Follow:
Ici Paris, In de spotlight

In de Spotlight!!! Ici Paris XL filiaalmanager Rinke Bosman!

Vandaag maken jullie kennis met Rinke! Ook een oud collega van mij die nog steeds in de cosmetica branche werkt. Rinke helpt mij ook veel wat betreft dit blog qua kennis, informatie etc. Dus als er iemand een spotlight verdient is het Rinke wel!
* Vertel eens wat over jezelf: Ik ben op mijn 16 begonnen in de cosmetica branche, ik liep toen stage bij een grote drogisterij parfumerie in de Amsterdamse Poort. Tijdens mijn studie schoonheidsverzorging heb ik 2 jaar lang 1 dag in de week stage gelopen bij diverse salons en nog voor ik mijn diploma officieel binnen had mocht ik aan de slag bij Stoop. Hier heb ik 3 1/2 jaar gewerkt in de Lancome salon. In oktober 2000 ben ik, wat in eerste instantie 6 maanden zou zijn, naar Curacao gegaan. Hier ben ik uiteindelijk 4 jaar gebleven en heb ik hoofdzakelijk in de horeca gewerkt en heel veel ervaring opgedaan als leidinggevende.  Na 4 jaar miste ik Amsterdam en de cosmetica dus ben ik teruggekomen naar Nederland waar ik binnen een week werk had bij Ici Paris XL. Mijn doel was om mijn kennis van de cosmetica weer op te pakken en te combineren met de ervaring die ik als leidinggevende had opgedaan. Inmiddels ben ik al ruim 9 jaar filiaalmanager en heb ik gewerkt op de Nieuwendijk, PC Hooftstraat, Leidsestraat, Buikslotermeerplein en dan nu in Purmerend (de achtertuin van Amsterdam).
 
* wat vind je zo leuk aan deze branche?
Er is heel veel wat ik leuk vind aan mijn werk: het motiveren en stimuleren van mijn team, het overbrengen van product kennis, het opbouwen van een vaste klanten kring en mede daardoor een winkel te laten groeien, het gevoel dat je iets kan betekenen voor de klant die met een bepaalde huidzorg binnenkomt, de branche is constant in beweging en er worden telkens nieuwe ontdekkingen gedaan die worden toegepast en uiteraard het contact met mensen. Kortom; ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk!
 
* welke merken verkopen jullie zoal?
Ik heb het geluk dat ik met heel veel mooie merken mag werken: Sisley, Sensai (Kanebo),Novexpert, Filorga, Quiriness, Dior, Chanel, Shiseido, Estee Lauder, Clinique, Clarins, Biotherm, Lancome, Lancaster, Philosophy, La Prairie, Geurlain en dan nog alle geuren.
 
* welke producten gebruik je zelf graag?
De producten die ik zelf graag gebruik zijn er bijna teveel om op te noemen! Iets wat ik al jaren (zeker 10 jaar) in huis heb is de 8 hour cream van Elizabeth Arden, de perfecte lipbalm tegen droge lippen (ik gebruik het iedere avond) maar ook super bij kloven in de handen, droge nagelriemen, ter voorkoming van littekens na een (brand)wondje. Het Meso mask van Filorga is fantastisch als ondersteuning van je anti-aging verzorging maar ook bij een vermoeide doffe huid. Le Wrap Exfolys van Qiriness is de meest zachte manier van exfolieren, dun laagje op de huid aanbrengen, 1 min laten intrekken en dan van de huid rullen. Resultaat is een super zachte huid en producten worden beter worden opgenomen. Een normale scrub kan de huid beschadigen en juist de talgproductie stimuleren door de masserende/activerende werking. De beste deodorant die er bestaat is van Donna Karen Cashmere mist, een droge deodorant die zacht ruikt en dus overal mee gecombineerd kan worden. Beter dan Clinique!!!!! De concealer van Sisley. Ik gebruik altijd een volle/lobbige lotion die ik met de handen aanbreng, deze werken direct hydraterend en verzorgend. Van Clinique gebruik ik de gentle eye make up remover creme. De  bi face reinigers drogen de huid uit en mijn huid kan daar niet tegen, als ik het gebruik om iets van mijn handen te halen heb ik meteen een wit uitgeslagen plek.
Verder ben ik een verwend nest dat al jaren het geluk heeft om de meest luxe merken te mogen en kunnen gebruiken. Ik gebruik voornamelijk Sisley, Kanebo, Guerlain, La Prairie, Filorga, H.Rubinstein en de Re-Nutriv lijn van Estee Lauder.  Wel kan ik ieder merk verkopen en weet ik ook van ieder merk wel een super product aan te wijzen!!!!!
* welk beauty advies zou je aan iedereen willen meegeven?
Mijn advies voor iedereen die een mooie huid wil hebben en houden is reinigen! Veel mensen besparen hierop en zonder goede reiniging kan de creme maar 50% van zijn werk doen! Een lotion bijvoorbeeld wordt zelden gebruikt maar hersteld de huid waardoor deze direct de producten kan gaan opnemen. Zonder lotion kan dit 3 tot 5 uur duren en al die tijd ligt de verzorging op het huid oppervlak. Het gevolg zijn onderhuidse bultjes, een huid die gaat glanzen gedurende de dag en toch een droog trekkerig gevoel. Ook hoor ik nog vaak babyolie als reiniging voor de mascara, dit levert heel veel problemen op en dit is in veel gevallen  de oorzaak van donkere kringen en vocht ophopingen rondom de ogen. Een oog make up remover lost op in het traanvocht en wordt op die manier afgevoerd. Een olie of milk kan de traanbuisjes juist verstoppen waardoor de circulatie verstoord wordt. Een oog make up remover herstelt ook de wimper haren waardoor deze mooier blijven en de mascara beter zijn belofte waar kan maken! Ik verkoop geen mascara zonder ook over de reiniging gesproken te hebben!

* hoe blijf je up to date met zoveel nieuwe producten?
Ik probeer op de hoogte te blijven door alles te lezen wat toe gestuurd wordt door de merken, ga graag naar trainingen, neem de tijd voor vertegenwoordigers en probeer veel zelf uit. Ik wil graag weten wat ik verkoop en koop dus geregeld zelf producten waar ik nieuwsgierig naar ben. Huidverzorging is echt mijn passie, zonder die passie kan je dit werk niet optimaal doen denk ik.

* Waarin onderscheidt Ici Paris zich ten opzichte van andere parfumeries?
Ici Paris XL onderscheidt zich door de persoonlijke benadering, ongeacht hoe iemand er uitziet of wat iemand koopt. Ook als iemand niets koopt blijven we service en aandacht verlenen. Wij worden goed getraind, zowel intern als door de merken. Waar veel concurrenten open sell hebben wij nog veel achter toonbanken staan waardoor persoonlijk contact, aandacht en advies een noodzaak zijn en de klant dus ook met het juiste product de winkel uitgaat.

Zoals jullie lezen heeft Rinke zoveel passie voor haar werk, het spat ervan af! Super om te lezen!
Rinke heel erg bedankt voor dit gave en vooral ook informatieve interview. Ik weet zeker dat de lezeressen er erg veel aan hebben.

Wellicht komt er nog wel een keer een blogpost van Rinke op dit blog….;-)

Fijne dag!
 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Marietta de Groot

  Wat een leuk interview om te lezen, vooral als je zelf ook, zoals ik, huidverzorging belangrijk vind! Wat leuk is dat ik gelijk toch ook weer wat handige tips heb meegekregen, en die zeker braaf zal gaan uitvoeren! Wat betreft de klantvriendelijkheid van Ici Paris moet ik toegeven dat dat zeker klopt, het is een hele prettige winkel, vol met aardige dames die je erg op je gemak stellen, zonder opdringerige verkooptechnieken, en je krijgt altijd een paar lekkere proefjes mee, en daar krijg ik een cadeautjes-gevoel van, dus ik ga altijd met een blij gevoel de winkel uit, wat eurootjes lichter, dat wel, maar met een big smile!Ga zo door Hilde, met je blog, ik geniet ervan!( en ga het maskertje van Filorga gauw proberen, je hebt me daarin al overtuigd!)

  april 28, 2016 at 10:56
 • Reply Hilde Janbroers

  Rinke is inderdaad een super verkoopster om je enthousiast te laten worden over veel producten…haha. Gelukkig zijn het allemaal producten waar ik ook blij van wordt. Ga ook weer gauw de deo aanschaffen, daar ben ik nu dus ook heel benieuwd naar geworden. 😉

  april 28, 2016 at 11:05
 • Reply Brigitte Vermeulen

  Leuk om te lezen ! Ik kom ( helaas ) bij de concurrent – want ik vind dat juist fijn dat ik zelf kan kijken ( en ruiken ) . Ik reinig zelf ook altijd met milk en lotion – vooral de lotion vind ik altijd verfrissend . Nogmaals leuk om te lezen hoe een professional in haar werk staat !

  april 28, 2016 at 16:37
 • Reply Hilde Janbroers

  Foei Brigitte….haha. Super dat jij het echt volgens de "regeltjes" doet. Ik vind lotion ook altijd verfrissend, lijkt mij ook niet prettig om na het reinigen direct mijn crème op te smeren…

  april 28, 2016 at 17:18
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge