Follow:
boeken, kids

Keesje Kippenkop De rioolridder – Jozua Douglas

derioolridder

“Keesie probeert nog sneller te fietsen. Een auto komt hem tegemoet. Snel stuurt hij zijn fiets weer de stoep op. Met grote snelheid gaat hij de hoek om. Plotseling ziet hij vlak voor zich een rood-wit hekje. Keesie remt zo hard hij kan en komt net op tijd tot stilstand.”

Een spannend kinderboek gaat er bij Thomas in als koek. Hij vindt het heerlijk als ik voorlees aan hem, maar ook zelf in bed lezen doet hij graag. Stimuleren die hap! ;-). ‘De rioolridder’ is het eerste avontuur van Keesie Kippenkop. Een boek met een spannend verhaal vol avonturen en leuke illustraties. Jozua Douglas werd zelfs vergeleken met Roald Dahl, wat een eer!

Achterflaptekst Keesie Kippenkop – De rioolridder

derioolridder

“Keesie Kippenkop wordt gepest op school. Als drie gemene jongens hem willen pakken, verstopt hij zich in het riool. Daar ontmoet hij een vreemde man in een duikerspak. Is het een spion, een bankrover of een superheld? En kan hij Keesie helpen de pestkoppen terug te pakken?”

Samenvatting

Een onderwerp wat van alle tijden is; pesten op school. Hoofdpersonage Keesie wordt gepest door de bullenbak van de klas, Limbo. Limbo heeft uiteraard een paar volgers die meedoen met het pestgedrag. Wanneer Keesie een spreekbeurt houdt over zijn rat Wimpie, zijn grootste hobby, loopt alles helemaal in de soep. Zijn spreekbeurt mislukt en Limbo heeft zijn zinnen gezet op de rat van Keesie.

Keesie vlucht het riool in en komt daar een mysterieuze man tegen in een duikerspak. Zal hij Keesie helpen om een wraakplan op te stellen?

Dit boek heeft een heleboel elementen om je kind volop te vermaken tijdens het lezen. Een goede dosis humor en een fijne spanning zorgen voor een geweldig kinderboek. Kinderen in groep 4 en 5 kunnen dit boek al heel goed zelf lezen. Thomas zit in groep 3, dus ik heb het voorgelezen aan hem. Hij zat helemaal in het verhaal en ik mocht eigenlijk niet stoppen van hem. Ik weet zeker dat hij het zelf ook zal gaan lezen als hij ietsje verder is met school.

De leuke zwart/wit tekeningen in het boek zijn een perfecte toevoeging aan het verhaal.

derioolridder

“Keesie Kippenkop is een held! Dit boek laat maar weer eens zien dat pesten niet stoer is. Een heerlijk kinderboek met humor en spanning ten top!”

Informatie

Keesie Kippenkop De rioolridder – Jozua Douglas

Uitgeverij de Fontein

Hardcover, 160 pagina’s

ISBN: 9789026147173

Prijs: €13,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge