Follow:
beauty, boeken

Homemade Beauty – maak je eigen beautyproducten – Zolea

homemade beauty

Altijd al eens je eigen scrub willen maken? Of een eigen sheetmask? In dit boek staan meer dan 50 recepten op natuurlijke basis om heerlijke beauty producten te maken. Gewoon in je eigen huis! De meest uiteenlopende heerlijke producten komen aan bod. Ideaal om een heerlijk verwenweekend te houden of samen met een vriendin een beautymoment te creëren. Stap voor stap en met duidelijke foto’s is dit easy peasy!

Achterflaptekst Homemade Beauty

homemade beauty

Doe je lichaam een plezier en kies voor een natuurlijke verzorging

Op een dag stond Zoë onder de douche en probeerde ze de ingrediëntenlijst van haar shampoo te ontcijferen. Een groot deel van de bestanddelen is dan wel goedgekeurd in kleine concentraties, maar niet altijd geschikt voor gebruik op de huid, en al zéker niet voor consumptie. Toen besefte ze: je huid is het grootste orgaan en dus kun je er maar beter zorg voor dragen.

Zoë ging daarom op zoek naar natuurlijke ingrediënten die wél een meerwaarde zijn voor huid en haar en die het milieu niet belasten. In Homemade beauty maakt Zoë je wegwijs in de wondere wereld van de zelfgemaakte cosmetica. Maak je eigen zeep, parfum, shampoo, gezichtsmaskers en make-up en doe je lichaam, het milieu én je portemonnee een groot plezier!

homemade beauty

Inhoud

Toen ik dit boek binnenkreeg ben ik er meteen in gaan neuzen. Wat een diversiteit aan producten staan er in! Met twee pubers in huis die het heerlijk vinden om te tutten met maskertjes en make-up is dit boek echt een must. Met elkaar (en mijn zusje via de app) kozen we een paar dingen uit die wij wel wilden proberen op korte termijn. Mijn zusje is erg bewust bezig met natuurlijke producten en vond het natuurlijk geweldig om mee te doen!

homemade beauty

Douche Jellies zijn niet alleen super grappig in gebruik maar ook nog eens heerlijk voor onder de douche! Er zijn natuurlijk een paar bekende merken die veel aanbod hebben op het gebied van natuurlijke cosmetica en body producten, maar het is natuurlijk veel leuker om het zelf te maken!

Bij elk product staat een duidelijke beschrijven en lijst met benodigdheden. Het viel mij op dat het veel makkelijker is dan dat ik altijd dacht! En als je zelf ook nog een beetje creatief bent kan je vaak heel veel verschillende varianten maken.

homemade beauty

Producten die je kunt maken

Een greep uit de producten die allemaal in het boek beschreven worden:

 • scrub
 • sheet mask
 • body butter
 • scheerzeep
 • shampoo bar
 • dagcrème
 • highlighter stick
 • lipstick
 • lipscrub
 • antipuistjes roller
 • serums
 • oogcompressen
 • maskers
 • toners
 • tandpasta

en nog héél veel meer!

homemade beauty

Dit boek is echt een aanrader voor mensen die bewuster willen worden van de producten die ze gebruiken en het milieu. Hoe leuk is het als je gewoon je eigen producten maakt?! Helemaal naar je eigen wens en smaak?! Door het zelf te maken ben je ook bewuster van wat je in je producten gebruikt aan ingrediënten. En wellicht kan je je eigen producten ook leuk verpakken en cadeau geven?!

homemade beauty

Het Homemade beauty boek is tevens een hartstikke leuk boek om cadeau te geven! De keuze aan producten om te maken is enorm, wij hebben ook nog een heleboel producten op ons lijstje om te gaan maken binnenkort. We kijken er al naar uit!

Informatie

Homemade beauty – Zolea

Uitgeverij Van Halewyck

Paperback, 192 pagina’s

ISBN: 9789461319111

Prijs: €22,50

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge