Follow:
Uncategorized

Kiko Anti-age Peeling

Als ergens anti-age op de verpakking staat wordt mijn interesse gewekt. Ik weet nu, en accepteer nu, dat ik in die categorie val. De vrouwen van tegen de 40. Dus ja, toen ik in Italië bij Kiko Cosmetics een peeling zag met heel groot “anti-age” op de verpakking wist ik het….deze is voor mij!

Normaal gebruik ik scrub. Ik hou wel van die korreltjes over mijn gezicht. Je voelt het, en dan heb ik al snel het idee dat het ook echt wat doet. Nou zijn daar de meningen over verdeeld  natuurlijk. Ik zelf heb nooit nadelige dingen ervaren met een scrub, maar een peeling werkt soms toch wat zachter.

De peeling van Kiko ziet er mooi uit. De gel heeft een mooie parelmoerachtige glans.

De eerste keer gebruikte ik de peeling helemaal verkeerd. Ik gebruikte heb om een vochtige huid. Dom! Eerst de verpakking lezen Hilde! Je gebruikt deze peeling dus op een droge gereinigde huid. De gel moet je 1 minuut goed inmasseren, dan verandert het in een serum die dus naast een peelende werking ook een anti-age werking heeft.

De korreltjes in deze peeling zijn zeer fijn. Ik moet zeggen dat ik ze amper voelde, zelfs niet op een droge huid. Ik vind de geur erg lekker. Heel aangenaam en zeker niet te heftig. Een neutrale geur die iedereen eigenlijk lekker zal vinden. Naast de anti-age werking geeft de peeling ook een stralende teint en maakt de huid lekker zacht.

Na het gebruik voelt mijn huid inderdaad lekker zacht aan. Maar toen ik de lotion van Clinique erna gebruikte beging ik een grote fout. Dat deed pijn! Nou had ik beter moeten weten. De lotion van Clinique is natuurlijk ook exfoliërend, en dubbelop vond mijn huid toch niet zo fijn. Kijk dus ook uit als je een gevoelige huid hebt, dan zal je deze peeling wellicht te heftig vinden.

Ik gebruik de peeling nu 1x per week en ik vind hem erg lekker. Of hij ook wellicht bijdraagt aan het anti-aging weet ik niet. Dat is ook lastig te controleren als je je huidverzorging daar ook helemaal op afstemt natuurlijk. Ach, het zal in ieder geval het anti-aging proces niet belemmeren. 😉

De peeling is volgens mij niet in Nederland te krijgen. In ieder geval niet online, maar wellicht wel in de Kiko winkels. Maar wellicht kom je hem tegen tijdens je vakantie. De peeling koste uit mijn hoofd 7,90. Een mooie prijs voor een lekkere peeling! Ik ben in ieder geval blij dat ik hem heb meegenomen tijdens mijn vakantie.

Gebruik jij weleens een peeling?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Natasja

  Ja ik gebruik regelmatig een peeling of exfolierend product, ik kan niet zonder. Ik geloof dat ik deze ook eens gekocht heb in Barcelona, maar volgens mij bleken er plastic scrubkorrels in te zitten, dat vond ik wat minder. Hopelijk heeft kiko dat inmiddels aangepast.

  mei 29, 2016 at 07:57
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Daar had ik inderdaad niet naar gekeken. ( ik moet ook eerlijk bekennen dat ik nog niet zo thuis ben in het onderzoeken naar milieu-gerelateerde grondstoffen in cosmetica etc. Daarvoor ga ik vaak naar jouw blog..hihi ).

   mei 29, 2016 at 08:16

  Leave a Reply

  CommentLuv badge