Follow:
gezin, kids, samenwerking, uitje

Leuke uitjes plannen in de vakantie

Volgende maand is het alweer tijd voor een week vakantie. De tijd vliegt! Deze vakantie is voor veel mensen de periode van de wintersport. Wij hebben dat voor dit jaar ook even overwogen, zou voor ons de eerste keer zijn, maar omdat Amy nog met een knieblessure zit leek het ons niet echt leuk als we niet met het hele gezin op de piste konden staan. Daarom overwegen we nu om een paar dagen weg te gaan en dit te combineren met leuke uitstapjes. Waar letten wij dan op?

Prijzen pretparken

Uiteraard kijken wij of er leuke aanbiedingen zijn voor het pretpark waar we ons oog op hebben laten vallen. Met een gezin van vijf personen kunnen de kosten voor alleen de toegang al flink oplopen. En op zo’n dag wil je ook nog weleens ergens iets lekkers te eten en te drinken halen en sluiten we de dag vaak af bij de Mc Donalds. Al deze kosten lopen dan aardig op. Als er dan ergens een leuke korting te regelen is dan is dat natuurlijk altijd mooi meegenomen! Daarom hou ik het internet altijd goed in de gaten of er ergens kortingsacties zijn. Google is your best friend zeg ik dan altijd maar!

Faciliteiten

Omdat wij kinderen hebben in verschillende leeftijden is het belangrijk om een pretpark te kiezen waar zowel de pubers Amy en Fenna het naar hun zin hebben, maar ook Thomas met zijn 8 jaar. Veel pretparken zijn daar wel op ingespeeld gelukkig. Zo kan je online bij pretparken.nl van alles vinden over diverse pretparken en hun faciliteiten. Zijn er attracties die spannend genoeg zijn voor de oudste kinderen? Is er voor de leeftijd van Thomas ook genoeg te doen? Super handig om dit op één site bij elkaar te kunnen vinden. Je wilt namelijk niet als ouders met teleurgestelde kinderen over een pretpark lopen natuurlijk 😉

Openingstijden

Ook handig is het om van te voren bepaalde informatie even te checken. Wij kijken altijd naar de route en of het druk op de weg is. Ook belangrijk is het om te weten wat de openingstijden zijn van het park waar je heengaat. Het liefste gaan wij altijd zo vroeg mogelijk, wanneer het park net open is. Dan heb je de hele dag om te genieten van het park en kans om zoveel mogelijk attracties te bezoeken. Ook kijken wij altijd hoe we na deze heerlijke dag terugrijden. We moeten altijd via een Mc Donalds terug. Dat is inmiddels wel een beetje een traditie geworden bij ons. Lekker een warme burger om de dag mee af te sluiten.

Voorpret

Wanneer het uitje naar het pretpark vaststaat kan de voorpret beginnen. We kijken als gezin dan al een tijdje uit naar deze leuke dag en hoe kan je je voorpret nou beter vergroten dan in de stemming te komen door naar filmpjes te kijken over het park waar je naartoe gaat? Filmpjes over pretparken geven de perfecte sfeer neer die je als gezin hoopt te beleven die dag. Waan je bijvoorbeeld al in het Symbolica in de Efteling, of bekijk een leuke vlog over Duinrell. Op deze manier kan je al een beetje kijken welke attracties de kinderen sowieso niet willen missen die dag. Wellicht kan je met je kinderen al een route bedenken die jullie die dag willen lopen zodat er geen enkele attractie wordt overgeslagen? De voorpret is vaak al net zo leuk en spannend als de dag zelf. Wij kijken er in ieder geval al naar uit om ons plannetje voor de vakantie vast te leggen!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge