Follow:
hotspot

Hotspot: Durbuy Belgische Ardennen

Durbuy

Een plaatsje waarbij ik meteen aan de Efteling moest denken, dát is het plaatsje Durbuy in de Belgische Ardennen. Een pittoresk plaatsje met prachtige gebouwen, steegjes en huisjes. Zó mooi dat ik het een plekje op mijn blog waard vond. Durbuy het kleinste stadje ter wereld!

Durbuy

Het is ook eigenlijk een straat met wat kleine zijstraatjes. Overal liggen klinkertjes op de straten ( kijk dus uit met pums! hihi ), maar dit geeft het stadje zijn romantische sfeer.

Wij zijn alleen in de stadskern geweest. Hier vind je de gezellige straatjes en kleine winkeltjes.

Durbuy

Durbuy

Bij elk huisje verwacht je bijna dat er een Familie Laaf uit komt lopen. Ik vond het echt een Efteling sfeertje geven. Gezellig, intiem en romantisch. ( al zou ik ook tevreden zijn met een Mr. Darcy ontmoeting in zo’n straatje ).

Durbuy

De stadskern heeft ongeveer 400 inwoners. Heel klein en intiem dus.

Durbuy

In deze straatjes van Durbuy vind je geen Hema of Kruidvat. Kleine winkeltjes met lokale specialiteiten, Brocante winkeltjes en unieke kleine kleding winkeltjes zijn meer de winkels die je hier vindt.

Wat mij opviel is dat Durbuy ook heel schoon is. Ondanks alle toeristen die hier komen ziet het er echt heel schoon en netjes uit.

Durbuy

In dit straatje zit een klein hotelletje, daar zou ik best een paar nachtjes willen vertoeven. Het doet ook een beetje Engels aan vind ik. Ik hou ervan!

Durbuy

Misschien wel het leukste ( en vooral lekkerste ) winkeltje in Durbuy is Bonbon Chic. Een super schattig snoepwinkeltje met heerlijke snoepjes en chocolade. Ik heb mij ingehouden en alleen een snoepje voor de kids gekocht, maar oh….wat een zaligheid!

Durbuy

Durbuy

Geweldige vloer!

Durbuy

Aan de rand van het binnen centrum lag een rots met een meertje (?) ervoor. Hierin zwommen allemaal vissen. Thomas vond dit volgens mij het mooist van allemaal. haha

Hou je van romantische dorpjes/stadjes? Dan kan ik je Durbuy zeker aanraden! Er zijn heel veel eetgelegenheden en eettentjes om er een leuk dagje van te maken. En je wil het kleinste stadje van de wereld toch écht een keertje bezoeken?!

Welk stadje of dorpje vond jij écht de moeite waard om te bezoeken?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Tania

  Zo lang geleden dat ik daar geweest ben. Vroeger hadden mijn grootouders daar niet zo ver vandaan een chalet waar we heel vaak naartoe gingen

  juli 23, 2017 at 08:54
 • Reply Sonja

  Ik had er eens van gehoord. Ook al eens willen bezoeken, maar na het zien van de foto’s toch echt een keer doen. Ik hou hier wel van.
  Sonja onlangs geplaatst…Swatched-it | Azul Safira | | Mark. by AvonMy Profile

  juli 23, 2017 at 09:52
 • Reply chucky1012

  Zo leuk en ben er nooit geweest maar dit gaat op mijn lijstje voor holidays 😉

  juli 23, 2017 at 12:04
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge