Follow:
boeken, kids

Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis – Sanne Rooseboom

Ook al ben ik inmiddels 40 jaar, ik hou nog steeds van het lezen van kinderboeken. Kinderboeken zijn vaak lekker luchtig om te lezen en kunnen je als volwassene ook zeker een boodschap meegeven. Van uitgeverij Van Goor kreeg ik dit recensie exemplaar opgestuurd. Vaak lees ik kinderboeken voor aan Thomas, maar omdat wij nog bezig waren in een ander boek besloot ik dit boek te lezen tijdens een readathon welke in het teken stond van kinderboeken. En ik heb er van genoten!

Synopsis ‘Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis’

Nina en Alfa vinden merkwaardige schatten, zomaar in de gymzaal op school. Een fossiel, een glanzende sjaal, een mysterieus schrift. De schatten komen uit een huis in het bos dat zo vol staat met spullen, dat de voordeur niet meer open kan en de bewoner niet meer veilig is. Dit is duidelijk een zaak voor het Ministerie van Oplossingen! Terwijl Nina, Alfa, Ruben en de stokoude dames Vis en Tirza aan het werk gaan, luisteren de Zilvermannen ze af. Ergens in het boshuis, tussen de torens van dozen en meubels, ligt informatie over een uitvinding die belangrijk is voor het milieu. En die uitvinding willen zij ook.

Nina keek verbaasd om zich heen. Er liepen dunne paadjes door de kamer, steegjes in de stad van stapels. De dozen leunden tegen de dichte gordijnen, waardoor je niet kon zien of het buiten dag was of nacht. Het was of ze door het landschap liep van een donker sprookje.

Samenvatting

Het Ministerie van Oplossingen is een kinderserie waarin kinderen al een beetje kennis maken met spannende boeken. Meedenken in bepaalde situaties, raadsels oplossen, een soort detective voor kinderen. Dit derde deel is ook weer een verhaal waarin kinderen tijdens het lezen verbanden leren te leggen. Wat is er precies aan de hand? Spreekt iedereen wel de waarheid? En een hele belangrijke boodschap; help je medemens!

In dit deel komen de vrienden erachter dat de gevonden voorwerpen toebehoren aan een invalmeester op school. De vondsten geven veel vragen dus de vrienden besluiten de meester te gaan volgen. Dit brengt hen naar een huisje diep in het bos. Ze besluiten in een vermomming bij het huis aan te bellen om meer te weten te komen. Wanneer de meester opendoet blijkt het huis bomvol spullen te staan. De meester legt uit dat het huis van zijn vader is maar dat die in het ziekenhuis ligt omdat hij is gevallen door alle spullen die in het huis staan.

De vrienden bedenken een plan om de meester te helpen om van al die overtollige spullen af te komen. En wanneer blijkt dat er tussen al die spullen ook nog iets heel belangrijks moet liggen wordt de missie spannender, maar misschien ook nog wel gevaarlijker!

Conclusie

Dit kinderboek zit vol verrassingen en spannende elementen. De manier waarop de auteur het verhaal brengt is voor kinderen goed te begrijpen. De combinatie van meedenken met het mysterie en zien dat het leuk is om andere mensen belangeloos te helpen vind ik top. Een boek waar heel veel kinderen van zullen genieten en ook een mooie boodschap door meekrijgen.

Voor kinderen vanaf een jaar of 9

Informatie

Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis – Sanne Rooseboom

Uitgeverij Van Goor

Hardcover, 240 pagina’s

ISBN: 9789000362547

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge