Follow:
Uncategorized

Lush Eau Roma Water

IMG_0273

Wat de meeste mensen in de winter hebben, een droge trekkerige huid, krijg ik wonderbaarlijk genoeg de laatste tijd steeds meer. Zelfs in de afgelopen week dat het rond de 25-30 graden liep. Huh? Ik snap er werkelijk niks van! Mijn huidverzorging wisselt nogal eens van merk, zo ook mij make-up, maar nog nooit eerder heb ik dit trekkerige gevoel gehad. Voordat ik weer mijn hele huidverzorgingsvoorraad ga vervangen ( ik wil het namelijk gewoon opmaken voor dat geld  ) besloot ik onlangs tijdens mijn Lush Shoplog de Eau Roma Water mee te nemen. Wellicht heeft mijn huid gedurende de dag gewoon vochttekort?!

Wat zegt Lush over dit product?

Eau Roma Water bevat rozen en lavendel; een flinke spray op een watje en je verfrist je huid zonder deze uit te drogen. Rozenwater wordt al 2000 jaar non-stop gebruikt in cosmetica omdat het zo zacht is voor je huid. Helende lavendel geeft wat meer balans – niet te vet, niet te droog. De naam doet vermoeden dat het product misschien uit Rome komt, maar dat is niet zo. Hoewel we daar wel een winkel hebben. Dus als je er de volgende keer bent, ga dan even langs.

Dit Toner Water kan je dus gebruiken als een lotion na je reiniging, zo zullen de meeste mensen hem wellicht ook gebruiken. Maar in de winkel las ik het etiket, en daar staat ook op “Gebruik op ieder moment van de dag voor snel fris gevoel’. Dat is waarom ik de spray meenam, zodat ik het tijdens die momenten dat mijn huid gaat trekken de spray kan gebruiken. De toner hydrateert namelijk ook naast dat ie je huid beschermt.

Welke ingrediënten zitten erin?

Lavendelwater (Lavandula angustifolia), Rozenwater (Rosa damascena),*Citronellol (*Citronellol), *Geraniol (*Geraniol), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Parfum (Perfume), Methylparabeen

Waarom Lush er parfum in doet weet ik eigenlijk niet zo goed. Het zal zonder de parfum ook al heerlijk ruiken. Voor mij maakt het niet zoveel uit, maar wellicht dat sommige mensen niet goed tegen parfum kunnen.

IMG_0274

Ik vind de geur heerlijk verfrissend. Gelukkig overheerst de rozige geur ipv de lavendelgeur. Maar de combinatie van beide is precies goed. Lekker, zonder dat het te zwaar is. Nadat ik de spray gedurende de dag op mijn gezicht sprayde ( gewoon over mijn make-up ) voelde mijn gezicht veel minder trekkerig. Mission accomplished!

Ik weet zeker dat ik deze spray met warme, zwoele zomerdagen veel zal gebruiken. Naast extra water drinken, heeft mijn huid dus blijkbaar ook veel meer vocht nodig. Wellicht zal ik hem ook weleens als lotion na mijn reiniging gebruiken als ik merk dat mijn huid er behoefte aan heeft, we shall see. 😉

Op de site van Lush lees ik ook bijna alleen maar positieve reviews over deze toner, dus ik ben niet de enige!

De Eau Roma Water is te koop bij de Lush winkel of online

Hebben jullie weleens last van een droge trekkerige huid gedurende de dag?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Astrid

  Dit klinkt weer als een heel fijn product! Ik ben dol op lavendel!

  juni 14, 2016 at 18:22
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Als het nog echt zomer wordt is dit echt lekker verfrissend idd!

   juni 14, 2016 at 21:54
 • Reply Sofie Katelijne

  Heb hier al veel goeds over gehoord, ben benieuwd geworden! Lavendel likt me alvast heerlijk 🙂

  juni 14, 2016 at 20:03
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Werkt ook lekker rustgevend..haha. Lekker voor het slapen. 😉

   juni 14, 2016 at 21:54
 • Reply Brigitte

  Ik was vandaag bij Lush voor de Lemony fitter & toen zag ik en rook ik de Rose geur ook ( volgens mij in een showergel ) die rook ook subliem.! Mijn huid is al jaren trekkerig na het douchen en / of reinigen van mijn gezicht . Ik doe tegenwoordig een gezichts olie & dan nog mijn crème er over – heerlijk !

  juni 14, 2016 at 22:39
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge