Follow:
boeken

Mijn zomer TBR! Welke boeken wil ik deze zomer lezen?

Voor een lange tijd maakte ik voor elke maand een TBR stapel met boeken die ik die maand wilde lezen. Maar op een gegeven moment wilde ik toch wat meer impulsief lezen. Gewoon waar ik op dat moment zin in had, in combinatie met boeken die ik lees voor Boek van de Maand. Half juli heb ik 2 weken vrij en dan wil ik wat boeken lezen die ik wel heb klaargelegd. Welke dat zijn zal ik in deze blog beschrijven.

De enige die overbleef – Riley Sager

Als boekverkoper bij Paagman met de afdelingen Literatuur, Spanning, Populaire fictie en Fantasy onder zich, krijg ik een hoop leesexemplaren. Ik zou willen dat ik veel meer uren in een dag had om ze allemaal meteen te lezen. Dus deze vakantie wil ik een flink aantal leesexemplaren lezen zodat ik ze in de winkel kan aanbevelen. ‘De enige die overbleef‘ klinkt geweldig. Ik hou van goede thrillers en ik hoop dat deze mijn meteen grijpt!

Ze stak haar vader neer en vermoordde haar moeder, voordat ze haar zus ophing – althans, zo gaat het rijmpje dat schoolkinderen zingen over de moorden binnen het gezin Hope in de jaren twintig.

De enige overlevende was de zeventienjarige Lenora Hope. De meeste mensen dachten dat zij de moorden had gepleegd, maar de politie kon destijds geen bewijs vinden. Zelf heeft Lenora altijd ontkend. Ze woont nog altijd in Hope’s End, het grote landhuis boven op de kliffen aan de kust van Maine, waar de moorden plaatsvonden.

Maine, 1983. Nadat de vorige thuishulp midden in de nacht was weggevlucht, neemt Kit het stokje over om voor Lenora te zorgen. Ze is nu in de zeventig en zit aan haar rolstoel gekluisterd – een aantal beroertes heeft ervoor gezorgd dat ze alleen nog kan communiceren met behulp van een typemachine. Op een avond typt Lenora: IK ZAL JE ALLES VERTELLEN.

Dan wordt het Kit steeds duidelijker dat ook Lenora niet de volledige waarheid vertelt…

Met De enige die overbleef schreef Riley Sager opnieuw een spannende thriller die internationaal meteen een bestseller werd.

Een helpende hand – Celia Dale

De cover ziet er zomers uit, dus vandaar dat ik deze meteen op mijn stapel heb gelegd. Een cosy mysterie is altijd goed, zeker als je vakantie hebt. ‘Een helpende hand’ klonk meteen als iets wat ik geweldig zou vinden. Dus dit boek wordt zeker gelezen in de vakantie!

Wat er allemaal niet gebeurt achter een keurige voordeur…

Josh en Maisie Evans leiden een schijnbaar onopvallend leven. Wanneer tante Flo, die al jaren bij hen inwoont, overlijdt en hun een erfenis nalaat, gaan ze op vakantie naar Italië om de zeelucht op te snuiven en de warmte van de zon in hun botten te laten trekken. Daar ontmoeten ze Cynthia Fingal, een rijke weduwe, die samenwoont met haar volwassen nicht Lena. Het is duidelijk dat geen van beiden gelukkig is met de situatie, dus wanneer Josh en Maisie een band met Cynthia krijgen door ijsjes en dagelijkse wandelingen, is het logisch dat ze regelen dat ze bij hen intrekt als ze weer thuis zijn. Dat is voor iedereen de beste oplossing.
Voor fans van Shirley Jackson, Roald Dahl en Muriel Spark is het grimmige Een helpende hand het beste bewijs dat er onder de voorstedelijke respectabiliteit van kopjes thee en chique praatjes een andere wereld schuilt en dat de echte verschrikkingen van deze wereld maar al te vaak te vinden zijn achter discrete gordijnen.

Het laatste weeshuis – Vos – Elle van Rijn

Eerste deel in een spannende, historische romanreeks

1961. Isabel is zeventien jaar oud en groeide op in een weeshuis. Nog één jaar en dan wil ze viool gaan studeren aan het conservatorium in Parijs, samen met haar beste vriendin in het weeshuis: Victoria. Nog één jaar en dan kan het echte leven beginnen. Tenminste, als ze zich niet te veel laat afleiden door haar eerste grote liefde…

Maurits, geestelijk vader van het weeshuis, probeert ondertussen Nobilitas, de nobele orde die het weeshuis altijd heeft gefinancierd, te overtuigen om de ambitieuze toekomstplannen van de kinderen te ondersteunen. Maar Nobilitas blijkt andere plannen te hebben voor de kinderen. Gaandeweg ontdekt Maurits de verborgen agenda van de orde en probeert hij de kinderen hiervoor te behoeden. Maar of dat lukt?

Mijn stapel boeken moet vooral een beetje divers zijn. Divers in mijn smaak aan boeken die ik graag lees. Deze historisch roman is net uit en klinkt heel goed.

De winnaars – Fredrik Backman

Ik heb het een hele tijd voor mij uitgeschoven, ik wilde niet dat deze trilogie tot een einde kwam. Maar ik wil dit boek nu echt zo graag lezen. Ik wil terug naar het stadje Bjornstad, naar de gemeenschap en de personages. Gaat mijn hart breken? Waarschijnlijk. Ga ik janken? Yup! Maar ik moet dit boek nu echt gaan lezen.

Er zijn twee jaar verstreken sinds de gebeurtenissen waar niemand aan wil denken. Iedereen heeft geprobeerd zijn leven weer op te pakken, maar er is iets aan dit deel van het bos dat dat nooit echt toelaat.

We zijn een stad met verdriet in ons hart en geweld in de lucht. We houden van verhalen met een happy end, maar diep vanbinnen wisten we waarschijnlijk altijd al dat dit er niet een was.

Het begint deze keer met een storm en eindigt in vuur. Iemand die lang weg is geweest komt naar huis. Iemand droomt van de NHL en iemand droomt van wraak. Iemand haat, iemand vecht, iemand pakt een pistool en loopt naar de ijsbaan. Waaruit bestaat een familie? En een hockeyteam? Of een gemeenschap? Ze bestaan allemaal uit de optelsom van onze keuzes. En om hen te beschermen zijn we bereid alles op te offeren. Alles.

Scythe – Neil Shusterman

A dark, gripping and witty thriller in which the only thing humanity has control over is death. In a world where disease, war and crime have been eliminated, the only way to die is to be randomly killed (gleaned) by professional scythes. Citra and Rowan are teenagers who have been selected to be scythes’ apprentices, and despite wanting nothing to do with the vocation, they must learn the art of killing and understand the necessity of what they do. Only one of them will be chosen as a scythe’s apprentice and as Citra and Rowan come up against a terrifyingly corrupt Scythedom, it becomes clear that the winning apprentice’s first task will be to glean the loser.

Scythe ligt al zolang in mijn kast maar ik pak het maar niet op. Terwijl het verhaal mij zo ontzettend aanspreekt. Daarom zal ik deze zomer echt wel een moment vinden om het boek op te pakken. En ik weet zeker dat ik er heel erg van ga genieten!

In de maneschijn – M.J. Arlidge

Binnenkort komt het nieuwe deel in de serie uit en ik ben nog lang niet bij met lezen. Dus het wordt tijd om de serie weer verder te gaan lezen want ik ben fan van deze serie! Ik kan stiekem niet wachten om de serie weer verder te lezen.

Er waart iets dodelijks rond in het bos. Eerst moesten de wilde paarden eraan geloven. Nu zijn het onschuldige mannen en vrouwen die worden vermoord door een gedaante zonder gezicht. Verdwaald in het donker proberen ze te vluchten, zich te verstoppen. Wanhopig roepen ze om hulp. Maar er is niemand die ze kan horen…

Helen Grace ziet zich geconfronteerd met een nieuwe nachtmerrie. De slachtoffers hangen met pijlen doorboord aan de statige oude eiken in het bos. Waarom worden hulpeloze -vakantiegangers opgejaagd tijdens het campingseizoen? Wat hebben de moorden te betekenen? Is dit soms het werk van een psychopaat? Of is het een teken van een occulte samenzwering en worden de slachtoffers geofferd aan het bos zelf? Helen moet zich in het duister wagen om de waarheid achter deze wel heel macabere zaak te achterhalen.

Just for the summer – Abby Jimenez

Uiteraard moeten er ook een paar romantische boeken op het lijstje. Heerlijke romance voor de zomer is onmisbaar natuurlijk! Dit boek is een hit op social media en een paar collega’s vonden het ook fantastisch. Tijd om het zelf dus te lezen!

Justin has a curse, and thanks to a Reddit thread, it’s now all over the internet. Every woman he dates goes on to find their soul mate the second they break up. When a woman slides into his DMs with the same problem, they come up with a plan: They’ll date each other and break up. Their curses will cancel each other’s out, and they’ll both go on to find the love of their lives. It’s a bonkers idea… and it just might work.

Emma hadn’t planned that her next assignment as a traveling nurse would be in Minnesota, but she and her best friend agree that dating Justin is too good of an opportunity to pass up, especially when they get to rent an adorable cottage on a private island on Lake Minnetonka.

It’s supposed to be a quick fling, just for the summer. But when Emma’s toxic mother shows up and Justin has to assume guardianship of his three siblings, they’re suddenly navigating a lot more than they expected–including catching real feelings for each other. What if this time Fate has actually brought the perfect pair together?

Just for the summer‘ is hét romance boek voor de zomer!

Happy Place – Emily Henry

En als laatste op de stapel moet er een Emily Henry boek zijn. Ik ben groot fan van Emily Henry! Ik hou van haar humor, haar goed uitgedachte personages, alles! Dus ‘Happy Place’ it is!

Harriet and Wyn have been the perfect couple since they met in college—they go together like salt and pepper, honey and tea, lobster and rolls. Except, now—for reasons they’re still not discussing—they don’t. They broke up five months ago. And still haven’t told their best friends. Which is how they find themselves sharing a bedroom at the Maine cottage that has been their friend group’s yearly getaway for the last decade. Their annual respite from the world, where for one vibrant, blissful week they leave behind their daily lives; have copious amounts of cheese, wine, and seafood; and soak up the salty coastal air with the people who understand them most. Only this year, Harriet and Wyn are lying through their teeth while trying not to notice how desperately they still want each other. Because the cottage is for sale and this is the last week they’ll all have together in this place. They can’t stand to break their friends’ hearts, and so they’ll play their parts. Harriet will be the driven surgical resident who never starts a fight, and Wyn will be the laid-back charmer who never lets the cracks show. It’s a flawless plan (if you look at it from a great distance and through a pair of sunscreen-smeared sunglasses). After years of being in love, how hard can it be to fake it for one week…in front of those who know you best?


Heb jij boeken op je Summer Reading lijst?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Lisanne

  Ahhh “De Winnaars” was zo goed!! Heel benieuwd naar “Just for the Summer” inderdaad – staat ook op mijn TBR!

  juni 29, 2024 at 17:52
  • Reply hillybillybeauty

   We kunnen Just for the Summer tegelijkertijd lezen! Buddy Read!

   juni 29, 2024 at 18:14

  Leave a Reply

  CommentLuv badge