Follow:
beauty

L’ANZA Keratin Healing Oil collectie

Haarverzorging is een ondergeschoven kindje bij mij. Ik beken. Ik koop shampoo etc altijd willekeurig, net wat in de aanbieding is eigenlijk. Ik lees eigenlijk ook nooit op de verpakking waar de shampoo voor is. Voor volume, voor glans, ik denk altijd dat dat toch niet heel veel uit zal maken. Ik merk zelf eigenlijk nooit echt verschil tussen de shampoos die ik gebruik. Boy, was I wrong!

De eerste keer dat ik over het merk L’ANZA las was op het blog van Hennie ( Tutje ), L’ANZA behoorde tot haar nieuwe holy grails. Tutje is een nuchtere friezin, dus als zij het zegt, dan geloof ik haar op haar woord. ( en dat meen ik serieus! ). Dus toen ik van het persbureau de mogelijkheid kreeg om L’ANZA zelf eens te testen, leek mij dat de prima gelegenheid om eens te kijken of mijn naïviteit op het gebied van haarverzorging inderdaad totaal onterecht is.

Ik mocht aangeven welke producten mij interessant leken. Dat was al een hele klus op zich natuurlijk. Mijn haar is namelijk in bar slechte conditie. Ik roep al maanden dat ik nodig naar de kapper moet, maar telkens komt er weer wat tussen waardoor dit er nog steeds niet van gekomen is. Met als resultaat, een flinke rand dood en droog/pluizig haar onderaan mijn vlecht/staart. Welke shampoo, crèmespoeling en masker ik ook gebruik, die pluizige pluim onderaan blijft. Die moet er gewoon afgeknipt worden om het gezond te krijgen was mijn mening. Maar, na de site goed te hebben bekeken, zou de Keratin Healing Oil lijn wellicht nog wonderen kunnen doen!

Keratin Healing Oil

Allereerst de verpakking, dit straalt elegantie uit. Een mooie bruine kleur, gecombineert met goud, pure luxe! Deze producten staan ook in mijn badkamer met een air van heb ik jou daar. ‘Move over! Jij drogisterij shampoo!’. Maar dat mag, als je er zo uit ziet als L’ANZA, dan mag dat.

In deze collectie zitten alleen ingrediënten die wetenschappelijk bewezen hebben dat ze ook daadwerkelijk werken. Geen loze beloftes en ingrediënten, maar beloftes! Daar hou ik van!

Botanische oliën, keratine, UV-protectie alles om het haar te herstellen, voeden en beschermen. Waar goedkopere shampoos vaak een laagje om het haar heen leggen, zodat het lekker zacht lijkt, dringt L’ANZA tot diep in het haar door om daar het werk te doen.

In ontving de Keratin Healing Oil Shampoo en Conditioner, het masker en het Lustrous Finishing Spray.

De shampoo en conditioner zijn heerlijk vol van structuur. Ze schuimen heerlijk en de geur is zalig. Niet overweldigend, maar heel zacht en blijft ontzettend lang in het haar hangen.

Feitje/weetje: Thomas heeft nooit een speen of knuffel gehad, hij had ( heeft ) mijn haar. Hij heeft van baby af aan altijd aan mijn haar gesnuffeld om in slaap te komen. ( beetje freaky I know, maar het is wel makkelijk, mijn haar had ik altijd bij de hand ). Nog steeds ruikt hij er af en toe aan als hij moe of verdrietig is. Al na de eerste dag dat ik L’ANZA had gebruikt rook hij aan mijn haar en zei: “dat ruikt lekker mama”. De eerste keer dat hij dat specifiek zei! Echt super grappig!

Maar nu komt het! Hennie was oprecht enthousiast! Mijn pluizige, droge haar was verdwenen! Het meest dode stuk haar van mijn staart was super zacht en voelde fantastisch aan. En dat alleen nog maar met de shampoo en conditioner! De hele dag bleef mijn haar pluisvrij en zacht. Wow, dat had ik niet verwacht.

Na de geweldige ervaring met de “basis producten”, was ik dan ook heel erg benieuwd naar het Intensive Hair Masque. Wat zou die nog kunnen toevoegen na de al super resultaten van de andere 2 producten?

Hapje? Zo lekker ziet het eruit hè? Ik kan je vertellen dat het ook zalig ruikt. Hier mag best ook een Body Butter van komen, lijkt mij heerlijk. Dit masker heeft niet voor niets een Beauty Astir Award gewonnen. Het voedt het haar waardoor je haar weer optimaal gezond wordt, gaat glanzen en weer krachtig wordt.

Toen ik dit product gebruikte moest ik even uitvogelen hoe ik het het beste kon gebruiken. Bij zeer beschadigt haar moet het 20 minuten intrekken. ( normaal 10-15 minuten ). Dus ik sprong onder de douche, waste mijn haar en lijf, onder de douche vandaan met het masker in mijn haar. Meteen maar een maskertje op mijn gezicht en even relaxen. Gun jezelf even één keer per week zo’n luxe momentje, want je verdient het.

Mijn haar was nadien super zacht en oogde inderdaad gezond. ( en dat met al die dode punten en lokken die door de blondspray niet echt meer gezond eruit zagen ). Een glanzende coupe! Voilà!

Mijn talent ligt niet echt bij het stylen van mijn haar. Zeker nu het nog niet in een goed model is geknipt is het gewoon lastig. Mijn dochters vinden het wel leuk om af en toe mijn haar te doen. Hoge knotten, vissegraat vlechten, invlechten, alles komt voorbij. Dus onlangs hebben we bij een hoge knot de Lustrous Finishing Spray gebruikt. Naast het feit dat het een prachtige extra glans geeft aan je haar, zorgt het ook voor lange houdbaarheid van je kapsel. Veerkracht & Volume! Ik ga binnenkort écht naar de kapper voor een mooi model wat ik ook makkelijk los kan dragen, en zal deze spray met liefde dagelijks gebruiken om het perfecte kapsel te maken.

Dit kwartet heeft mij verbazingwekkend verrast! Met recht ook een holy grail kwartet voor mij. Mijn haar was hier blijkbaar, na alle jaren van een soort van verwaarlozing, aan toe. Hennie heeft niet gelogen, deze producten horen in de badkamer van elke vrouw!

L’ANZA producten zijn verkrijgbaar bij de betere salons. Voor meer informatie kan je kijken op lanza.nl

Gebruik jij ook weleens luxe producten voor je haar?

Liefs Hilde

** Ik heb deze producten ontvangen ter review **

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply Yvonne

  Oh, wat klinkt dit super. En hoopvol, haha. Ik ben dol op luxe haarproducten die mijn haar een oppepper geven. Vooral naar dat masker ben ik zeer benieuwd. Ik ga wel eens naar een kapperswinkel. Daar hebben ze merken die niet bij de drogist te koop zijn. Waar mijn haar ook enorm van opknapt is Aphogee 2 step Protein treatment. Of KHS Intensive hair repair system. Beide producten mag je overigens niet vaker dan respectievelijk 1 keer in de 6 en 8 weken gebruiken. Een masker kan altijd!

  december 20, 2016 at 15:33
 • Reply marleen@burgertrutjes

  Klinkt in elk geval heel erg uitnodigend om een keer te proberen! 🙂

  december 20, 2016 at 16:33
 • Reply jonna@burgertrutjes

  Heb hier al veel goede recensies over gelezen.
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Gin Tonic, oftewel een GT – zo maak je het lekkerste drankje thuisMy Profile

  december 20, 2016 at 19:17
 • Reply chucky1012

  Wat een fijne review!
  Het klinkt zo goed.

  december 20, 2016 at 20:02
 • Reply Lifeaholic.nl

  Dat klinkt inderdaad heel erg goed! Ik moet eerlijk zeggen dat ik soms ook in eerste instantie wat sceptisch ben totdat ik daadwerkelijk iets getest heb haha! Maar hoor hier inderdaad ook veel goede reacties over!

  december 20, 2016 at 20:02
 • Reply Babs

  Ik geloof ook dat deze producten super goed zijn. En herken het, mijn haar is ook een ondergeschoven kindje… snel wassen, conditioner en that’s it meestal…

  december 21, 2016 at 09:40
 • Reply Mariska

  Heb ook wel eens wat producten van dit merk gehad en ze zijn echt heerlijk en maken m’n haar super zacht 😀

  december 21, 2016 at 10:10
 • Reply Silkeblogs

  Hm, lijkt me superfijn!

  december 21, 2016 at 11:48
 • Reply Melike

  Eerlijk gezegd ben ik heel erg guilty! Ik gebruik bijna alleen maar luxe producten voor mijn haar, omdat ik een beetje een haarproducten junkie ben. Wat een heerlijke producten van Lanza! Deze wil ik dus ook wel hihi

  december 22, 2016 at 21:42
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge