Follow:
fashion, samenwerking

Is jouw kledingkast al winterproof?

Vanmorgen ging ik met Thomas op de fiets naar school en voelde je echt al die gure en koude wind om je oren blazen. Het wordt echt een stukje kouder merk je! Ik vind dat heerlijk. In de ochtend op de fiets zo’n stukje door het gure weer bewegen zorgt ervoor dat ik meteen wakker ben. De winterjassen zijn al naar de kapstok beneden verhuisd, maar is de rest van onze wintergarderobe in huis? De kinderen zijn gegroeid, passen alle sportoutfits voor de winter nog? Welke items kan je niet missen tijdens de winter?

Thermokleding

Met stip op één hier in huis: thermokleding! Voor zowel de dagelijkse outfit als tijdens het sporten buiten is dit onmisbaar. Ik draag veel rokjes en jurkjes en een ‘standaard’ panty of legging is dan soms echt te koud. Ik draag dan graag een thermo legging onder mijn rokjes en jurkjes. Staat net zo mooi, en zit lekker warm!

De thermo leggings zijn vaak ook in verschillende kleuren te krijgen, dus je kan altijd combineren met je outfits. Mocht het écht extreem koud zijn kan je de thermo legging zelfs onder je broek dragen. Ik heb een aantal mooie (zwierige) zwarte pantalons waar een legging prima onder kan.

Voor het sporten van de kids heb ik ook diverse thermo outfits in huis gehaald. Voor Fenna en Thomas een paar thermo shirts voor onder hun sportshirt en ook thermo leggings. Ze trainen nog zeker een aantal weken buiten, dus die thermokledingstukken zijn echt onmisbaar. Ook Andries wil nog wat thermokleding aanschaffen. Hij wandelt veel en heeft het soms echt flink koud.

Winterjas

Een goede winterjas is natuurlijk ook een must. Mijn tieners Amy en Fenna hebben ieder vorig jaar een dure winterjas gekregen en deels zelf betaald. Dit was natuurlijk een merk waar heel de school mee loopt, dus uniek zijn ze niet, maar ik moet bekennen dat de jas heerlijk warm en dik is. Zij zijn dit jaar dus nog prima voorzien. Thomas daarentegen was alweer uit zijn jas gegroeid. Hij doet op deze leeftijd hooguit één seizoen met een jas (hij zit nog in de groei), dus voor hem geen hele dure jas. Ik heb er eentje gekocht die lekker warm is en ook nog eens heel leuk!

Andries heeft van de zomer, met 30 graden!, in een outlet in Duitsland een dikke winterjas gekocht. Hij was blij dat hij hem eindelijk aan kon van de week :-).

Ik heb zelf nog een manteljas die ik in Engeland kocht afgelopen jaar, en ook nog mijn Tante Betsy jas. Dus iedereen is dit seizoen weer in een heerlijk warme winterjas gestoken!

tante betsy

Een foto van 2 jaar geleden in mijn winterjas. Ik heb hem nog steeds en hij is heerlijk warm!

Sjaals, mutsen en handschoenen

Zijn jullie ook altijd elke winter alle handschoenen kwijt? Ik vind geregeld maar de helft terug van ons assortiment handschoenen. En natuurlijk altijd enkele! Dit jaar hebben we tijdens de verhuizing alles even nagelopen en zullen er weer een aantal bijgekocht moeten worden. Of omdat de andere helft verdwenen is, óf te klein is geworden. Binnenkort dus even weer een paar handschoenen/wanten halen en dan maar hopen dat ze de hele winterperiode niet kwijt zullen raken.

Want voor je het weet ligt er weer een pak sneeuw! (ik hoop het zo ;-))

Ik draag zelf eigenlijk nooit zo snel een muts, maar soms is het echt zó koud dat ik spijt heb dat ik niet een leuke muts in mijn kast heb liggen. Amy heeft er onlangs een aantal gekocht, en stiekem vind ik het best leuk. Dus ik ga nog wel even op pad voor een leuke muts.

Monki - NOAH HAT - Muts - ockra

Lekkere truien en vesten

Voor Thomas ga ik voor de winter nog even op zoek naar een paar leuke truien. Hij is zo gegroeid de afgelopen maanden dat 80% van zijn truien van vorig jaar te kort is geworden. Ik heb in Duitsland in de zomervakantie gelukkig een paar leuke truien in de sale gekocht, maar hij kan er nog wel 2 of 3 bij gebruiken. Wellicht dat ik tijdens Black Friday nog wat leuks voor hem kan vinden.

Deze trui vind ik zó leuk! Die zit al in mijn mandje. Gelukkig maakt het Thomas nog niet echt uit wat ik voor hem koop. Hij vindt alles best. Nog even van profiteren dus 😉 (zien jullie trouwens mijn tik met okergeel? ;-))

Zelf draag ik eigenlijk niet veel truien, maar ik merk wel dat ik het steeds wat frisser krijg in mijn bloesjes. Dus wellicht een thermoshirt eronder, of op zoek gaan naar een paar leuke truien of vesten. Er komt gelukkig een mooi vest van Tantilly mijn kant op, dus hopelijk kan ik daar de hele winter mee vooruit!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge