Follow:
lifestyle, samenwerking

Heerlijk ontspannen op ons nieuwe dakterras!

Wij gaan van een huis met een klein tuintje naar een huis met een voortuin, achtertuin en dakterras! Wow, wat een verandering. En dat betekent ook dat we de nodige ‘aankleding’ moeten gaan aanschaffen om alles helemaal naar ons zin te maken. Het dakterras is iets waar ik al ontzettend naar uitkijk. Deze is namelijk op de tweede verdieping, de verdieping waar wij ook gaan slapen. Ik zie mijzelf al op een warme zwoele zomeravond heerlijk op een loungestoel genieten van een boek…..

Loungestoel

Dit soort heerlijke ligstoelen wil ik dolgraag op het dakterras. Lekker in het zonnetje, of met een parasol in de schaduw, ontspannen met een boek en genieten van de rust. Op die manier voelt het bijna alsof je gewoon op vakantie bent! Ik zie mijzelf in de avond, als ik al lekker heb gedoucht, nog even buiten op zo’n stoel wat lezen voordat ik mijn bed induik. De tuin en het dakterras liggen op het zuiden, dus tot laat lekker een zonnetje! Qua stijl maakt de stoel voor mij niet uit, ik wil er namelijk wel lekkere tuinkussens op. Uiteraard in de kleur die ik door ons hele interieur een beetje wil laten terugkomen.

Beplanting

Ik heb niet echt groene vingers, dus we gaan voor makkelijk. Mijn moeder komt een dag helpen met het aankleden van de tuinen en het terras. Zelf denk ik dat het voornamelijk leuke bloembakken/potten worden met lavendel en hortensia’s. Een beetje paars/roze qua stijl.

Dit soort planten zijn namelijk sterk en blijven zelfs bij mij nog lang in leven. En ik denk dat als alles af is, ik er zo trots op ben dat ik wellicht nog wel groene vingers ga krijgen op den duur.

Loungeset

Deze foto heb ik even van Funda gepakt. Dit is onze tuin. Je ziet links achterin een vlonder met al een soort frame erboven. Deze willen we dicht gaan maken zodat er een overkapping komt. Dat wordt onze chillhoek ­čśë

Daar willen we dan ook een lekkere loungeset met mooie zitkussens. Een plek waar onze twee pubers ook in de zomer weleens met vriendinnen kunnen chillen.

Deze afbeelding vond ik op Pinterest, zoiets dus.

Heerlijke lange zomeravonden gezellig doorbrengen in onze nieuwe tuin. Het maken van al die plannetjes en zoeken naar inspiratie geeft al zoveel voorpret, en dan is het nog niet eens zover! We kunnen niet wachten!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Zo leuk is het opdoen van idee├źn voor het dakterras en de achtertuin.
  Een overdekt gedeelte om te chillen in de tuin is geweldig
  Net zo leuk als het uitzoeken van de tuinmeubelen etc…
  Prachtige teinten bloemen en planten.
  Je hebt niet perse groene vingers nodig.
  Kijk gewoon op internet….

  Veel succes

  maart 14, 2020 at 15:26
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge