Follow:
boeken, kids

Lars Leugenaar ‘Het pudding probleem’ – Joe Berger

puddingprobleem

“Oké, het kan zijn dat jij hier minder mee te maken krijgt dan ik. Ik heb namelijk een reputatie. En een reputatie is niet goed. Het is alsof je een bord om je nek hebt hangen waarop staat: PAS OP!”

Het pudding probleem is een boek waarbij Thomas constant met een big smile op zijn gezicht zat. Een boek dat door de grappen, leuke tekeningetjes en hilarische momenten een favoriet van Thomas is geworden. En ik snap helemaal waarom!

Achterflap

puddingprobleem

Normaal tik ik de tekst van een achterflap. Maar in dit geval zou dat ik geen geval tot zijn recht komen. Door de tekeningetjes rondom de tekst krijg je al een beetje een indruk van de inhoud van het boek. Woordgrapjes en “kreten” kom je ook in het boek tegen. Erg gaaf en pakkend gedaan!

Samenvatting

Lars is een leuke jongen die komt uit een gewoon gezin; vader, moeder, zusje en kat Pudding. Hij heeft alleen één probleem, hij liegt! Hij heeft eigenlijk gewoon teveel fantasie waardoor de waarheid soms wat verdraaid wordt. Het is niet dat hij niet eerlijk wil zijn, het is gewoon zo ontzettend lastig!

In dit verhaal moet Lars het leren opnemen tegen deze dominante klasgenoot Knikker. Zijn kat Pudding heeft hij ooit uit de handen gered van deze gemene jongen. Het verhaal heeft veel tijdsprongen om het hele verhaal duidelijk te laten worden. Dit kan ingewikkeld klinken, maar door de vele illustraties wordt het heel duidelijk uitgelegd. Eigenlijk is Het Pudding Probleem een combinatie van een leesboek en stripboek.

puddingprobleem puddingprobleem

In deze vorm kan je ook heel leuk voorlezen aan je kind. Thomas kan nu al een beetje lezen en hij leest dan vaak de losse woordjes/kreten die bij de tekeningen staan. Op deze manier heb je heel leuk interactie met je kind tijdens het lezen.

puddingprobleem

Het boek is voor Thomas echt een lust voor het oog. Hij kijkt zijn ogen uit en moet constant lachen om de (flauwe ;-)) grapjes die in het boek voorkomen. Ook merk ik dat hij door de illustraties zijn aandacht er ook veel beter bij kan houden als ik voorlees. Snapt hij een woord niet, dan vraagt hij meteen wat het betekent. Op deze manier is het voor Thomas ook meteen een mooi leermoment.

Conclusie

Zijn ‘Tom Groot’ en ‘Het leven van een Looser’ populair bij je kind? Dan zal ‘Lars Leugenaar’ absoluut in de smaak vallen!

“De combinatie van strip en tekst zorgt ervoor dat dit boek een voorleesmoment met je kind tot een absoluut hoogtepunt van de dag wordt bestempeld!” (maar ook door kinderen zelf te lezen een top boek!)

Informatie

Lars Leugenaar ‘Het pudding probleem’ – Joe Berger

Uitgeverij Kluitman

Hardcover, 240 pagina’s

ISBN: 9789020672817

Prijs: 14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge