Follow:
lifestyle, samenwerking

Het gemak van online winkelen en toch de lokale winkelier steunen!

Een paar keer per jaar maken wij er een uitje van met mijn moeder, een heerlijk dagje shoppen in een leuke stad. Mijn moeder kijkt hier altijd ontzettend naar uit, want bij haar in het dorp zijn de meeste leuke winkels uit het straatbeeld verdwenen. Er is geen parfumerie meer, geen leuke boetiekjes en op de koopavond is het zo goed als uitgestorven op straat. Zo anders was het 15 jaar geleden, toen ik zelf in die straat werkte in een prachtige parfumerie! Hoe je het ook bekijkt, door het gemak van online winkelen verdwijnen er winkels uit het straatbeeld. Dat willen we toch niet laten gebeuren? Want niets is zo gezellig als door een volle winkelstraat wandelen. En hoe kunnen we dat voorkomen? Met de webshop van je lokale winkelier!

De lokale winkelier

Toevallig had ik het er onlangs met een vriendin van mij over. Zij werkt af en toe in een hele leuke kinderboekenwinkel in Voorburg. Gelukkig trekken zij nog redelijk wat bezoekers, maar moeten ook door middel van evenementen het publiek blijven enthousiasmeren om te komen. Ik vroeg waarom zij nog geen webwinkel erbij hebben genomen. Zij gaf aan dat dit voor de eigenaresse teveel extra werk zou opleveren en niet zou kunnen opboksen tegen de grote namen als Bol. Dat is heel begrijpelijk. Tóch zou het voor vele kleinere winkeliers toch een extra bron van inkomsten zijn om zo te kunnen blijven bestaan.

Het gemak van online aankopen doen

Ik hou van online kopen beken ik. Ik vind het makkelijk om even snel iets online te bestellen, en tegenwoordig betaal je bij veel webshops ook geen verzendkosten meer. Goedkoper kan eigenlijk niet! Toch knaagt er weleens iets aan mij en besluit ik toch te wachten en het in de winkel aan te schaffen. Want ook ik zou het missen als er veel winkels zouden verdwijnen. Neem nou boeken. Ik koop aardig wat boeken in het jaar. De prijs van boeken in Nederland is volgens regeltjes vastgelegd. Ik zal dus evenveel betalen voor hetzelfde boek online of in de winkel. Als ik dan toch de plaatselijke winkelier wil steunen kan ik het boek dus gewoon beter in de winkel halen. Tóch is er nu een mogelijkheid om het gemak van online winkelen te hebben, maar óók de plaatselijke winkelier te steunen! Op onsmagazijn.com kan dat!

onsmagazijn

Hoe werkt onsmagazijn.com?

“Ons Magazijn zorgt, samen met u, voor de lokale winkeliers. Ons Magazijn is een initiatief om online shoppen mogelijk te maken bij lokale winkels. De lokale retailers verkopen samen hun producten via één punt: www.onsmagazijn.com. We hebben verschillende lokale winkels met een grote variatie aan producten, wat resulteert in een uitgebreid online assortiment. Van spannende boeken geschreven door Saskia Noort en handige kantoorartikelen tot USB sticks en telefoonhoesjes. U krijgt het gemak van het online bestellen met de service die u gewend bent vanuit de bestaande winkel én u helpt de lokale ondernemer.”

Eigenlijk verbaast het mij niks dat er nu een dergelijke mogelijkheid is. Sommige winkeliers hebben maar één winkel en wellicht niet heel veel personeel. Als ze dan ook nog een webshop erbij zouden moeten runnen is dat gewoon teveel werk. Op deze manier kunnen ze dat uit handen geven en hun goederen toch online aanbieden. Op deze manier helpen we de winkeliers!

Je kan de goederen die je bij onsmagazijn.com bestelt laten afleveren bij een aangesloten winkel in de buurt óf thuis laten bezorgen. Mocht je een locatie bij jou in de buurt hebben waar je je bestelling wenst af te halen betaal je geen verzendkosten. Je kan dan ter plaatse betalen of online via iDeal.

Draag jij ook je steentje bij?

Ik heb mijzelf voorgenomen om in 2019 zoveel mogelijk van mijn aankopen in de winkels te doen. Dan maar even geduld hebben bij het aanschaffen van een bepaald boek of een bepaald kledingstuk. Zo weet ik dat ik begin januari met mijn moeder, zusje en 2 dochters een dagje naar Hilversum ga om te winkelen. Eventuele wensen die ik nu heb laat ik even voor wat het is, en ik zal het daar in Hilversum bij de winkel aanschaffen. Mocht ik toch een keertje online willen kopen zal ik nu in eerste instantie eerst even kijken bij onsmagazijn.com. Het idee dat je een lokale winkelier steunt vind ik een prettig idee. Doe je mee?

Want zeg nou zelf, al die lege winkelpanden zorgen toch voor een sobere uitstraling?

onsmagazijn

Alle voordelen nog even op een rij

*Lokaal
*Gratis bezorgd bij een aangesloten lokale winkelier (ook al kost het maar 0,01)
*Meer dan 45.000 artikelen in het assortiment, elke week nieuwe toevoegingen
*Persoonlijke service
*Goede prijs/kwaliteit verhouding
*Gratis thuisbezorgd vanaf € 35,-

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Irina

  Wat leuk dat je op deze manier toch de lokale winkels steunt! Zelf ben ik ook een enorme fan van online shoppen: zo lekker makkelijk en vooral wanneer je het druk hebt ontzettend fijn.
  Irina onlangs geplaatst…Mega Action shoplog – kerst spullenMy Profile

  december 13, 2018 at 10:05
 • Reply Tania

  Kleding koop ik altijd in de winkel. Ik vind het al moeilijk genoeg om mooi passende kleding te vinden in de winkel laat staan dat ik anders heen en weer naar het postkantoor moet omdat de kleding die ik online gekocht heb niet past. Zo ben je meer tijd kwijt dan gewoon te gaan winkelen

  december 13, 2018 at 21:05
 • Reply Mieke | mieksmind

  Ik moet zeggen dat ik steeds vaker online bestel want dat scheelt me ook reiskosten en tijd. Als ik een weekendje weg ben vind ik het heerlijk om de winkelen.

  december 14, 2018 at 10:02
 • Reply Claudia

  Ik juich dit soort initiatieven altijd een maar ik bestel bijna alles voornamelijk online. Zo kan ik in alle rust en in mijn eigen veilige omgeving bijv kleding passen.

  december 14, 2018 at 12:32
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge