Follow:
schoonmaaktips

Met ProWIN Oven en Grillreiniger wordt het huishouden een feestje!

*Deze blog verscheen in 2018 eerder op mijn blog*

prowin oven en grill reiniger

Een blog over schoonmaken! Wie mij kent valt nu waarschijnlijk letterlijk van zijn of haar stoel. Ik sta er namelijk niet echt om bekend dat ik een liefhebber ben van het huishoudelijk werk. Soms heb ik één dag een bevlieging, maar daar houdt het dan ook vaak bij op. Maar misschien is er een klein lichtpuntje in het vooruitzicht. Door een lieve vriendin, die wél een ware schoonmaak-queen is én consulente van Prowin, ben ik een beetje besmet geraakt. En zij heeft mij zover weten te krijgen dat ik de ergste klus die mij te wachten stond thuis met een big smile heb volbracht! Ik laat jullie zien hoe je ontzettend makkelijk een verschrikkelijk vieze oven kan schoonmaken! (en ook nog eens zonder een product waar je luchtwegen niet van kapot gaan ;-))

Wij besloten onze vakantie iets in te korten zodat wij na een veel te lange tijd weer eens bij onze vrienden in Assen langs konden gaan. Wij kennen hen al een flink aantal jaartjes omdat wij bij elkaar op de camping in Duitsland stonden. Het klikte destijds meteen en we zijn altijd vrienden gebleven. Ik had op Facebook al eens voorbij zien komen dat Nicole consulente van Prowin was geworden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van dit merk had gehoord. (het schijnt echt huge te zijn in Duitsland!). Nicole gebruikte de producten van Prowin al flink wat jaren en was door haar eigen enthousiasme in de rol van consulente gerold.

Prowin is dus niet in winkels te krijgen. Ze doen dit omdat de producten de juiste uitleg moeten krijgen om verkeerd gebruik te voorkomen. Door middel van een consulente weet je zeker dat je alle uitleg krijgt bij elk product en je met al je vragen bij hen terecht kan.

Jullie raden het al, ik heb Nicole lief aangekeken en vroeg of ze mij niet even een kleine demonstratie kon geven van een paar populaire producten. Prowin staat er namelijk ook om bekend heel veel makkelijke huishoudelijke hulpjes te hebben die vooral voor mensen zoals ik, die niet zo van schoonmaken houden, héél welkom zijn!

Ik vertelde haar dat ik al geruime tijd opzag tegen het schoonmaken van de oven. Iets wat ik al die tijd heb uitgesteld en inmiddels al als een kansloze missie zag. Nicole lachte en haalde meteen de Oven & Grillreiniger tevoorschijn. ‘Appeltje-eitje’ met dit product was haar reactie.

Samen met een kwastje wat je ook bij Prowin kan kopen is dit product nú al een favoriet van mij. Je schudt de flacon, spuit het product op de plek die je wilt reinigen, uitwrijven met het kwastje, afdekken met doorzichtig folie, paar uurtjes wachten, en klaar!

prowin oven en grill reiniger

Zoals jullie kunnen zien wordt zelfs de beste inbouw oven écht ontzettend vies. Ik schaam mij er wel voor dat ik het zover heb laten komen, maar door de lol die ik kreeg tijdens het schoonmaken zal ik het nooit zover meer laten komen! Ik heb eerst de binnenkant van de ovendeur voor de helft aangepakt. Ik heb het ongeveer 4 uur laten intrekken (het was zo heftig aangekoekt dat mij dat wel verstandig leek). Daarna kan je het met een simpele vochtige schoonmaakdoek verwijderen. Super simpel! Je bent in principe het langst bezig met het wachten tussendoor, maar die tijd kan je weer fijn besteden aan Netflix of een goed boek

prowin oven en grill reiniger

Ook de bakplaat heb ik meteen aangepakt. Na één keer zaten er nog een paar kleine plekjes met hardnekkiger vuil. Die heb ik nogmaals aangestipt, stukje folie erover en een uurtje laten intrekken. Daarna waren ook die plekjes makkelijk te verwijderen.

prowin oven en grill reiniger

Het rooster uit mijn oven was ooit zilver. Inmiddels was hij helemaal zwart geworden. Dit was een iets lastiger werkje omdat je wat preciezer moet werken. Ik heb geen foto van het rooster waarbij hij helemaal weer als nieuw is, maar de onderste foto toont al aardig wat zilveren stukken. Het rooster heb ik tweemaal behandeld waarbij de laatste plekjes een nacht hebben geweekt. Daarna kon ik alles er heel makkelijk afspoelen.

Ik was zo lekker bezig dat ik ook meteen de gaspitten heb aangepakt!

prowin oven en grill reiniger

Je mag het product niet op aluminium of gietijzer gebruiken en ik wist niet zeker of de pitten van gietijzer waren. Als het product wat belletjes gaat vertonen onder het folie is het niet goed en moet je het eraf halen. Tijdens het proces stuurde ik Nicole constant foto’s (de afstand Leidschendam-Assen is iets te ver om even langs te komen om het te checken bij mij ;-)). Zij adviseerde de Oven & Grillreiniger maar 5 minuten op de pitten te laten zitten omdat zij vermoedde dat het om gietijzer ging.

Zelfs na 5 minuten kreeg ik de pitjes al super schoon en zijn ze niet meer zwart.

Ik heb dus nu weer een oven die eruit ziet als nieuw waarin ik weer gezond mijn eten kan bereiden. Ik ben zó ontzettend blij!

En het feit dat de producten van Prowin biologisch afbreekbaar zijn en niet op dieren getest maakt het nog eens extra fijn.

Ook kocht ik bij haar meteen de Window Wonder doeken. Ideaal om je ramen mee te zemen in een poep en een scheet. Ik stond echt versteld te kijken hoe makkelijk dat ging! Ik heb overigens geen aandelen in Prowin, maar vertel dit allemaal puur uit eigen enthousiasme. Ik ben werkelijk om! Zoveel fijne producten die voor mij het huishouden een stuk aangenamer zullen maken. Tevens is het allemaal ook nog eens zeer zuinig in gebruik wat meteen ook weer goed is qua duurzaamheid. (minder vaak verpakkingen die weggegooid moeten worden bijvoorbeeld).

Als jullie het leuk vinden kan ik vaker tips geven die ik heb ondervonden met de producten van Prowin. Ik heb nu 3 items in mijn bezit, maar ik weet zeker dat er veel meer zullen volgen.

De Oven & Grillreiniger (500ml) kost 28,90 en het kwastje 1,90. (ik heb denk ik nog niet eens de helft van de fles gebruikt voor mijn hele oven, bakplaat en rooster). Voor informatie over bestellen kan je mij een bericht sturen.

Het is even een uitgave, maar ik heb al veel geprobeerd aan spullen om je oven mee te reinigen, en dit product werkte voor mij het allerbeste!

Ik ben mijn vriendin in ieder geval eeuwig dankbaar dat ze mij zover heeft weten te krijgen om mijn huishouden eens grondig aan te pakken.

Ben jij bekend met de producten van Prowin?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge