Follow:
In de spotlight, schoonheidsspecialiste

In de spotlight!! Schoonheidsspecialiste Leonie Doelman-Blom!

Af en toe zal er op mijn blog een interview zijn met vrouwen uit de beauty branche. Leuk om te lezen wat zij adviseren, ervaren en bezig houdt in deze business.
Leonie mag het spits afbijten! Zij is een oud-collega van mij en zo’n leuke meid!! Geniet van dit ontzettend leuke en interessante interview.
* vertel eens wat over jezelf:
 
ik ben Leonie Doelman, 36 jaar, getrouwd en moeder van 2 dochters van 8 en 5 jaar oud. Ik heb na mijn MAVO meteen de opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd. Toen ik 18 was, was ik klaar en klaar om aan de gang te gaan. Maar een baan vinden was niet zo makkelijk en ben toen begonnen in een drogisterij en parfumerie in Amstelveen. Al redelijk snel wilde ik meer luxe, was echt een parfumerie meisje en minder van de drogisterij. Toen ben ik bij een grotere parfumerie terecht gekomen waar ik ook 2 dagen in een Lancôme salon ging draaien. Ik was helemaal in mijn nopjes want dit was wat ik wilde. Daar heb ik een aantal jaren veel ervaring op gedaan en heb ik nog eens de switch gemaakt naar een ander bedrijf. Toen in 2008 mijn oudste dochter werd geboren ben ik uit de winkel gegaan en bij een vriendin in haar schoonheidssalon gaan werken. Helemaal terug naar alleen de salon vond ik heerlijk. Na bijna 5 jaar ben ik een eigen salon aan huis begonnen. In sept 2012 opende ik trots de deuren van Schoonheidssalon De Pincet in Mijdrecht. Vanaf 1 februari zijn wij en dus ook de salon verhuist naar Nieuwveen. 
 
* wat vind je zo leuk aan deze branche?
 
De beautybranche is echt mijn ding. Ik hou van alle vernieuwingen en luxe die goede huidverzorging en cosmetica met zich mee brengen. Overal is wel weer iets voor te verzinnen om mensen te laten proberen en blij terug te laten komen.
 
* wat voor behandelingen geef je in de salon?
 
Door jarenlange ervaring op div adressen heb ik in mijn salon de keuze gemaakt om geen enorme lijst te hangen met verschillende behandelingen. Voor iedere salon is een groep mensen en ik wil me juist richten op die mensen die niet weten wat ze moeten. Een lange lijst met ingewikkelde namen van behandelingen is ergernis nr 1 bij een hoop mensen. Eerlijk is eerlijk zo’n lijst voegt ook niets toe want mensen weten vaak niet wat ze nodig hebben. Ze kiezen dan vaak voor een prijs of voor wat leuk klinkt. Daarom is bij mij in de salon geen keuze. Ik boek alleen complete gezichtsbehandelingen en reserveer dan 5 kwartier voor een klant. In de tijd van een uur tot vijf kwartier gaan we samen kijken wat is nodig, wat willen we wel en willen we niet. Ik stel de behandeling helemaal op maat op.
Dit kan betekenen voor de ene dat we de nadruk leggen op het verzorgen en relaxen en bij de ander bv op extra reinigen. En uiteraard kunnen mensen voor de extra’s kiezen van harsen en verven.
Mochten we kiezen voor anti-age is de basis prijs van de behandeling hoger. Dit komt omdat ik in die behandeling met andere producten werk. Anti-age is helaas altijd duurder in aanschaf.
Ik denk dat ik mezelf onderscheid van andere door niet ingewikkeld te doen maar what you See is what you get… En een hoop
Mensen kunnen zich hierin vinden!
Verder organiseer ik 1 keer per jaar een verwendag voor kankerpatiënten. Eind mei is deze dag weer. Dan ga ik 1 dag aan het werk voor mensen die ziek zijn of het afgelopen jaar geweest zijn. Ik probeer andere ondernemers te vinden die me sponsoren met bv wat lekkers of een gift en maak van 1 dag een feestje om juist deze groep mensen een hart onder de riem te steken. Even een uur totaal relaxen en genieten van het leven.
* welk(e) merk(en) gebruik je in je salon?
 
Ik werk met de producten van Nouvital en Malu Wilz.
Alleen de anti-age behandelingen zijn met Malu Wilz omdat ik die meer kan richten op anti age. Ik verkoop wel het complete assortiment van Malu Wilz.
Voor de overige behandelingen werk ik met Nouvital. Nouvital is heel natuurlijk en bevat weinig conserveringsmiddelen. Helaas kreeg ik na 1 jaar mijn eigen salon te hebben te kampen met een ernstige allergie. Ik bleek super gevoelig te zijn voor onder andere een conserveringsmiddel wat veel gebruikt word in zepen, crème en cosmetica. Het was dus ook een enorme zoektocht om iets te vinden wat ik wel verdraag en waar ik ook helemaal achter sta. Maar in deze twee merken is dat helemaal gelukt!
*wat is een “beauty probleem” die je veel ziet bij de klanten in je salon en wat voor advies geef je die klanten?
 
Het grootse beauty probleem wat ik in de salon tegen kom is een vochtarme huid. Helaas zijn er nog steeds veel mensen die een vochtarme huid ervaren door het trekkerige gevoel als een droge huid. Ze gaan dan vettere creme’s gebruiken en dan raakt de huid juist weer meer verstopt. Daar los je het probleem niet mee op en als het tegen zit krijg je er nog pukkels bij ook.
Gelukkig is goed advies en het gebruik van een serum of masker dan de oplossing en worden ze weer blij…
* mis je je werk in de parfumerie nog wel eens?
 
Het werken in mijn eigen salon past geweldig in de situatie waar wij nu in zitten.
Ik werk in de schooluren en ben er dus altijd voor de kinderen. Ik kan altijd mijn eigen tijd indelen en dat is ideaal! Het werken alleen in de salon is wel anders dan toen ik het combineerde met de parfumerie. De ontwikkeling volg je toch minder. Je hebt nu 2 merken waar je bij blijft en cursussen volgt. In de parfumerie veel meer. Dat mis ik soms nog wel eens. Het bruisende van die tijd. En uiteraard de klanten en collega’s. Nu weet ik altijd wat de dag mij gaat brengen. En in de winkel weet je het nooit. Zeker de tijd van de feestdagen mis ik de winkel….
* wat is jouw eigen beauty ritueel?
 
Mijn eigen beauty ritueel bestaat uit :
S’morgens reinigen met facewash, oogcreme, dagcreme en make-up.
S’avonds reinigen met Milk, lotion en oogcreme en nachtcrème.
Op woensdag en zaterdag ga ik naar bed met een vocht verzorgend masker wat als nachtcrème erop gaat, lekker intrekt en de hele nacht blijft zitten.
* wat vind je het leukst aan je vak?
 
Het leukste aan mijn vak is de waardering. Iedereen wordt blij van zo’n behandeling. Zelfs als ik ze veel pijn doe met bv harsen en knijpen, uiteindelijk is iedereen blij met mij.
Behalve als ze hun haar zien daar maak ik altijd een zooitje van 
* wat is jouw persoonlijke favoriete product?
 
Mijn favoriete product is het moisturizing masker van Nouvital. Dit is een masker wat ieder huidtype kan gebruiken en makkelijk in gebruik. Niet meer 10 min rechtop zitten maar gewoon 1 tot 2 keer in de week gebruiken als nachtcrème doet wonderen voor de vochtbalans in je huid.
En van malu wilz multi vitamine gel. Deze ruikt heerlijk en heeft de huid een goede doorbloeding waardoor hij er altijd fris uitziet! Plakt niet en smeert heerlijk….
Super bedankt Leonie, voor een kijkje in jouw leven!
Wil je meer informatie over Leonie en haar salon? Kijk dan op haar Facebookpagina of haar website.
Binnenkort komt er nog iemand in de Spotlight! Stay tuned…
Fijne dag!
Liefs Hilde
 

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Brigitte Vermeulen

  Wat leuk om te lezen!

  april 21, 2016 at 14:29
 • Reply Reginne

  Wat leuk! En niet eens zover bij mij uit de buurt 😉

  april 21, 2016 at 15:13
 • Reply Hilde Janbroers

  En zij kan je prima helpen met mee-eter problemen 🙂

  april 21, 2016 at 15:50
 • Reply Susan van der Zwaag - Sondeyker

  Oh wat leuk dat je een kijkje in de 'keuken' bij een ander geeft. Moest wel lachen om dat haar hihihi.

  april 24, 2016 at 15:14
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge