Follow:
boeken, kids

Kinderboekenweektip! De held van fabel – Scott Reintgen

Tijdens de Kinderboekenweek is er natuurlijk extra aandacht voor kinderboeken! Iets wat ik ontzettend belangrijk vind. Kinderen laten lezen geeft ze zoveel positiefs mee wat ze heel veel zal helpen. Niet alleen nu, maar ook in het latere leven. Inlevingsvermorgen, fantasie, woordenschat, ontspanning…..Haal dus voor je kids tijdens de boekenweek een paar mooie kinderboeken in huis. Wellicht is dit boek een goede tip?

Synopsis ‘De held van fabel’

Indira Novelle staat al haar hele leven in de kantlijn, wachtend op een kans om als personage te schitteren. Dus wanneer ze hoort dat ze is uitgekozen om naar Fabel af te reizen en aan de beroemde Praktijkschool voor Protagonisten te studeren, een school die bekend staat om het afleveren van de allerbeste personages, kan ze haar oren niet geloven.

Maar Indira’s droom om een held te worden valt in het water. Haar auditie loopt in de soep en bezorgt haar een plek in het bijfigurenprogramma, en pogingen om haar mentoren – bekende hoofdpersonages als Alice uit Wonderland en Romeo van Julia – hun ongelijk te bewijzen worden continu gedwarsboomd. Indira krijgt al snel het gevoel dat een slechterik de boosdoener is.

Het wordt op school steeds gevaarlijker en Indira ontdekt dat heel Fabel wordt aangevallen. Met haar nieuwe vrienden Maxi en Fenix aan haar zijde zoekt ze naar aanwijzingen om degene die hen met duistere magie bedreigt, te ontmaskeren. Maar hoe meer Indira ontdekt, hoe meer ze gaat twijfelen aan haar plaats in deze verhalenwereld. Kan een bijfiguur écht de held van het verhaal worden?

Mening

Een boek wat over boeken gaat, wie wil dat nou niet? Het hele idee rondom dit boek vind ik echt geweldig. Persoonlijk baal ik een beetje dat ik naar het luisterboek heb geluisterd in plaats van het boek fysiek te lezen. Ik vond de stem die het boek vertelde namelijk niet heel prettig. Ik heb daarom ook besloten het boek ook nog fysiek te gaan lezen. Zeker nadat een aantal van mijn collega’s razend enthousiast waren over dit boek.

Indira is een sterk personage die een doel voor ogen heeft en er alles aan wil doen om dit doel te bereiken. Vriendschappen die steeds waardevoller worden, opdrachten die ze moet uitvoeren en natuurlijk is er ook een personage in het verhaal die niet al te beste bedoelingen heeft.

Dit boek is het eerste deel in een serie heb ik begrepen. Ik hoop dat in het volgende deel de school setting iets meer aan bod komt. Ik miste nog een klein beetje de details en beschrijvingen van deze setting die mij meer het gevoel zouden geven dat ik het allemaal voor me zou zien. Maar dit eerste deel belooft al veel goeds voor een mooie serie over Indira en de boekenwereld!

De held van fabel is ongetwijfeld bij je lokale boekhandel te koop en sowieso te bestellen via de boekhandel.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge