Follow:
boeken, gezin, kids

Het tweede grote vouwboek – Janet de Vink

Creatief bezig zijn heb ik als kind altijd leuk gevonden. Ik kleurde graag, deed aan origami (vooral het verzamelen van al die mooie vouwblaadjes vond ik leuk) en ik leerde mijzelf breien en haken. Soms ben ik alleen een beetje inspiratieloos als het op creatief gebied aankomt. Toen kwam er een heel leuk creatief boek bij mij binnen, Het tweede grote vouwboek. Een boek bomvol ideetjes om te maken met je kinderen. Ideaal voor fijne creatieve momenten samen.

Synopsis ‘Het tweede grote vouwboek’

Het is tijd om verder te vouwen!

Vouwjuf Janet de Vink liet in Het grote vouwboek zien hoe je figuren kunt maken met basisvouwsels zoals de rechte vouw en 16 vierkantjes. Nu is het tijd om verder te vouwen! In Het tweede grote vouwboek komen het dubbele vierkant, de dubbele driehoek, de modelbasis en de fröbelbasis erbij. De volgorde wordt bepaald door de moeilijkheidsgraad en is gebaseerd op de reeksen van Fröbel. Maar het vouwen is naast leerzaam ook heel erg leuk! Het boek staat boordevol vrolijke prentenboekfiguren en herkenbare vouwvoorbeelden. Wat dacht je van een zeeleeuw, raketijsje, turnster of heuse emoji?

Het tweede grote vouwboek biedt nóg meer vouwplezier op school en thuis.

Vouwen!

Wat een ontzettend leuk boek is dit! Je kan uit zoveel voorbeelden kiezen om te gaan maken. De vouwsels zijn niet alleen al los leuk om te maken, maar je kan ze bijvoorbeeld ook op kaarten plakken zodat je kind zelfgemaakte kaarten kan maken voor verjaardagen of uitnodigingen. Je creativiteit kan je er volop op los laten.

Voorin het boek staat duidelijk wat je allemaal nodig hebt voor het maken van het figuur wat je wilt. De afmetingen, kleuren en aantal staan er duidelijk bij vermeld. En dan kan je beginnen!

Met duidelijke stap voor stap foto’s kan je aan de slag om je favoriete figuur te maken. Zo staan er makkelijke “standaard” figuren in, maar ook zoals je hierboven kan zien, een gave Dolfje Weerwolfje! Misschien is er soms een beetje hulp van een papa of mama of juf nodig, maar kinderen die al kunnen lezen kunnen het wellicht al prima zelf. En blijven oefenen is natuurlijk belangrijk 😉

Op school

Ik kan mij voorstellen dat dit boek onmisbaar is op scholen bij de onderbouw. Een middagje met de kinderen knutselen en vouwen is ook nog eens heel goed voor de motoriek. En elk kind zal supertrots zijn op zijn of haar gemaakte vouwwerk!

Thomas neemt dit boek binnenkort mee naar school zodat de klas er volop mee aan de slag kan.

Informatie

Het tweede grote vouwboek – Janet de Vink

Uitgeverij Kosmos

Hardcover, 128 pagina’s

ISBN: 9789043921404

Prijs: €20,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Leuk om goed bezig te zijn
  Zeker als het regent….

  Xoxo

  maart 15, 2020 at 11:40
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge