Follow:
boeken

Het is kinderboekenweek! Heel veel tips voor de jeugd! (deel 2)

Vandaag heb ik weer een aantal boekentips voor kinderen. De Kinderboekenweek is in volle gang, de boekhandel waar ik werk staat helemaal in het teken van kinderboeken en er komen heel veel leuke klanten speciaal naar leuke kinderboeken zoeken om te lezen met hun kinderen. Of de kinderen lezen natuurlijk lekker zelf! En natuurlijk krijg je ook nog eens het leuke kinderboekenweekgeschenk in de boekhandel, hoe leuk is dat?!

Instagirl – Annette Mierswa

Instagirl is een meeslepende en actuele jeugdroman van bekroond auteur Annette Mierswa. Hoe ver ga jij om meer volgers en likes te krijgen op Instagram? Wie zijn je ware vrienden? Een onvergetelijk verhaal voor lezers vanaf 12 jaar.
Isi’s nieuwe klasgenoot Kim ziet eruit als een ware YouTube-ster. Isi is onder de indruk, zeker als ze merkt dat Kim megapopulair is op Instagram.
Dat wil Isi ook wel. Ze besluit als Easy4Ever een nieuw beeld van zichzelf te creëren op Instagram, volwassener. Zal Matteo onder de indruk zijn? De likes stromen binnen en zelfs Kim ziet haar ineens staan. Van haar leert Isi hoe ze er op selfies perfect kan uitzien, maar dat gaat niet vanzelf. Ze moet er wel wat voor doen…

Conclusie

Een modern tienerboek die bij veel jeugd in de smaak zal vallen. Het verhaal leest prettig door de afwisseling van ‘gewone’ stukken tekst en Whats App teksten. Een perfect boek voor de jeugd om voor school te lezen ook!

Verkrijgbaar voor €15,99 bij bijvoorbeeld Bol.com

The letter for the King – Tonke Dragt

Schitterende klassieker over een ridder met een geheime opdracht, voor lezers vanaf negen jaar.

Een jonge held. Een belangrijke opdracht. Een ongelooflijk avontuur.

Tiuri is bijna ridder. Nog één nacht scheidt hem van de ridderslag. Deze laatste nacht moet hij in afzondering en absolute stilte doorbrengen. Juist dan klinkt er een schreeuw om hulp. Als Tiuri antwoordt, wordt hij geen ridder. Maar het gaat om leven en dood… Tiuri opent de deur. De nachtelijke bezoeker stelt hem een vraag die zijn leven zal veranderen. Hij moet een geheime brief bezorgen aan de koning aan de andere kant van de bergen – een brief die het lot van het hele koninkrijk zal bepalen. Tiuri moet alles achterlaten: zijn thuis, zijn dromen – voor een opdracht die hem zijn leven kan kosten.

De brief voor de koning is het eerste Nederlandstalige boek dat is verfilmd door Netflix. Het is verschenen in 30 talen.

De brief voor de koning werd bekroond met de Prijs voor het Beste Kinderboek van het Jaar 1963, en met de Griffel der Griffels 1955–2004. In 1976 werd aan Tonke Dragt de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur toegekend.

Conclusie

Wie kent dit verhaal niet? Ik heb het boek in mijn jeugd ook gelezen en wilde het boek graag in huis zodat mijn kinderen het ook kunnen lezen. Een klassieker in een mooi nieuw jasje! En dat voor maar 15 euro!

Geronimo Stilton – Fantasia IV Het drakenei

Op een nacht in de herfst komen Prulletje Prulschrijver en de Regenboogdraak me opnieuw halen voor een reis naar Fantasia. Dit keer heeft Alys, de prinses van de Zilveren Draken me nodig. Het laatste drakenei is gestolen en nu dreigen de draken in Fantasia uit te sterven! Natuurlijk moet ik in actie komen, want dat mag niet gebeuren. Wederom een gi-ga-geweldig avontuur in Fantasia dat me langs de betoverde tuin van de Zeven Zusters voert, maar ook langs de gevaren van het Trollenrijk.
Achterin het boek vind je heel veel informatie over draken. Als je dat allemaal gelezen hebt, mag je jezelf een echte drakoloog noemen.

Conclusie

Geronimo Stilton is altijd goed! Zeker wanneer deze dikke pillen zoveel gave illustraties bevatten en ook nog eens (vieze!) geurpagina’s!! Dit zijn legendarische boeken en vallen bij alle jeugd goed in de smaak. En met zo’n dik boek zijn ze altijd wel even zoet 😉

De prijs van dit boek valt mij ook nog eens reuze mee. €14,95 voor deze dikke pil! (klik hier)

Geronimo Stilton geheime missie: Olympische Spelen

Ze hebben Geronimo, de meest onsportieve muis die er bestaat, gevraagd verslag te doen van de Olympische Spelen. Dat belooft wat! Geronimo heeft namelijk cameravrees. Het wordt helemaal lastig als hij de aan bananen verslaafde detective Speurneus Teus tegen het lijf loopt. Volgens hem is er iets vreemds aan de poot met de deelnemers. En het lijkt erop dat hij gelijk krijgt …

Conclusie

Dit Geronimo Stilton boek is een stuk dunner maar bevat nog steeds de leuke, gekleurde, verschillende lettertypes en leuke illustraties. Dit boek is alweer het 31e deel in deze serie. Ideaal om te lezen vanaf een jaar of 7-8.

Voor €10,95 verkrijgbaar bij oa Bol.com (klik hier)

Geronimo Stilton Escape Boek – Opgesloten in het museum!

LEZEN EN SPEUREN! HELP GERONIMO TE ONTSNAPPEN! GEBRUIK JE KNAGERSVERSTAND EN EEN BROKJE GELUK. OPGESLOTEN IN
HET MUSEUM!
Nee hè, het is niet te geloven! Het is Halloween, en tijdens die engste nacht van het hele jaar zit ik opgesloten in het Egyptisch Museum van Rokford. Muisziel alleen zit ik hier tussen de mummies, de sarcofagen en de opgegraven juwelen uit het Oude Egypte. Brrr! Maar met de plattegrond, wat tips en jouw hulp moet ik kunnen ontsnappen! Help je mij de juiste beslissingen te nemen?

Conclusie

Escape boeken zijn zo leuk voor de jeugd! Actief deelnemen aan een verhaal in een boek, denkwerk verrichten en kijken of het je lukt de raadsels op te lossen. Een ideaal boek om cadeau te geven!

Dit gave boek is €9,95 en oa verkrijgbaar bij Bol.com (klik hier)

De woordsmit – Patricia Forde

Een spannend verhaal dat je vasthoudt tot en met de laatste bladzijde en lang daarna.

In Ark heerst een streng regime. De inwoners krijgen alleen eten en drinken op vertoon van bonnen en er mag alleen gesproken worden in Lijst: een taal die bestaat uit 500 voorgeschreven woorden.
Als leerling-woordsmid is Letta mede-beheerder van de Lijst. Als ze te horen krijgt dat haar meester is overleden tijdens een expeditie, moet zij zijn plaats innemen. Maar is hij wel dood? Letta besluit de waarheid te achterhalen en ontdekt een gruwelijk geheim…

Conclusie

Ik heb dit boek zelf gelezen en wordt geadviseerd vanaf een jaar of 11. Ik kan hier wel in meegaan al denk ik dat het makkelijk is vanaf een jaar of 12/13. Ik vond het een leuk verhaal en ook nog eens apart bedacht. Zelf gaf ik het 3 sterren. Ik was van mening dat de personages wel ietsje meer diepgang hadden mogen hebben. Wellicht is dit voor kinderen iets minder van belang 😉

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij Bol.com voor €19,99

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge