Follow:
diary

Hillybilly’s Diary #81

Ja ja, en dan begint de verbouwing opeens deze week! Een maand eerder dan de planning was. Ik moet zulk nieuws altijd even laten bezinken om niet in de stress te schieten. Maar ja, het is niet anders. Een hele chaotische en drukke week, maar ook super spannend!

Maandag

Vandaag hadden Fenna en Thomas een extra dagje vrij. Fenna wilde gewoon thuis blijven, dus met Thomas ging ik naar Monkey Town waar ik had afgesproken met wat vriendinnen en hun kids.

Het was gelukkig niet super druk, dus we hielden het wel even uit daar.

In de avond ging ik met Thomas naar judo. En kreeg ik van de aannemer te horen dat hij dinsdag al zou komen! Ok, nóg een dagje eerder dan eerst het geval zou zijn…..

En dan in de avond met zijn allen voor het laatst douchen in onze “overleden” badkamer…

Ja mensen, jullie snappen wel dat het tijd voor verandering werd. 😉

Dinsdag

Gelukkig had Andries avonddienst de rest van de week. Wij moesten namelijk hals over kop van alles al gaan inslaan nu de badkamerverbouwing is begonnen. Dus dinsdag een bezoekje aan de Hornbach!

Dinsdag kwam de aannemer (Bert) al best ver! Alle muren waren zo goed als kaal en het plafond lag er ook al uit. Overal stof natuurlijk, maar het idee dat we nu echt begonnen zijn is ook wel fijn.

Andries was natuurlijk in de avond aan het werk, Thomas in bed, dus de meiden en ik besloten maar een soort spa-ritueel in de woonkamer te houden bij gebrek aan een douche. 😉

Woensdag

Vandaag ook weer een dag vol stof en herrie. Maar, de vloer is er ook uit gesloopt. Wel wat problemen met het vinden van het riool helaas. Dit moet later weer verder opgelost worden.

Ik ging met Thomas naar karate in de avond. Ik heb daar heerlijk een boek gelezen, maar ook ontzettend gelachen. Tijdens een demonstratie van de 2 (volwassen) karate leraren stak Thomas zijn vinger op. Hij mocht zijn vraag stellen, en wat vroeg hij? “Meester, weet u zeker dat dit Karate Kid is?”. Ik heb zó gelachen! Lekker ventje.

In de avond weer een bad ritueel in de woonkamer en lekker op tijd naar bed. Zo’n verbouwing geeft vermoeidheid heb ik al gemerkt.

Donderdag

Vandaag moest ik met de kids naar de tandarts voor controle. Uit school kwam Thomas echt stomtoevallig met pijn aan zijn kies naar buiten gelopen. Gelukkig was de tandartsafspraak!

Thomas mocht als eerste op de stoel gelukkig. Er bleek een groot gat in zijn kies te zitten die meteen gevuld moest worden. Hij hield zich zó flink!

Gelukkig was hij daarna pijnvrij. Amy had ook een klein gaatje, werd ook meteen gevuld. Verder geen bijzonderheden.

Bij thuiskomst ging de aannemer Bert bijna weg, en hij had een flink stuk gestuukt. (schrijf je dat zo?). Het ziet er al zo anders uit!

Daarna door naar hockeytraining van Fenna. Dat was gelukkig binnen 😉

We gingen met zijn allen mee (behalve Andries want die moest werken) zodat we daarna door konden rijden naar mijn vader om te douchen met z’n allen. Want omdat wij geen douche hebben nu moeten wij even oplossingen bedenken. Gelukkig woont mijn vader lekker dichtbij. En wat was dat heerlijk! Douchen is dan echt een cadeautje…haha.

Vrijdag

In de ochtend zat ik klaar om mijn broer te helpen aan kaartjes voor het Eminem concert. Ik heb dit nog nooit gedaan, maar ik vond het best spannend, haha.

Mijn vader kwam erdoor, dus mijn broer is helemaal happy!

Andries ging nog een keer naar de Hornbach voor wat spullen en ik werkte vandaag veel aan mijn blog. Bert de aannemer schoot weer lekker op met stuken vandaag. Dat kan nu 3 dagen drogen want hij komt dinsdag pas weer.

Eindelijk na 2 jaar dat bakstenen muurtje weggewerkt! haha.

In de avond ging ik naar zwemles met Thomas en moest ik om 21:15 de meiden nog in Zoetermeer oppikken. Ik was best moe! Na de Voice gingen de meiden naar bed en rolde ik ook mijn bedje in.

Zaterdag

Vandaag gingen wij in de middag naar mijn schoonouders. Zodat wij weer, je raadt het al, konden douchen! De hele family kwam langs, dus dat was lekker druk….

Thomas kan het altijd heel goed vinden met zijn nichtje Bobbi, die twee spelen de hele dag door! Lekker stel.

Na het avondeten gingen wij allemaal douchen en reden wij weer terug naar huis. Even genieten van de stilte in de auto, want het was mij een druk dagje wel! In de avond keken we Wie is de Mol en toen de meiden op bed lagen keken Andries en ik nog Netflix. Wederom was ik bekaf aan het einde van de dag.

Zondag

Ik moest er vroeg uit vanmorgen want Fenna moest om 8:50 verzamelen in Rijswijk voor de hockeywedstrijden. Thomas zette ik van te voren af bij mijn vader. Een vroege, drukke maar gezellige ochtend. Uit de hockey pikten wij Thomas op en kon Fenna daar even douchen. Eenmaal thuis maakte ik eerst boven in huis schoon, daar was ik gisteren al mee begonnen. Er ligt echt overal stof! Ook genoot ik even van mijn nieuwe aanwinst:

Hij is zoooooooo mooi!

In de middag dook ik toch écht even mijn bed in voor een middagdutje. Ik was op! Andries ging met Thomas zwemmen en de meiden waren druk met huiswerk en buiten spelen. Dat deed mij even goed! In de avond werkte ik aan mijn blog en verlangde ik al stiekem naar morgen……een hele dag alleen thuis om even flink puin te ruimen! Zalig!

Hoe was jullie week?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply chucky1012

  Leuk om nu met de verbouwing bezig te zijn!
  Ben heel benieuwd naar het eindresultaat…,

  Xoxo

  februari 5, 2018 at 06:28
 • Reply Susan van 365daysofhappytantebetsydresses

  Oh wow lieverd dat was me een weekje wel. Fijn dat jullie even heerlijk konden douchen met z’n allen bij je familie en heerlijk zo allemaal samen zijn. Nou ik hoop dat het snel achter de rug is en jullie er een prachtige badkamer aan overhouden. Dikke knuffels!

  februari 7, 2018 at 11:31
 • Reply Miranda

  Wat een ellende, niet kunnen douchen pff. Maar het is voor een goed doel, ben benieuwd naar het eindresultaat.

  februari 11, 2018 at 08:59
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge