Follow:
kids, samenwerking

Hoe kies je de beste schommel voor in je tuin?

Kinderen blijken afgelopen jaar minder te hebben bewogen en minder te hebben buiten gespeeld. Door Covid-19 waren de scholen lange tijd dicht en bleven kinderen veel meer binnen. Nu alles weer een beetje beter lijkt te gaan, de scholen weer open zijn, gaan de kinderen weer meer buiten spelen. En ik merk alleen al aan mijn jongste, hij is een veel gezelliger kind! Of de zomervakantie dit jaar in het teken staat van ‘op vakantie gaan’ weten wij als gezin nog niet. Daarom is het geen gek idee om voor het mooie weer een gave schommel in je tuin te hebben. Kinderen zullen dan veel vaker lekker naar buiten gaan om even stoom af te blazen.

Hoe kies ik mijn schommel

Wij hadden vroeger bij mijn opa en oma ook een schommel in de tuin. Als wij dan bij hen op bezoek gingen konden mijn ouders in alle rust een bakkie koffie drinken met mijn opa en oma, en mijn broer en ik waren uren in de weer met de schommel buiten. Kijken of we nét dat ene plantje met onze voeten konden raken en kijken hoever we van de schommel af konden springen. Rode wangen, gezonde buitenlucht en een hoop plezier. En dat met een schommel!

Heb je nou ook besloten om een schommel in de tuin te plaatsen voor de kinderen. Hoe kies je dan de juiste schommel? Er zijn, in vergelijking met vroeger, veel meer keuzes. Ga je voor een ouderwetse schommel, of voor een modernere nest schommel buiten?

De oppervlakte

Het is natuurlijk belangrijk dat je weet waar je de schommel gaat plaatsen in je tuin. Kijk goed naar de oppervlakte die je nodig hebt voor een schommel. Niet alleen de totale werkelijke oppervlakte, maar ook bijvoorbeeld dat de hoogte 2,5 m moet zijn en de ruimte rondom de nokbalk binnen een straal van 2,5 m moet ook vrij zijn.

Materiaal: hout of metaal?

Beide materialen heeft zijn voordelen en nadelen. Je zou voor jezelf even moeten kijken wat voor jou het belangrijkste is.

De voordelen van een houten schommel:

  • Hout is duurzaam en staat in elke tuin
  • Het hout van schommels is zeer stevig en wordt behandeld tegen verrotting, schimmels en houtworm

De voordelen van een metalen schommel:

Vierkante of ronde balken?

Over het algemeen hebben de meeste schommels vierkante balken. Deze zijn makkelijker te monteren en ook steviger. Een schommel met vierkante balken staat ook steviger. Het voordeel van ronde balken is dat kinderen, wanneer ze vallen tegen de balken, zich minder pijn zullen doen.

Wanneer je geen plek hebt voor een eigen schommel?

Dan is er in je buurt ongetwijfeld een schommel te vinden! Zowel bij ons oude huis was er in de wijk een gave nest schommel, en ook bij ons nieuwe huis is er één in de straat (in de wijk zelfs meerdere). En elke leeftijd vindt zo’n nest schommel gaaf! Mijn middelste dochter gaat er nu zelfs met haar vriendje in schommelen 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge