Follow:
boeken

Hell City Laatste halte – Joanne Carlton

Als je dit boek voor het eerst ziet, de titel leest en de duistere cover bekijkt, verwacht je een duister verhaal. Ik had zin in een duister verhaal! Ik hou wel van een beetje horror-achtige verhaallijnen, kom maar op!  Toch blijkt dit een hele andere insteek te hebben en was het niet wat ik gedacht had.

Synopsis ‘Hell City – De laatste halte

Ze ontwaakt in een brandende stad.

Op de eerste dag ontdekken de monsters haar.

Op de tweede dag leert ze zich te verdedigen.

Op de derde dag redt een hond haar leven.

En dat verandert alles.

Samenvatting

Hoofdpersonage Allie wordt wakker in een brandende kamer. Waar ze is, wat het betekent, ze heeft geen idee. Ze lijkt te zijn beland in een soort brandende, uitgestorven wereld. Een wereld waar ze de meest vreemde en enge wezens tegenkomt die ze moet zien te verslaan.

Als je dit zo leest klinkt dit als een zeer spannend en veelbelovend verhaal. Toch is de uitwerking helaas niet geworden wat ik ervan verwacht had.

Allie blijft, tot het laatste hoofdstuk, voor mij een nietszeggend personage. Ook al wilde de auteur de plottwist op het einde pas laten gebeuren, had het personage best wat meer verdieping mogen krijgen gedurende het verhaal. Door deze zo oppervlakkig te laten voelde ik totaal geen verbinding met het personage en kon het mij ook niet zo veel boeien.

Allie wordt elke dat opnieuw wakker in de brandende kamer nadat ze in de nacht is genezen van haar verwondingen die door het vorige monster zijn aangebracht. Dit herhaalt zich telkens opnieuw en wordt op den duur voorspelbaar en daardoor wat saai. Ook blijft het verhaal wat oppervlakkig en weet je als lezer al wel een beetje wat de symboliek van het verhaal is.

De tekeningen in het boek zorgen voor een leuke afwisseling. Zonder deze afbeeldingen had ik mij de wezens ook niet echt voor de geest kunnen halen, dus dat is zeker een mooie toevoeging aan het verhaal.

Voor mij was het laatste hoofdstuk het meest pakkend en interessant. Hier kreeg Allie pas echt een ‘gezicht’. Dit boek is als een Young Adult uitgebracht, maar de schrijfstijl is erg kinderlijk. Daardoor leest het boek wel snel weg. Maar voor de Young Adult doelgroep moet er toch echt wel meer diepgang in het verhaal aangebracht worden.

Informatie

Hell City De laatste halte – Joanne Carlton

Hardcover, 200 pagina’s

ISBN: 9789463967235

Prijs: €15,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge