Follow:
Uncategorized

Lush verse gezichtsmaskers

Bij mijn bezoekje aan Lush onlangs kocht ik 2 verse gezichtsmaskers. Gezichtsmaskers die als een soort smoothie worden gepresenteerd in kommen die in een ijsbak liggen. Je zou bijna uit elke bak een likje nemen, zo zag het er echt uit!

De maskers die ik kocht waren: Catastrophe Cosmetic en Love Lettuce. Ik had mezelf sowieso voorgenomen niet meer dan 2 bakjes aan te schaffen omdat ze maar een maand houdbaar zijn door de afwezigheid van conserveringsmiddelen. Ook moet je de bakjes in de koelkast bewaren daardoor. Ik heb wel even tegen mijn man gezegd dat hij er niet uit moet gaan eten! ( Tip: je kan de maskers ook in ijsklontjeshouders verdelen en invriezen. Dan kan je elke keer een blokje ontdooien als je het masker wilt gebruiken. Dan kan je ze langer dan een maand bewaren )

Ik heb wel rekening gehouden met de geur. Dit vond ik wel belangrijk. Een masker is voor mij een heerlijk ontspannen luxe moment, en dan wil ik niet 10 minuten met een vies ruikend goedje op mijn gezicht zitten. En ik moet wel toegeven dat ik inderdaad niet alle maskers lekker vond ruiken.

IMG_0192

De Catastrophe Cosmetic daarentegen ruikt zalig!! Bosbessen, kamille en kalamijnpoeder zorgen voor een ontgiftende en kalmerende werking. Na het gebruik is je huid heerlijk zacht! Perfect masker die eigenlijk voor iedereen te gebruiken is. Ook voorkomt dit masker onzuiverheden door de reinigende werking. Zeker als je last hebt van rode vlekjes en onzuiverheden is dit masker echt een aanrader.

Dit zeg Lush over het masker:

Per ongeluk geslapen met je make-up? Te druk geweest om je gezicht te reinigen? En wat horen we nou, je gezicht met zeep gewassen??? Catastrophe Cosmetic is een extreem kalmerend masker met heel veel anti-oxidanten om je huid te beschermen tegen een kleine ramp. Twee van ’s werelds beste ingrediënten om je huid te kalmeren – kamille en kalamijnpoeder – zijn gemixt met ontgiftende bosbessen. Denk als een crisismanager.

IMG_0193

Het is een wat dikke crème die makkelijke aanbrengt en smeert. Hij droogt wat korrelig op en je kan hem na 10 minuutjes met een washandje met lauwwarm water van je gezicht verwijderen. Je gezicht zal heerlijk aanvoelen!

IMG_0190

Het andere masker wat ik kocht is Love Lettuce. Ook een masker wat door de geur in mijn mandje belandde. Dit zegt Lush over het masker:

Love Lettuce is een masker dat balans in je huid brengt. “En wat mag dat dan wel betekenen?”, horen we je denken. We hebben voor dit masker kruiden gekozen die de waarden in je huid in balans brengen. Lavendelolie bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat je droge wangen extra voeding krijgen en je voorhoofd minder vettig aanvoelt. Naast lavendel, bevat dit masker ook amandelolie om te voeden, Chinese klei om te reinigen en gemalen amandelen om te scrubben. Wij zijn er dol op.

Dit masker vond ik zalig! Het droogt wat in en bij het verwijderen heb ik met vochtige vingers de amandelstukjes als scrub lekker over mijn gezicht laten gaan. En ook dit masker ruikt weer zalig! Je ruikt de lavendel en amandel heel subtiel.

IMG_0191

Het masker droogt na 10 – 15 minuten lekker in en daarna kan je het verwijderen door het dus te scrubben. Mijn huid voelde daarna zo ontzettend zacht aan! Ook heb ik de rest van de dag ondanks het warme weer geen last gehad van een glimmende T-zone. Ideaal!

Beide maskers zijn mij ontzettend goed bevallen en ik zal er dan ook echt geen probleem mee hebben ze de komende maand flink te gebruiken. Lush zegt dat je ongeveer 3 – 5 keer kan doen met 1 potje. Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe royaal je aanbrengt. Ik vind de prijs/kwaliteitsverhouding meer dan prima! Ik ben fan!!

Benieuwd geworden naar alle verse gezichtsmaskers van Lush? Je kan ze hier online bekijken: Lush verse gezichtsmaskers

Heb jij weleens een masker van Lush gebruikt?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Lonneke

  Wat lijken mij dit heerlijke maskers en ze zien er zo vol uit.

  juni 8, 2016 at 07:40
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Klopt! Het zijn niet van die flinterdunne maskertjes! Zalig!

   juni 8, 2016 at 08:41
 • Reply jeapiebel

  Ik vind zelf de geur ook erg belangrijk bij een masker of huidverzorgingsproducten. Bij een echt vieze geur kan ik er ook niet echt van genieten. Het klinkt goed dat masker.

  juni 8, 2016 at 15:01
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Ik ga vanavond weer lekker eentje doen…kan er nu al van genieten..haha

   juni 8, 2016 at 19:38
 • Reply Brigitte

  Ik heb zelf nog nooit van Lush een masker gehad – wel andere producten . Ik moet mij zelf altijd dwingen om een masker te gebruiken – daarom blijven ze altijd liggen….

  juni 8, 2016 at 15:38
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Dan is deze zonde, die moet natuurlijk snel op..haha

   juni 8, 2016 at 19:39

  Leave a Reply

  CommentLuv badge