Follow:
boeken, gezin, kids

Het is kinderboekenweek! Heel veel tips voor de jeugd! (deel 3)

Vandaag is de laatste dag van de kinderboekenweek. Daarom nog even een flinke blog met heel veel boekentips! Een hele hoop leuke boeken voor de jeugd. Tijdens mijn werk in de boekhandel zijn er heel veel kinderboeken door mijn handen gegaan. Heerlijk om te zien dat er zoveel wordt voorgelezen en zelf door kinderen wordt gelezen, dit is zo belangrijk. Wellicht staan er in deze blog nog wat leuke tips voor je. Happy reading!

De onbekende – Danny de Vos

Een spannend verhaal over familiegeheimen voor meisjes en jongens vanaf 12 jaar.

De laatste keer dat oma bij hen was, kon Ella zich niet eens meer herinneren, zo klein was ze toen nog.

“Mijn moeder trekt zich meer en meer terug in haar eigen wereldje,’ zei haar vader soms. “Ze wordt een echte kluizenaar.’

En dan nam hij zich voor om binnenkort weer eens naar het zuiden te rijden, tot in het piepkleine gat aan de Franse grens
waar oma woonde en waar hij zelf was opgegroeid. Buteau heette die plek, wat je als “Buto’ moest uitspreken. Maar Ella’s moeder zei “Pluto’, naar de dwergplaneet aan de rand van ons zonnestelsel: je wist dat het bestond, maar je ging er nooit heen.

Denk jij dat je alles weet over je familie? Ella dacht altijd van wel, totdat ze door haar oma wordt uitgenodigd om een keer te komen logeren. Ze zijn praktisch vreemden voor elkaar, maar tijdens de logeerpartij leert Ella haar oma gelukkig alsnog goed kennen. Het wordt een fijne week.

Als haar oma daarna onverwacht overlijdt, kijkt de rest van de familie vooral uit naar de erfenis. Het geld is voor Ella’s vader en het huis van tante Jen. Denken ze. Want Ella weet wel beter: oma had zich bedacht. Maar waarom? Heeft de onbekende jongen op de foto bij oma in de kamer er iets mee te maken?

*****

Ik heb dit boek super snel uitgelezen en vond het best een leuk boek, zelfs voor een volwassene. Absoluut een aanrader.

Verkrijgbaar voor €14,99 bij oa Bol.com (klik hier)

De Kronieken van de Zeven Eilanden serie – Mariëtte Aerts

Hou je van fantasy series? Dan is deze serie absoluut een aanrader. Ik heb inmiddels deel 3 uit en het verhaal wordt steeds beter. Synopsis deel 1:

Raben is een jonge Lezer. Als hij een voorwerp oppakt en zich openstelt, leert hij alles over de geschiedenis ervan. In het rijk van de Zeven Eilanden moeten Lezers heer Glendahl, heerser van Kir, en zijn raadsheer Himmondar, helpen bij de zoektocht naar de Oude Artefacten die vol oeroude magie zouden zitten. Om niet opgepakt te worden leert Raben hoe hij zijn gave verborgen kan houden. Dit komt goed van pas wanneer hij de oudste zoon van heer Glendahl moet begeleiden op zijn reis naar het eiland Ing’maril. Raben is namelijk ook genezer.
Dan wordt hun schip overvallen door kapitein Zuran Zoutbaard en zijn piraten. Heer Glendahl is woedend als hij hoort dat Lezers en piraten zijn ambitieuze plannen doorkruisen. Raben begrijpt van alle intriges soms meer dan hem lief is, maar gelukkig kan hij rekenen op de steun en magie van de jonge pirate en Elementaliste Calli.

De boeken zijn à €17,95 te koop bij oa Bol.com (klik hier)

De boeken van het trilogie – John Stephens

Het is een witte kerstnacht. Drie jonge kinderen ontvluchten hun huis voor een gewetenloos en duister gevaar. Tien jaar later wonen Kate, Michael en Emma in een weeshuis. Ze weten nog altijd niet waarom ze in die kerstnacht van hun ouders werden gescheiden. Het antwoord blijkt verborgen te liggen in een betoverd boek.
Wanneer de macht van dit boek is ontketend, komen de kinderen in een wereld terecht waar een goudharige gravin en haar leger zielloze Krijgers heersen. Daar wordt duidelijk dat er nog meer betoverde boeken zijn met weergaloze krachten. Kate, Michael en Emma moeten naar deze boeken op zoek als zij ooit hun ouders nog terug willen vinden…

De Boeken van het Begin-trilogie is een bundeling van Smaragd, Robijn en Onyx.

Het duurde even voordat ik het boek uit had gelezen, maar het is absoluut een geweldige trilogie! Het lezen waard!

Deze dikke pil is oa verkrijgbaar bij Bol.com voor €25 (klik hier)

Het verlaten huis – Sandra J. Paul

Zes kinderen brengen samen een gezellige avond door terwijl hun ouders verderop in de straat een feestje bijwonen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot hun huis getroffen wordt door een aardbeving. Even kijken de kinderen elkaar in paniek aan. Dan verliezen ze het bewustzijn.
Wanneer de zes weer bijkomen, zitten ze opgesloten in een vervallen huis. Ze hebben geen idee wat hen overkomen is. In het midden van de woonkamer staat een mysterieuze houten kist.
En dan gaat de kist open…

Een spannend en creepy boek welke je los kan lezen van het eerder verschenen deel. Spannend en magisch tegelijk!

Verkrijgbaar voor €17,95 bij oa Bol.com (klik hier)

Stormwachter De verdwenen zeekrijgers – Catherine Doyle

Dit is deel 2 van de stormwachter serie. Ik las deel 1 eerder dit jaar en heb nu deel 2 gelezen. Een absolute aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 11-12.

Samenvatting deel 1:

Eens per generatie kiest het eiland Arranmore een nieuwe Stormwachter om de magische krachten van het eiland in toom te houden en te beschermen tegen indringers. Binnenkort zal Fionns opa, een mysterieuze, zonderlinge oude man, zijn taken neerleggen. Hij is al veel te lang op zijn post gebleven; het is tijd voor een nieuwe Stormwachter…
Als Fionn met zijn zus naar het eiland gaat, komt het onder zijn voeten tot leven… Diep onder de grond heeft er iemand op hem gewacht. Terwijl de strijd om het Wachterschap op het eiland losbarst, ontwaakt er een duistere vorm van magie die een oeroude oorlog nieuw leven wil inblazen.
”Storm Keeper’s Island will blow you away. Magical in every way … Wise, warm and wonderful.”

De boeken zijn oa verkrijgbaar bij Bol.com voor €17,99

Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker – Harmen van Straaten

Spannend avontuur vol humor en fantasie over een jongen die gaat logeren bij zijn wonderlijke tante.

Mattias krijgt een uitnodiging van zijn tante Koosje, die hij nog nooit heeft ontmoet.

Hij mag in haar hotel aan zee komen logeren. Er is één voorwaarde: hij moet alleen komen. Mattias gaat op reis. Onderweg komt hij allerlei
vreemde figuren tegen. Allemaal lijken ze dezelfde boodschap te hebben: ga terug naar huis! Wie probeert hem tegen te houden, en waarom?
En wie stuurt hem toch al die flessenpost? Mattias laat zich niet bang maken. Hij verzint een plan om tante Koos en haar hotel te redden – en zichzelf.

***

Wat hou ik toch van kinderboeken! Ook dit is weer een geweldig leuk boek voor de jeugd. Een heerlijk boek vol humor en uitdagingen voor lezertjes vanaf een jaar of 8.

Verkrijgbaar bij oa Bol.com voor €12,99

Een weerwolf in de leeuwenkuil – Paul van Loon

Samenkomst van twee avontuurlijke series van Paul van Loon.

Als Dolfje zijn ogen opendoet, is het al licht.

De volle maan is verdwenen.

Om hem heen zijn allemaal wilde dieren.

Waar is hij? Wat is er gebeurd?

’s Ochtends vinden Daniël en Suzina in de Zoo een jongen met wit haar en een brilletje.

Hij weet niets meer, zegt hij. Alleen dat niemand hem mag zien!

Ze verstoppen hem in de Leeuwenkuil, hun geheime boomhut.

Maar hoe lang kunnen ze hem geheim houden?

En waarom doet hij zo raar als de volle maan opkomt?

***

Iedereen kent Dolfje Weerwolfje wel denk ik. Een heerlijke serie boeken voor kinderen vanaf een jaar of 7. Dolfje leest makkelijk en fijn voor kinderen, zelfs kinderen die lezen nog niet zo heel erg leuk vinden. Dolfje is altijd goed!

Verkrijgbaar bij oa Bol.com voor €15,50

Ken je die mop?- Marianne Busser en Ron Schröder

Fantastisch geïllustreerde moppen op rijm

In dit vrolijke boekje staan meer dan twintig hilarische moppen. Zowel bekende als nieuwe grappen zijn door het schrijversechtpaar Marianne Busser en Ron Schröder op rijm gezet en geïllustreerd door Sam Loman. Om zelf te lezen en te lachen en natuurlijk om daarna verder te vertellen!

Ken je die mop…? is een ideaal verjaardagscadeautje voor alle jonge moppentappers!

Verkrijgbaar bij oa Bol.com voor €7,99

Het grote boek van mij – Marjan Gerarts & Julie Vangeel

Creatieve en speelse opdrachten om alleen of samen te doen

Een potje vol geluk: Leg een complimentenpotje aan met complimenten waarin je jezelf echt herkent. Twijfel je aan jezelf of voel je je rot? Lees de briefjes dan nog eens.

Schrijf een handleiding bij jezelf: Hoe laat jij zien dat je verdrietig, geïrriteerd of nieuwsgierig bent? Wat wil je dan dat anderen doen? En wat absoluut niet?

Schoenenwissel: Wandel een dag in de schoenen van iemand anders, ontbijt met zijn lievelingsfruit, doe zijn hobby of volg zijn les. Wat heb je ontdekt vandaag?

Marjan Gerarts is psycholoog en begeleidt al jaren kinderen en jongeren in haar praktijk. In dit boek geeft ze praktische tips om meer in contact te komen met je eigen intuïtie en met wie je echt bent.

De tekst is helder.
De opdrachten zijn meteen uitvoerbaar.
Soms herkenbaar, soms verrassend, altijd uitdagend en speels.

Verkrijgbaar bij oa Bol.com voor €14,99

Achter de jagers aan! – Elisa van Spronsen

Het is 10.000 jaar geleden. De stoere Sol woont in een jagersgroep. Sol kan heel goed voedsel verzamelen: ze weet overal bessen en zaden te vinden. En ze is een kei in vissen.
Sol ergert zich rot aan de jagers, die altijd zo opscheppen. Ze zou zelf weleens op jacht willen! “Je bent een meisje,’ zegt haar beste vriend Moen. En daarom mag ze niet mee.
Het Lentefeest komt eraan en de mannen gaan op jacht. Sol zwaait Moen uit. Die nacht krijgt Sol een verschrikkelijke droom. Moen is in gevaar! Sol bedenkt zich geen moment: ze moet achter de jagers aan!

Verkrijgbaar bij oa Bol.com voor €12,99

De drakenberg – Paul van Loon

Spannend avontuur van Dolfje Weerwolfje dat zich afspeelt in Japan. Boordevol vuurspuwende draken en andere magische wezens!

Dolfje Weerwolfje reist naar Japan.

Opa weerwolf vraagt hem een geheimzinnig pakketje te bezorgen bij Hokusai, een oude vriend. In het pakketje zit een bijzondere, magische hoed.
Die mag niet in verkeerde handen vallen…

Als de hoed wordt gestolen, gaat Dolfje er samen met Leo en Hokusai achteraan. Er volgt een spannend avontuur dwars door Japan, met geheimzinnige en gevaarlijke wezens, sluwe rode vossen en een draak die op het punt staat te ontwaken…

Paul van Loon: al 10 boeken bekroond door de Nederlandse Kinderjury.

– Wist je dat Paul van Loon ter voorbereiding op het schrijven van De Drakenberg naar Japan is gereisd? Daar speelt het verhaal zich af.
– Wist je dat één van de personages in het boek De Drakenberg, Hokusai, echt bestaan heeft en dat hij de beroemdste kunstenaar van Japan is?
– Wist je dat iedereen in Japan weet wat Yokai zijn? Deze bovennatuurlijke wezens spelen een belangrijke rol in De Drakenberg.
– Wist je dat Dolfje in Japan Dolfi heet?
– Wist je dat De Drakenberg het 22ste boek is over Dolfje Weerwolfje?

AVI E4

Voor €15,50 verkrijgbaar bij oa Bol.com – klik hier

Team Mortis de slaventocht – Bjorn van den Eynde

De Noorse tienersterren en influencers, Livia Holt en Finn Thorsen, worden ontvoerd en zijn beiden gedoemd te sterven tijdens een luguber spelletje. Slechts één van hen kan aan de dood ontsnappen, maar alleen als de ander bereid is om zijn leven te geven voor zijn geliefde. De hoop dat het om een eenmalige vergelding gaat, vervliegt al snel. Nadat opnieuw twee geliefden de dodelijke test moeten doorstaan, krijgt een derde slachtoffer een vreemde post op haar social media. Ruth Bentzen kan op dat moment nog niet weten dat ze binnen 48 uur dood zal zijn. Teamleider Celine Schield zit met de handen in het haar. Het enige lid uit haar team dat snel genoeg kan infiltreren om bij het volgende slachtoffer in de buurt te komen, wordt actief gezocht voor moord en is voortvluchtig. Kunnen de jongens uit Erika’s ex-team haar snel genoeg vinden? En is het wel een slim idee om het tienermeisje in te schakelen? De risico’s en de inzet waren voor Erika nog nooit zo hoog…
Los te lezen.

** Een super spannende serie! Absoluut een aanrader voor tieners! **

Voor €17,99 verkrijgbaar bij de boekhandel en oa bij Bol.com (klik hier)

Binnenkort nog meer leuke kinderboeken op mijn blog.

Liefs Hilde

** Veel van deze boeken heb ik gekregen als recensie exemplaren **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge