Follow:
boeken

Het verlaten huis – Sarra Manning

het verlaten huis

Een roman met een zeer interessante familiegeschiedenis, daar kan je mij altijd mee verblijden. Via uitgeverij de Fontein ontving ik het boek ‘Het verlaten huis’, een verhaal wat zich gedeeltelijk in het verleden en gedeeltelijk in het recente heden afspeelt. Hoe deze twee verhalen uiteindelijk met elkaar verweven raken lees je in dit prachtige boek.

Achterflaptekst ‘Het verlaten huis’

het verlaten huis

Londen, 1936. Heel even leek Libby’s leven perfect – maar toen stortte alles in en liet haar man Freddy haar in de steek op het moment dat ze hem het meest nodig had. Vrijwel blut neemt ze een aanbod aan om een weekend ‘De nieuwe vriendin van’ te spelen in een scheidingszaak. Het weekend verloopt desastreus, maar tegen alle verwachtingen in lijkt dat juist een nieuw begin….

Londen, 2016. Na een groot verlies proberen Zoë en Win hun leven weer op te pakken. Ze storten zich op het opknappen van hun nieuwe huis, dat in 1936 gebouwd is maar waar nooit iemand heeft gewoond. Als Zoë een agenda uit 1936 vindt van ene Libby, raakt ze gefascineerd door het mysterie. Wie was Libby en waarom stond haar huis al die tijd leeg? Maar als Zoë ziet wat er nog meer in de koffer verborgen ligt, breekt haar hart opnieuw…

Samenvatting

Dat Zoë en Win hard moeten werken in hun nieuwe huis en aan hun huwelijk merk je als lezer al vrij snel. Het te dure huis waar eigenlijk alles aan verbouwd moet worden zet het huwelijk van Zoë en Win erg onder druk. Beide hebben ook te maken met het verwerken van het verlies wat ze onlangs hebben moeten meemaken. Wanneer Zoë een koffer vindt met daarin babykleertjes en een dagboek raakt ze geobsedeerd om te achterhalen wat er met Libby is gebeurd en wie zij precies was. Zeker omdat er zoveel overeenkomsten lijken te zijn met Zoë zelf.

Deze obsessie zorgt voor nog meer verwijdering van haar man. Slaat ze niet door in haar zoektocht?

Manning schrijft gedetailleerd over beide levens van de vrouwen. Je merkt als lezer goed dat er tachtig jaar tussen de beide levens zit. Dit heeft Manning prima gedaan. In de periode vlak voor de Tweede Wereldoorlog gingen sommige dingen er natuurlijk anders aan toe dan in het moderne Londen van 2016. Toch zie je ondanks de verschillen veel overeenkomsten bij beide vrouwen. Emoties en liefde zijn natuurlijk van alle tijd!

De verhaallijnen zijn beide boeiend en interessant. Bij zowel Libby als Zoë gebeuren er ingrijpende dingen die het verhaal interessant houden en waardoor je als lezer geboeid blijft. Het einde, wanneer beide verhaallijnen samen komen, had iets meer power mogen hebben. Desalniettemin is dit een heerlijke roman om in weg te duiken.

het verlaten huis

Informatie

Het verlaten huis – Sarra Manning

Uitgeverij de Fontein

Hardcover, 432 pagina’s

ISBN: 9789026146121

Prijs: €22,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel of online bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge