Follow:
diary

Hillybilly’s Diary #83

Ik ben moe, zo’n verbouwing gaat niet in de koude kleren zitten. Zeker niet als er dingen niet gaan zoals we hadden gehoopt. Gedoe met de riolering, gedoe met een tekort aan tegels….Ik kijk reikhalzend uit naar het einde van deze verbouwing. Gelukkig waren er ook nog wat hoogtepunten deze week. Amy haar beugel mocht eruit en mijn vader en (bonus)moeder waren 30 jaar getrouwd. Deze geluksmomentjes zorgde voor de nodige energie!

Maandag

Andries was vandaag vrij omdat hij het weekend had gewerkt. Niet dat hij heel veel van zijn vrije dagen heeft kunnen genieten want de zoektocht naar het riool ging verder. Helaas zonder succes 🙁

Amy hielp ook een handje mee met het dichtgooien van het gat. Andries is er klaar mee en we gaan maar voor externe hulp. Niet zo fijn voor de portemonnee, maar het is niet anders.

Dinsdag

Vandaag kwam een boek binnen wat ik bestelde bij een Nederlandse auteur die ook op mijn blog voorbij komt in de Spotlight artikelen. Wéér een gesigneerd boek erbij!

Ook moesten wij weer naar de Hornbach voor wat spullen. De tegels die manlief (al vond ik hem op dat moment niet zo lief) via marktplaats had besteld waren niet voldoende. (gevalletje ‘I told you so’). Dus besloten wij voor de vloer maar andere tegels uit te zoeken. Stiekem heel blij, want zo zijn wij uiteindelijk bij de houtlook tegels uitgekomen. En die wilde ik graag!

Woensdag

Vandaag kwam er een rioolservice langs om met een camera het riool in te gaan. Waar gaat die riolering nou feitelijk heen? Hij kon met een zekerheid van 97% de plek aanwijzen waar wij zouden moeten gaan graven. (nou ja, de persoon die wij hiervoor gaan inhuren dan). Een geintje van een uurtje werk….kaching….185 euro armer.

De planning is om einde van het jaar/begin volgend jaar onze woonkamer aan te pakken. We moeten een nieuw plafond, isolatie bij de muren + nieuwe muren, en een nieuwe vloer. Ik zie nu al op tegen alle bende weer! haha. We moeten dan op zoek naar een opslagruimte om alle spullen op te slaan. Zoiets als opslagruimte in Amsterdam. Maar eerst maar eens deze verbouwing overleven. 😉

Vandaag kreeg ik nog een gaaf kookboek binnen. Ideaal voor zo’n keukenprinses (not!) als ik! Ik ben super benieuwd.

Bert, onze klusman die de badkamer doet, begon vandaag met tegelen. Ik krijg nu een beetje hoop dat het einde in zicht komt. We zijn begonnen aan de opbouwfase.

En aan het einde van de dag zag het er al zo uit!

Thomas hielp Andries nog even met het laatste stukje bestraten voor het huis. (waar dus uiteindelijk het riool niet loopt).

Ik ging met Thomas naar karate in de avond. Ik moet altijd zo lachen om zijn manier van zijn spullen ophangen…lol.

En ik ontspande daar even een uurtje met een boek. Ik ben elke dag zó ontzettend moe van alle “zorgen” van de verbouwing. Ik ging dus ook weer op tijd naar bed vanavond.

In mijn nieuwe Tante Betsy Dress Gallop Black. Love it!

Donderdag

Vandaag besloten de klus van het riool op werkspot te zetten. Bert heeft er geen tijd voor om dat ook nog aan te pakken. Hopelijk lukt het een ander bedrijf om ons riool-probleem op te lossen.

Ik volg de Olympische Spelen op de voet en baalde dat Amy naar de fysio moest onder de rit van Sven Kramer op de 10 kilometer. Gelukkig kon ik het daar zien. Helaas werd het een deceptie voor Sven….

Aan het einde van deze dag is er weer een muur helemaal betegeld! Yay!

Vrijdag

Vandaag was het inloopochtend op school bij Thomas. Ik mocht mee de klas in en Thomas legde mij wat dingetjes uit. Altijd leuk om even een kijkje in de klas te nemen.

Om 13:00 was het zover! Amy haar beugel mocht eruit! Na 1,5 jaar eindelijk weer een ijzervrij bekkie. Super spannend natuurlijk!

Het is prachtig geworden! Wat een mooi resultaat. Ze vindt het nog een beetje gek aanvoelen, maar is zelf ook heel erg blij. De selfies die middag vlogen mij om de oren…haha.

In de avond ging ik naar zwemles met Thomas en keek daarna de Voice met een half oog. Heerlijk weekend!

Oh, en check onze badkamervloer! In love…

Zaterdag

Vandaag zijn mijn vader en (bonus)moeder 30 jaar getrouwd! Feest!

We haalden een mooi boeket voor ze.

We aten een heerlijke uitgebreide lunch met elkaar en gingen toen bowlen.

Ik haalde als enige, zelfs met al mijn broers meegerekend, een Turkey. Nooit van gehoord, maar dat is dus als je 3x een strike achter elkaar gooit. Tja, ik heb zo mijn talenten. 😉

In de avond gingen we heerlijk uit eten met elkaar en sloten we af met een paar spelletjes bij mijn vader thuis. (en wij konden daar meteen mooi even douchen). Een super gezellige dag met veel lachen. Dat deed mij goed! Zeker omdat wij vandaag ook een bedrijf hebben gevonden die zondag ons rioolprobleem hopelijk gaat oplossen. Wéér een heleboel geld, je kan er bijna 8 Tante Betsy jurkjes van kopen, maar het moet maar….

Vandaag ontving ik trouwens ook nog dit gave kinderboek. Thomas weer blij!

Zondag

Om half 8 stonden de 2 werkmannen op de stoep. Na een bak koffie gingen ze buiten in de poort aan de slag op zoek naar het riool.

En het riool werd uiteindelijk gevonden. Zo blij!! Nu konden ze via de muur de aansluiting maken en zijn wij verzekerd van een werkend toilet in onze nieuwe badkamer.

Met een boor een gat door de muur fabriceren. Een ontiegelijke herrie, maar ok….voor een goed doel!

Andries ging in de middag met Thomas en Fenna schaatsen. Amy moest leren en ik besloot even een uurtje mijn bed in te duiken. Alle stress om dat riool kwam eruit en ik heb dik 2 uur geslapen. Daar knapte ik wel wat van op. Maar ook ben ik op tijd naar bed gegaan. Nog een paar dagen doorbijten en de grote schoonmaak kan beginnen. Eindelijk het huis weer even voor onszelf vanaf woensdag (als het goed is). Hopelijk in mijn volgende diary een foto serie van onze nieuwe badkamer!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

7 Comments

 • Reply Miranda

  Wat een tegenvallers, hebben jullie nu wel op papier gezet hoe het riool loopt? Is altijd handig, hier hadden ze het destijds verkeerd dus toen er onder het huis stuk riool zat en mijn vriend zelf alles ging vervangen koste het hem geen 1 of 2 dagen maar 3. Als zzper duur geintje. Je vloer is mooi!

  februari 19, 2018 at 08:05
 • Reply chucky1012

  Oh wat vervelend van het riool!
  Inderdaad klopt het dat ze zoeken met een speciale camera.
  Dit blijft een lastig karwei.
  Prachtige tegels en zo een mooie vloer krijgt de badkamer….
  Fijn dat de beugel eruit is.
  Het resultaat is prachtig.
  Grootgelijk dat je dochter selfies blijft maken.

  Veel succes deze week Xoxo

  februari 19, 2018 at 09:47
 • Reply Susan van 365daysofhappytantebetsydresses

  Oh lieverd wat een kopzorgen om het riool, ja dure geintjes zijn dat als je er dan nog een ander bedrijf voor moet inhuren. Manlief heeft jarenlang in de rioolwereld gewerkt en ook met die camera’s enzo, werkt er nu nog mee maar dan met het technische gedeelte en repareert en zet de apparatuur die nodig is in elkaar.
  Ik weet trouwens waarom jij als enige die drie strikes achter elkaar hebt gegooid. Wij vrouwen zijn gewend om alle ballen in de lucht te houden en jij bent daar een kanjer in. Dus gooit zo wel even met zo’n bal al die kegels om. Kanjer!
  Je badkamer ziet er superstrak getegeld uit en mooi hoor die houtnerf tegel! Je zult straks enorm kunnen genieten van jullie mooie nieuwe badkamer. Relax ze zoveel mogelijk lieverd! Vandaag komt je Tante Betsy bestelling binnen yihaaa. Geniet ervan! Dikke knuffels van mij
  Susan van 365daysofhappytantebetsydresses onlangs geplaatst…Tante Betsy blog Amis Mode giveawayMy Profile

  februari 20, 2018 at 08:54
  • Reply hillybillybeauty

   Wat ben je toch een lieverd ❤

   februari 20, 2018 at 09:12
 • Reply Jessica J.

  Heftig, die gaten overal. Ik ben blij voor jullie dat het riool eindelijk gevonden is! En hoe mooi, Amy’s lach! Kijk haar stralen!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Natuurlijke kruidenthee van Mirabella’s CreatiesMy Profile

  februari 20, 2018 at 10:20
 • Reply Ellen

  Pfff wat een gedoe met het riool. Echt vervelend. Spannend hoor hoe de badkamer wordt!!!

  februari 22, 2018 at 20:59
 • Reply EstherK

  Heftig zo’n verbouwing. Dat kost de nodige stress. Sterkte nog de komende tijd! Gelukkig had je ondanks alles ook wat geluksmomentjes.

  februari 23, 2018 at 06:43
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge