Follow:
Uncategorized

Kiko Sublime Youth Mask

Happy Birthday to me! Yes ladies, vandaag ben ik 37 geworden. De 40 nadert en dat wil ik zichtbaar graag nog flink wat jaartjes uitstellen. Dus producten met “youth”, “anti-aging”, “anti-rimpel” etc schreeuwen mijn naam op dit moment!

Vandaar dat ik onlangs online bij  Kiko Cosmetics een masker bestelde, het Sublime Youth Mask. Ik had een bestelling met nagellakjes en om geen verzendkosten te hoeven betalen nam ik dit masker erbij. Youth….yes, dat wil ik!

IMG_0088

Zoals je op de verpakking kunt lezen is het een intensief antioxidant masker met retinol. Wat wil dat allemaal zeggen? Wat doen anti-oxidanten voor onze huid? Anti-oxidanten gaan vrije radicalen tegen. Vrije radicalen kunnen schade brengen aan onze gezondheid als we er teveel van hebben. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld tekenen van huidveroudering. De vrije radicalen vallen cellen aan en maken deze kapot. Als er dus op producten staat dat het anti-oxidanten bevat gaan deze anti-oxidanten de radicalen tegen. Dus het voorkomt huidveroudering!

Vitamine A, retinol dus, zit in dit masker verwerkt. Vitamine A stimuleert de celgroei en bouwt collageenvezels. Dus de huid krijgt meer structuur en houvast. Daarnaast is vitamine A ( retinol ) heel goed tegen pigmentvlekken en beschermt het tegen UV schade.

Verder bevat dit masker veel oliën ( cotton seed oil, sunflower seed oil, sesame seed oil etc ), dit zorgt voor een heerlijk voedend effect.

En dan nu mijn ervaring!

De geur is heel zacht, een beetje zeperig. Een vrij neutrale kleur die iedereen wel zal bekoren. Je brengt het masker aan op een gereinigde droge huid en laat het 10 – 15 minuten zitten. Het masker blijft een crème, wordt niet hard. Het masker is het fijnst te verwijderen als je hem verwijdert met een warme vochtige handdoek. ( dat vind ik persoonlijk! ). Daarna voelt je huid heerlijk zacht aan! Uiteraard zijn mijn beginnende fijne lijntjes niet meteen verdwenen, maar het idee dat dit masker veel fijne ingrediënten bevat weet ik zeker dat het echt wat doet! Tevens is het product dermatologisch getest en parabenen vrij.

IMG_0090 IMG_0091

Ik vind dit een super fijn masker en deze ga ik zeker in mijn vaste routine verwerken. 1 Tot 2 keer per week wordt geadviseerd.

Het Kiko masker bevat 50 ml en kost 9,90.

Ik ben benieuwd of jij ook weleens een masker gebruikt, en zo ja, welke?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

7 Comments

 • Reply Lonneke

  Gefeliciteerd!

  Wat een mooi en betaalbaar masker van Kiko. Deze heb ik nog niet eerder gezien op andere blogs. Ik moet ook echt eens kijken voor dit soort producten. Ik ben ook al 30+ en merk zeker dat de huid meer nodig heeft als voorheen, helaas.

  juni 3, 2016 at 08:58
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Ja dat is het nadeel van ouder worden helaas. snif snif… En bedankt voor de felicitaties!

   juni 3, 2016 at 11:27
 • Reply Marieke

  Gefeliciteerd met je verjaardag!!

  juni 3, 2016 at 10:55
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Dank je wel!

   juni 3, 2016 at 11:27
 • Reply jeapiebel

  Ik gebruik graag een masker, gisteren nog van het merk Ziaja en hij is heerlijk. Ik probeer het wel 2 keer per week te doen. Deze lijkt mij ook lekker en dat Vitamine A, retinol verwerkt is in het product maak nog aantrekkelijker voor mij. 🙂

  juni 3, 2016 at 11:21
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Ik ben idd erg te spreken over dit masker! Ziaja krijg ik ook iets van opgestuurd om te proberen, ben heel benieuwd!

   juni 3, 2016 at 11:27
 • Reply Mariëlle

  Ik heb eigenlijk alleen make-up van Kiko geprobeerd, maar ik ben hier ook wel heel benieuwd naar!

  juni 3, 2016 at 13:27
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge