Follow:
diary

Hillybilly’s Diary Special: Bath

Bath! Deze week ging ik met mijn moeder en zusje 4 dagen naar Bath. We hebben hier zolang naar uitgekeken! Donderdagochtend was ik om 3:15 wakker (ik kon niet meer slapen) en werd om tien voor half 6 door de taxi opgepikt. Deze Diary is een dagje later, en staat eigenlijk alleen maar in het teken van mijn mini vakantie.

Je gaat als moeder niet lekker weg als het een puinhoop is thuis. De eerste dagen van de week was ik dus druk bezig met de was wegwerken en schoonmaken. Het werd wel tijd voor een nieuwe wasmand zoals jullie zien, maar dat komt wel ná mijn tripje 😉

We hadden op donderdag de eerste vlucht naar Bristol. Het was heerlijk rustig op Schiphol. Ik reed vanaf Zoetermeer met mijn zusje mee, haar man bracht ons. Mijn moeder werd gebracht door mijn (bonus)vader. We stonden te stuiteren van opwinding. Zo ontzettend veel zin in dit reisje! Jullie moeten weten dat ik dit nog nooit eerder heb gedaan de afgelopen 10 jaar….

Daar gaan we!

We verbleven in een heerlijk hotel in Bath, vlakbij het winkelcentrum. Alles was al in kerstsfeer, zo gezellig. Dit hotel is absoluut een aanrader!

Waar onze vier dagen uit bestonden was vooral heel veel lopen. We hebben wat kilometers afgelegd! We hebben elke dag heerlijk gewinkeld, in gezellige eethuisjes thee gedronken, lekker gegeten en veel gezien.

Rara, welke had ik…;-)

In The Bath Bun hebben we heerlijk geluncht. Typisch Engelse inrichting, zo gezellig. Wat mij opviel is dat werkelijk alle Engelsen, ja echt waar; allemaal!, zo super vriendelijk zijn. ‘Excuse me’, ‘Sorry’, als ze per ongeluk tegen je aan stoten bij de winkel bijvoorbeeld. Ze laten je vriendelijk voor bij de roltrap en elke winkelmedewerker had een gezellig praatje met ons. Een warm bad (leuke woordspeling ;-)).

Hier wil je toch alles van opeten?!

Leuk vond ik het ook dat ik vanaf huis af en toe een leuke foto toegestuurd kreeg. Deze van de meiden op hun schoolfeest was toch wel erg gaaf!

Elke dag kwamen we wel een paar keer terug in de hotelkamer….foto spreekt voor zich.

Gekochte spulletjes even sorteren en bekijken. Zalig!

Mijn nieuw ontdekte drankje! In de pub hebben we bijna elke avond lekker zitten kletsen met een hapje en een drankje erbij. Ik drink eigenlijk geen alcohol omdat ik het niet lust, maar deze vond ik wel erg lekker! (zelfs 3 flesjes mee naar huis genomen ;-))

Het was zo gaaf dat alles in kerstsfeer was! Niet alleen de etalages in de winkels en de winkelstraten, ook alle eettentjes waren gezellig aangekleed en draaiden kerstmuziek. Bij deze tent hebben we 2 keer gezellig wat gegeten en gedronken.

En op het pleintje was een heel winter tafereel neergezet. Even mijn moeder en zusje op de foto 😉

We hadden voor 2 dagen een kaartje voor de dubbeldekker bus, hop on, hop off. Zo konden we een mooie bustour door Bath zelf houden. Heerlijk om alles zo rustig te bekijken.

Aan dit pleintje heeft Nicolas Cage gewoond. Even ter info, haha.

Naast het bezoeken van het Jane Austen museum gingen we ook naar het Royal Crescent. Hier kon je jezelf wanen in een huis Downton Abbey huis! Allemaal vrijwilligers op leeftijd vertelden mooie verhalen en anekdotes over het huis en de rijke familie die er heeft gewoond. Dit was echt zo ontzettend leuk. Die vrouwtjes gingen helemaal op in hun verhaal. Heerlijk om deze tour te doen en zoveel te weten te komen over de Engelse upperclass van vroeger.

Het uitzicht vanaf het huis. Om nu aan deze square te wonen moet je heel erg in de buidel tasten. Een huisje hier kost zo’n 6-7 miljoen pond!

En natuurlijk even een mooi hoedje passen.

Een supermarkt bezoeken in Engeland is een feestje. Standaard haal ik in Engeland Monster Munch chips en Iced Gems koekjes. Maar ik kocht ook lekkere thee, chocola en andere hapjes.

Deze grote knuffels vonden we super schattig! Bleken handwarmers te zijn. Geweldig toch?!

Ik heb natuurlijk veel meer foto’s gemaakt, maar vond dit wel een mooie selectie. We hebben zo ontzettend genoten van Bath en van elkaar. Heerlijk 4 dagen lang gekletst en gelachen. We kijken alweer uit naar volgend jaar!

Dikke kus van mij

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

7 Comments

 • Reply Jelka

  O, wat heerlijk! Ik ben wel een beetje jaloers hoor. Vooral op de family-time, want mijn zusje woont in de USA… Maar zo te zien heb je heerlijk genoten! Heel goed!

  november 20, 2018 at 09:56
 • Reply eva

  wat een heerlijke trip heb je gemaakt.
  Veel gezien en gedaan. Heerlijk opgeladen zo te zien. Wat lijk je op je moeder.
  Lekker nagenieten.

  november 20, 2018 at 11:56
 • Reply Tania

  oh dat zag er een leuk tripje uit. benieuwd wat je allemaal gekocht hebt

  november 20, 2018 at 12:28
 • Reply Evelien

  Wat een heerlijke trip was dat, leuk dat we mee mochten genieten!

  november 20, 2018 at 15:46
 • Reply chucky1012

  Leuke foto’s van een gezellige trip
  Ik kan niet wachten om te zien wat je geshopt had.
  Wat zagen je dochters er prachtig uit en goed gestylede.

  Xoco

  november 20, 2018 at 15:56
 • Reply Robin

  Komt er een shoplog op je youtube kanaal ?? Xx

  november 20, 2018 at 21:14
  • Reply hillybillybeauty

   Nee niet echt. Heb alles al opgeruimd in huis. ;-). Bij mijn boeken shoplog aan het einde van de maand, begin volgende maand komen wel de boeken voorbij die ik heb gekocht.

   november 20, 2018 at 21:16

  Leave a Reply

  CommentLuv badge