Follow:
lifestyle

Het is koud! Lekker warm onder de wol!

Als kind wist ik altijd al, als het kouder wordt krijg ik een lekker flanellen dekbed op mijn bed! Die traditie zet ik zelf trouwens ook voor bij mijn kids. Wat vroeger alleen niet echt aanwezig was, waren de leuke printjes. Tegenwoordig kan je flanellen dekbedovertrekken in ontzettend veel leuke printjes vinden. Van dekbed-discounter ontving ik een prachtig dekbedovertrek, en ik kan je zeggen: heerlijk warm!

De kleur is iets anders dan op het plaatje van de site, dat vind ik wel een beetje jammer, ik vond die donkere tint erin wel heel mooi. Maar misschien ligt dat aan de soort stof die je kiest. En ja, ik wil flanel!

Waarom flanel? Puur vanwege het nostalgisch gevoel wat ik erbij heb. Als kind vond ik dat echt zalig als het kouder werd buiten. Mijn moeder haalde dan altijd de flanellen dekbedovertrekken tevoorschijn. Dat de kleuren totaal niet paste bij mijn kamertje vond ik niet erg. In de avond heerlijk onder zo’n zachte deken te kruipen, dat voelde fantastisch.

( ik ben geen strijkwonder, dekbedovertrekken strijken kan ik niet )

Grappig dat je bepaalde “tradities” uit je eigen jeugd zelf ook gaat doorvoeren. Het lijkt mij zo leuk als mijn kinderen later ook dezelfde “warme” gevoelens hebben bij dit soort herinneringen.

Ik vond het wel moeilijk om een keuze te maken. Er is zoveel keus bij dekbed-discounter, niet alleen flanel natuurlijk, van alles! De service is prima. Heel snel in huis en prima afhandeling.

Er is volop keuze, dus neem eens een kijkje als je op zoek bent naar een nieuw dekbedovertrek. En flanel, mensen, het is misschien niet het meest sjieke stofje, maar het is echt zo lekker zacht en warm! Ik ga elke avond met plezier naar bed 😉

Heb jij bepaalde ‘tradities’ uit je jeugd waar je warme herinneringen bij hebt?

Liefs Hilde

** ik heb dit artikel ontvangen ter review **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

12 Comments

 • Reply Susan

  Wat een tof dekbed!
  Susan onlangs geplaatst…The Body Shop Frosted Berries Festive tin+ Foaming BathMy Profile

  december 21, 2016 at 06:58
 • Reply Romy

  Wat een mooi, fleurig dekbed! En dat het warm is, is inderdaad het belangrijkste 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Photo Diary: Een dagje Parijs in kerstsferenMy Profile

  december 21, 2016 at 07:34
 • Reply irma

  Mooi dekbed hoor! 😀

  december 21, 2016 at 08:45
 • Reply Eva

  Ah heerlijk bed! Ik strijk nooit mijn beddengoed. Ik neem er de tijd niet voor :-).

  december 21, 2016 at 09:34
 • Reply Lonneke

  Ik kies ook graag voor flanel ik vind het heerlijk, alsof je onder een wolkje slaapt. Ik vind de print leuk ik ben gek op barok en mintgroen/turquoise

  december 21, 2016 at 09:48
 • Reply marleen@burgertrutjes

  Prachtig overtrek! Helemaal mijn smaak, ik zou ook zeker zoiets kiezen!

  december 21, 2016 at 10:42
 • Reply Silkeblogs

  Heel leuk!

  december 21, 2016 at 11:14
 • Reply Lieke

  Lekker hoor zo’n dekbed, vind het een mooie kleur met een leuke print.
  Lieke onlangs geplaatst…Trips | Kerstmarkt Oberhause + ShoplogjeMy Profile

  december 21, 2016 at 12:03
 • Reply Lesley

  Ik vind flanel ook echt heerlijk om onder te slapen! Jammer dat de kleur niet helemaal hetzelfde was als op het plaatje

  december 21, 2016 at 13:10
 • Reply YuStSoMe

  Ik kan zelf niet tegen flanel, daarom moet ik altijd katoen nemen. Je hebt ook een mooi dekbed uitgekozen. Ik koos veertjes.
  YuStSoMe onlangs geplaatst…Allbidiol 4% CBD olie | Paul test wederom een olie | AllbidiolMy Profile

  december 21, 2016 at 18:56
 • Reply Tamara TS

  Oeh, dat is lekker, zo’n flanellen dekbed. Dat heb ik inderdaad niet meer gehad sinds ik klein was. Wij hadden toen geen centrale verwarming, maar onder in huis kachels en boven stonden de ijsbloemen op de ramen. Dan was het heerlijk onder zo’n dekbed. Toen de verbouwing klaar was en we overal cv hadden zijn de flanellen volgens mij verdwenen.
  Tamara TS onlangs geplaatst…Etiquette en TattoosMy Profile

  december 21, 2016 at 23:18
 • Reply Melike

  Wat lekker dat je dit mocht ontvangen. Ik hou ook echt van een warm bedje. Denk dat ik ook voor flanel was gegaan!

  december 22, 2016 at 21:45
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge