erg lekker. Ik heb nog even om hierover na te denken, ik kan tot de dag van te voren (voor 17:00) nog doorgeven wat wij voor taart willen. (en nog een voordeel, het wordt handig thuisbezorgd. Scheelt mij weer een extra ritje in deze toch al erg drukke tijden)

Een échte taart op pakjesavond is een traditie die ik zeker blijf voortzetten. Er valt toch wat te vieren?! Een heerlijk samenzijn met familie, dat moet je koesteren. (en ik vind het gewoon lekker ook ;-)).

Ander lekkers

Uiteraard komt er uit de zak van Sinterklaas ook het nodige andere lekkers. Ik heb flink wat chocoladeletters ingeslagen en het strooigoed ligt ook al klaar. Iets wat ik eventueel ipv taart ook zou kunnen serveren zijn deze geweldige sinterklaas cupcakes. Het water loopt mij al in de mond…

Jullie hebben het waarschijnlijk al door, bij ons is pakjesavond ook een heus (vr)eetfestijn! Maar ach, op pakjesavond mag dat wel, toch?

Ik ben heel benieuwd hoe jullie pakjesavond vieren. Hebben jullie ook tradities? Maken jullie er ook een heerlijk familiefeestje van? Ik kan in ieder geval niet wachten tot het zover is!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

7 Comments

 • Reply chucky1012

  Mooie taarten en te zonde om op te eten….

  Een fijne pakjesavond

  december 1, 2018 at 06:13
 • Reply Tania

  In Belgie is de sint eigenlijk alleen voor de kinderen. Wij doen pakjes met kerstavond

  december 1, 2018 at 07:54
 • Reply Naomi

  wat een leuke taart ziet er heerlijk uit

  december 2, 2018 at 08:43
 • Reply Natascha

  lekker eten hoort bij deze periode toch 😉 Die taarten zien er heerlijk uit! Alvast veel plezier morgenavond. Wij houden het klein en gaan bij mijn schoonfamilie eten.

  december 4, 2018 at 10:20
 • Reply Claudia

  Wij vierden het echt elk jaar, ook kwam sint en piet bij ons thuis! Maar Lara is nu 23 en doen we altijd een klein kadootje met kerst.

  december 4, 2018 at 15:24
 • Reply Thomas Culinair Foodblog

  Dat klinkt als een leuke traditie! Wij vieren ook weer Sinterklaas, doordat onze dochter nu 3 is. Voor de ‘volwassenen’ maken we dan ook gedichten met de nodige kwinkslagen, natuurlijk een lekker hapje en drankje erbij en het is al snel heel gezellig.
  Thomas Culinair Foodblog onlangs geplaatst…Koreaanse sla wraps met noedels en kipMy Profile

  december 4, 2018 at 21:53
 • Reply Miranda

  Wij vierden normaal gesproken 2x pakjesavond. Nu 1x vanwege jonger neefje. Doen we altijd lekker eten en kids spelen dan echt leuk samen. Heerlijk!

  december 6, 2018 at 14:06
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge