Follow:
boeken, kids

Het huis van verwondering; ontwerpen & overwinnen – Lucy Ivison

Dit boek was, net als het boek wat ik gister liet zien, volop genieten. Een heel ander soort boek, maar zo sfeervol en leuk! Zoals op de cover al staat ‘Downton Abbey voor tieners’, en dat klopt helemaal. De setting, de sfeer, de rangen en standen en de kostuums, allemaal in de stijl en sfeer van Downton Abbey. Een origineel en leuk tienerboek!

Synopsis ‘Het huis van verwondering’

Wanneer de getalenteerde Myrthe dienstmeisje wordt voor de familie Van Callenburgh, denkt ze dat ze haar grote droom om kleermaakster te worden voorgoed vaarwel moet zeggen. Maar dan walst Sylvia, de jongste dochter van de familie, met veel flair en energie haar leven in. Zij heeft een missie: haar zus redden van de meest gruwelijke debutantenjurk ooit!

Een onverwachte samenwerking en hartverwarmende vriendschap begint als Sylvia’s ontwerptalent en Myrthes naaikunsten samenkomen. De twee vriendinnen beginnen aan een geheime missie waarmee ze iedereen omver zullen blazen.

Het Huis van Verwondering is een fantastisch avontuur dat zich afspeelt in het Londen van de jaren 20. Dit heerlijke eerste deel van een nieuwe serie voor meiden viert de magie van vriendschap, mode en jezelf zijn.

Samenvatting

Myrthe heeft besloten om dienstmeisje te worden bij een rijke familie. Ze wil geld gaan verdienen zodat ze zelf, en haar moeder, een betere toekomst kan geven. Myrthe heeft een groot talent, het maken van kleding. Ze neemt haar weinige bezittingen mee naar haar nieuwe werkplek, waaronder haar kostbare naaimachine.

In de vrije uurtjes maakt ze mooie kleding en dit valt al snel op bij de andere dienstmeisjes. Die stimuleren haar nóg meer om door te gaan met het verwezelijken van haar dromen. Wanneer ze de jongste dochter des huizes ontmoet ontstaat er een innige en bijzondere vriendschap. Sylvia is explosief en aanwezig en heeft een immens grote fantasie. Sylvia haar talent blijkt het ontwerpen van prachtige en bijzondere kleding te zijn. Dit duo is voorbestemd tot grootse dingen!

De zus van Sylvia heeft een bijzondere aangelegenheid en een grote crisis qua jurk. Myrthe en Sylvia besluiten in het geheim, in de nachtelijke uurtjes, een prachtige jurk te ontwerpen en maken voor haar. Dit blijkt het begin van een bijzonder en spannend avontuur….

Mening

Dit boek is echt waanzinnig leuk. Veel sfeer en een hele leuke verhaallijn. De illustraties van de ontwerpen die door het hele boek te vinden zijn vond ik echt een super leuke aanvulling. De personages zijn goed neergezet en zorgen voor een sprankelend en gelaagd verhaal. De plottwist op het einde smaakt naar heel veel meer!!

Informatie

Het huis van verwondering – Lucy Ivison

Uitgeverij Billy Bones

Hardcover, 320 pagina’s

ISBN: 9789030508120

Prijs: €18,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij oa Paagman.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge