Follow:
beauty

Mastihacare Zonnebrand crème SPF 50 met Mastiha

De webshop Treez-Cosmetics is dé webshop waar je terecht kan voor producten die als basis natuurlijke ingrediënten hebben. Zo ontving ik een zonnebrand crème SFP 50 om te testen. Op de verpakking staat heel veel informatie, maar in een voor mij abracadabra-taaltje. Gelukkig staat het er ook in het Engels. 😉

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van het ingrediënt mastiha heb gehoord. Mastiha is de hars van een boom die alleen op Griekenland voorkomt. Mastiha komt ook voor in bepaalde geneesmiddelen en voeding. Maar wat doet mastiha precies? Mastiha heeft een ontstekingsremmende werking en antibacteriële werking. Ook werkt de mastiha tegen ziekteverwekkers.

Naast mastiha zit er ook aloë vera extract in wat weer hydratatie biedt, en Vitamine E om je huidcellen te verdedigen tegen invloeden van buitenaf. Al met al een heel complete zonnebrand!

Vandaag, op de dag dat ik dit artikel schrijf, is het buiten ontzettend warm en zonnig. Als je naar buiten loopt voel je de zon letterlijk op je huid branden. Ik verbrand heel snel, dus ik kon de afgelopen dagen én vandaag al flink smeren met de mastiha zonnebrand.

De crème smeert heel makkelijk en trekt redelijk snel in. Dat vind ik altijd wel erg prettig omdat ik niet van een plakkerig gevoel hou. Het enige wat ik in het begin wennen vond was de geur. Of dit nou de geur van de mastiha is of niet, maar ik vind het ruiken naar augurk! Vind je de geur van augurk dus verschrikkelijk vies, dan kan je deze tube beter aan je voorbij laten gaan. 😉 Ik vind het persoonlijk niet de meest lekkere geur, maar omdat ik de bescherming belangrijker vind dan een geur smeer ik vrolijk door.

Gisteren stond ik ruim 1,5 uur in de volle zon bij het hockey van de meiden te kijken en had ik mij ervoor goed ingesmeerd. Ik ben niet verbrand! Dus ik kan met recht zeggen dat de mastiha zonnebrand crème zeer goed werkt.

Ingrediënten

aqua, diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate, octocrylene, tricaprylin, triheptanoin, ethylhexyl triazone, tricaprylin, methylene bis-benzotriazolytetramethylbutylphenol, c12-20 acid peg-8 ester, cetearyl glucoside, sorbitan olivate, glycerine, cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, silica, titanium dioxide, distarch phosphate, dimethicone, peg-100 stearate, glyceryl stearate, pistacia Lentiscus (mastic) gum oil, decyl glucoside, propylene glycol, xanthan gum, cetearyl alcohol, glyceryl stearate, butylene glycol, tocopheryl acetate, disodium edta, aloe barbadensis leaf extract, dehydroacetic acid, benzoic acid, phenoxyethanol

Het product bevat overigens geen parabenen en zijn dermatologisch getest. Ook is het product niet op dieren getest.

Handig is ook dat je de zonnebrand crème voor zowel je gezicht als je lichaam kunt gebruiken. Makkelijk voor op vakantie, 1 tube!

De Mastiha Zonnebrand Crème SPF 50 komt in een tube met 150ml en kost 18,80 en kan je hier bestellen

Welke factor smeer jij als je de zon ingaat?

Liefs Hilde

** Ik heb dit product ontvangen van een merk/bedrijf **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply chucky1012

  Het klinkt erg goed!
  Ben niet bekend met dit merk maar ben er zo benieuwd naar….
  Want een goede zonnebrandcréme is ook belangrijk als men net als ik een geteinte huid heeft.

  mei 28, 2017 at 20:11
 • Reply Kim

  Ik kende dit merk nog niet, maar klinkt goed! Alhoewel de prijs nog wel een dingetje zou zijn voor mij haha. Als ik een merk nog niet ken in ieder geval!

  mei 29, 2017 at 15:30
 • Reply Eva

  Klinkt goed!

  mei 29, 2017 at 20:27
 • Reply Lotte

  Klinkt goed! Ik gebruik nu een spray op basis van kokosolie met factor 15 of 20 (maar ik zit ook niet vol in de zon haha) en voor me gezicht een van clinique. ga me is verdiepen in die webshop haha, zie interessante producten 😀

  mei 29, 2017 at 20:36
 • Reply Bianca

  Deze kende ik nog helemaal niet maar hij klinkt niet slecht! Ik gebruik zelf meestal factor 25 maar verbrand niet snel. Voor mijn gezicht wel soms factor 50.

  mei 29, 2017 at 20:58
 • Reply Jessica J.

  Proefdiervrij én vrij van parabenen? Right up my alley! Ik had ook nog nooit van mastiha gehoord.
  Oh, ik smeer ‘maar’ factor 15, want ik verbrand gelukkig niet snel.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Complete mondverzorging zónder schadelijke ingrediëntenMy Profile

  mei 31, 2017 at 14:46
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge