Follow:
beauty

Mineral Care Elements Facial Mud Mask

mineral1

Onlangs liet ik al in een blogpost wat meer zien over het merk Mineral Care. Ik ontving van het persbureau 2 producten om te testen. Onlangs heb ik een aantal keren het masker getest, vandaag vertel ik jullie hier meer over.

mineral

Ik heb al in meerdere blogposts laten weten dat ik gek ben op maskers. Met 3 kids is het altijd druk in huis, en als ik dan in de avond na het douchen een masker neem, heb ik even dat heerlijke rustmomentje voor mijzelf. Ik geniet daar zo van!

Nou is het rustmomentje met het Mineral Care Facial Mud Mask best kort. Je kan dit masker namelijk al na 2 minuutjes eraf halen. Ikzelf liet hem lekker wat langer zitten, zo kon ik wat langer van mijn relaxmomentje genieten.

mineral2

ingrediënten

ingrediënten

Over het masker:

Mineral Care Elements Face Mud Mask is een intensief reinigend en revitaliserend masker, geschikt voor alle huidtypes. De samenstelling is gebaseerd op mineraalrijke Dode Zeemodder en de absorberende en diep reinigende kleisoort Kaolien. Het masker verwijdert onzuiverheden en verfijnt de poriën. De toevoeging van algenextract voedt en remineraliseert de huid, glycerine beschermt de natuurlijke vochtbalans en laat de huid zacht, glad, comfortabel en ontspannen aanvoelen.

Dat klinkt echt super! Sowieso hou ik wel van moddermaskers! Vaak voel je die extra zijn werk doen op je huid. Ik ervaar dat altijd als erg prettig.

Tevens is het merk dierproefvrij!

Hoe te gebruiken?

Uiteraard breng je het masker aan op een gereinigde huid. Vermijdt het gebied rondom je ogen. Breng een dun laagje aan en laat het maximaal 10 minuten zitten.

 

mineral5

Lekker! Klei!

even een foto met mijn mobieltje.

even een foto met mijn mobieltje.

De test!

Ik bracht een dun laagje masker aan op mijn gezicht. Je moet wel even goed knijpen in de tube om het masker eruit te krijgen. Het masker werkt zuinig in gebruik, dit vind ik al een dikke plus!

Het masker brengt prima aan en voelt niet gek op prikkelig op mijn huid. Ik laat het masker er 10 minuten op zitten. Nu heb ik niet een hele onzuivere of vette huid, maar ook ik heb weleens last van een pukkeltje hier of daar, dus ook ik kan hem prima gebruiken. ( je zou het masker ook evt alleen op je t-zone kunnen aanbrengen ).

Na 10 minuten haal ik het met een warm washandje van mijn gezicht. Dit gaat gelukkig lekker makkelijk. Mijn huid voelt na het masker lekker zacht en comfortabel aan. Mijn poriën zijn na 3x gebruik nog niet zichtbaar fijner geworden, maar wellicht dat dat pas zichtbaar wordt na vaker gebruik.

Conclusie

mineral4

Ik vind het Mineral Care Elements Facial Mud Mask een heerlijk masker! Voelt lekker aan, makkelijk in gebruik en aangezien het een klei masker is heeft het toch een streepje voor. ;

De prijs zou je misschien wat kunnen tegenhouden, maar ik gok dat ik zeker wel 20 maskers uit deze tube kan halen. Dat maakt het per masker-beurt ongeveer 1,40. Netjes toch?

Je kan het masker voor 28,50 ( 100 ml ) bestellen in de webshop.

Hoe vaak doe jij een maskertje in de week?

Liefs Hilde

** Ik heb dit product ontvangen ter review **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

16 Comments

 • Reply marije

  Ik ben gek op klei maskers! Hij klinkt wel ontzettend goed, alleen een beetje te prijzig voor mij.
  marije onlangs geplaatst…Woman Crush Wednesday: Marilyn MonroeMy Profile

  oktober 5, 2016 at 06:24
 • Reply Susan

  Hmm, ik vind hem wel duur inderdaad. Hij klinkt wel fijn!
  Susan onlangs geplaatst…Fizz lichtbox met 72 symbolenMy Profile

  oktober 5, 2016 at 07:16
 • Reply Nancy

  Weet jij ook een lekker ,,liftend,, masker? Ik kan geen enkele goede vinden!
  Nancy onlangs geplaatst…MILITARY LOOK WITH JOGGERSMy Profile

  oktober 5, 2016 at 08:39
  • Reply hillybillybeauty

   Ik moet zeggen dat ik die ook nog niet heb ontdekt. Maar als ik wat vind, komt het zeker voorbij op mijn blog.

   oktober 5, 2016 at 15:20
 • Reply Natascha

  Ik heb dit masker ook en hij is inderdaad erg fijn! Één van de weinige kleimaskers die mijn huid toch lekker zacht maakt. Ik probeer één keer per week een maskertje te nemen, ga ik toevallig vandaag doen hihi. Nu ik vrij ben heb ik daar eindelijk tijd voor.
  Natascha onlangs geplaatst…Balea aqua serumMy Profile

  oktober 5, 2016 at 08:41
 • Reply Anna Gerrie - Beautyonthefarm

  Klinkt goed! Ik hou ook erg van klei maskers, die reinigen altijd zo goed.
  Anna Gerrie – Beautyonthefarm onlangs geplaatst…Essence me & my umbrella – rain boots nail polishMy Profile

  oktober 5, 2016 at 09:00
 • Reply Deb

  Hihi geweldige ‘masker foto’ weer van jou 😉 Ik gebruik dus eigenlijk nooit maskers. Ik heb er in het verleden wel een gehad die ik fijn vond van RS Cosmetics die je zelf kon aanmaken met water/olie.

  Dit masker is zo te horen fijn, alleen vind ik sommige ingrediënten iets minder (voor mijzelf) want ik zie er bijvoorbeeld SLS tussen staan (geen idee waar dat goed voor is; wordt voornamelijk gebruikt om producten te laten schuimen.. volgens mij en is vrij chemisch) en daarnaast ook parfum en Methylisothiazolinone (een ingrediënt waar dermatologen zo te zien voor waarschuwen en sterk huidirriterend kan zijn) . Op mijn (eczeem) gevoelige huid zou ik dit masker persoonlijk niet aandurven.
  Deb onlangs geplaatst…Lush Sparkly pumpkin bubble barMy Profile

  oktober 5, 2016 at 12:52
 • Reply Astrid

  Klinkt zalig! En geweldige foto weer 😀
  Lekker dat je dit in een perspakketje kreeg.
  Astrid onlangs geplaatst…In de pers: ANBOS tijd om te stralenMy Profile

  oktober 5, 2016 at 15:49
 • Reply Yvonne

  Als het lukt dan gebruik ik 2x per week een maskertje, heerlijk!
  Yvonne onlangs geplaatst…September EmptiesMy Profile

  oktober 5, 2016 at 19:56
 • Reply Janine

  een maskertje vind ik echt heerlijk om op te doen, opzich is deze helemaal niet duur. Als je er ongeveer 20 maskers uithaalt ben je denk ik zelfs nog goedkoper uit dan dat je elke keer van die pakjes koopt. Ik gebruik gemiddeld 1 x in de twee weken een maskertje, en soms doe ik dan in de week dat ik niet een echt een masker gebruik zo’n black head maskertje zodat mijn black heads weer weggaan
  Janine onlangs geplaatst…De 6 raarste beauty en fashion trends #1My Profile

  oktober 5, 2016 at 20:03
 • Reply YuSt

  Ik had hem ook al getest, erg fijn! Kan alleen opnieuw beginnen met foto’s want door mijn storing zijn alle foto’s verloren gegaan van afgelopen week…
  En anders stuur ik ze wel hier naar toe 🙂
  YuSt onlangs geplaatst…Post van Nina | Miss Sporty make-up | Mascara, lipgloss & nagellakMy Profile

  oktober 5, 2016 at 20:42
  • Reply hildestolk_rxx5eu87

   Kom maar door! Zeker met mijn prachtige masker-foto 😉

   oktober 5, 2016 at 20:47
 • Reply Babs

  €1,40 per masker is zeker netjes! Maskers nemen schiet er de laatste tijd een beetje bij in.. ik moet zeggen dat ik vandaag ook geweldige maskers zag en ik ga eerst alles opmaken wat ik heb qua maskers en dan koop ik weer andere. Gezichtsmaskers zijn net als een haarmasker net dat beetje extra wat je af en toe nodig hebt!
  Babs onlangs geplaatst…Tangle Teezer Compact Styler limited editionsMy Profile

  oktober 5, 2016 at 21:22
 • Reply chucky1012

  Klinkt goed.
  Fijn dat je er nog een duidelijke foto bij gedaan had toen je zelf dit masker op had gedaan.

  Xoxo

  oktober 6, 2016 at 12:21
 • Reply Esmeralda

  Vorige week heb ik voor het eerst een puur klei masker uitgeprobeerd en ik vond het heerlijk! Deze lijkt mij ook erg fijn. Leuk he die masker fotootjes haha.
  Esmeralda onlangs geplaatst…Heb ik mijn doelen in september behaald? En doelen voor oktoberMy Profile

  oktober 6, 2016 at 18:37
 • Reply Melike

  Ik hou echt van klei maskers;) Deze lijkt me wel heel erg fijn. Vooral nu het ineens zo koud is kan ik ook wel een maskertje gebruiken. Mijn huid is echt uitgedroogd.
  Melike onlangs geplaatst…PMS? Ik ben iedere maand een beetje gek. Oftewel het premenstrueel syndroom..My Profile

  oktober 7, 2016 at 10:45
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge