Follow:
boeken, kids

Meneer Beer – Maria Farrer

meneerbeer

“Soms heb je gewoon een ijsbeer nodig…” Een hartverwarmend boek voor het hele gezin. Siem, het broertje van hoofdpersonage Arthur, heeft autisme. Dit is voor Arthur soms best moeilijk. Zijn broertje is niet zoals de broertjes en zusjes van zijn vrienden. Hoe ga je daarmee om? Meneer Beer leert Arthur hoe hij het beste met zijn broertje om moet gaan, en dan komt Arthur er achter dat Siem toch eigenlijk best een super leuk broertjes is!

Synopsis ‘Meneer Beer’

meneerbeer

Arthur schrikt als er op een dag een ijsbeer voor zijn deur staat. Het dier heeft een koffertje bij zich met zijn naam erop: Meneer Beer.

Meneer Beer kan alleen grommen, eet emmers vis en is behoorlijk stuntelig, maar al gauw wordt hij Arthurs beste vriend. En daar is Arthur blij mee, want zijn autistische broertje Siem krijgt meestal alle aandacht.

Met de hulp van Meneer Beer leert Arthur dat het ook heel leuk is om een broertje als Siem te hebben. Een lief en grappig verhaal over familie en vriendschap.

meneerbeer

Samenvatting

Arthur is er klaar mee! Hij wil weglopen van huis. Zijn autistische broertje Siem eist alle aandacht op en Arthur wordt daar niet gelukkig van. Tijdens het naar buiten stormen komt hij langs een ijsbeer. Arthur besluit toch maar weer naar binnen te gaan. Even later wordt er aangebeld en staat de ijsbeer, met een koffertje, aan de deur. Meneer Beer staat er op het koffertje. Al snel leert Arthur meneer Beer beter kennen en worden ze beste vrienden.

meneerbeer

In het boek staan prachtige zwart/wit tekeningen. Dit zorgt voor een prachtige toevoeging aan het mooie verhaal. Maria Farrer heeft een prachtig en ontzettend bijzonder verhaal geschreven over familie en vriendschap. Dit verhaal is daarom ook absoluut een aanrader om als volwassene te lezen. Het is niet alleen een mooi verhaal, maar ook nog eens grappig!

Het onderwerp zal voor veel kinderen best herkenbaar zijn. Er zijn natuurlijk veel kinderen die misschien een broertje, zusje of vriendje hebben die nét even iets anders is dan de rest. Hoe ga je daar als kind mee om? Maria Farrer heeft het boek heel toegankelijk gemaakt voor kinderen. Weinig lastige woorden, korte zinnetjes, mooie illustraties en een aandoenlijk verhaal. Wie wil nou niet zo’n grote, knuffelige ijsbeer als vriend?

De afbeelding hierboven is het begin van het boek. Je krijgt meteen 5 goede redenen waarom Meneer Beer de allerbeste vriend is. Hierdoor word je natuurlijk meteen nieuwsgierig naar Meneer Beer!

Meneer Beer is zeker ook een boek wat ideaal is om voor te lezen aan een klas. Het zal veel kinderen ook iets leren over kinderen die ietsjes anders zijn. Dit geeft wellicht mooie gesprekken in de klas. Kinderen die een autistisch broertje of zusje hebben zullen zich in dit boek zeker herkennen. Een absolute aanrader!

Meneer Beer is aandoenlijk, grappig en ontroerend tegelijk….

Informatie

Meneer Beer – Maria Farrer

Uitgeverij Condor

Hardcover, 224 pagina’s

ISBN: 9789492899620

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij oa Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge