Follow:
boeken, kids

Monsterlijke microben – Professor Marc Van Ranst en Geert Bouckaert

monsterlijkemicroben

In een tijd waarin kinderen te maken krijgen met een heel ander soort samenleving dan wat ze gewend waren is het soms lastig uitleggen wat COVID-19 nu precies is en doet. Kinderen weten dat ze vaker hun handen moeten wassen, in hun elleboog moeten hoesten en niezen etc. Maar wat voor bacteriën en virussen zijn er nu allemaal precies? In dit boek wordt alles aan kinderen uitgelegd door middel van begrijpelijke teksten, plaatjes en proefjes. Een perfect boek voor deze tijd!

Synopsis ‘Monsterlijke microben’

Ontdek in dit boek alles over bacteriën en virussen. Hoe werkt een vaccin en welke microben zijn nuttig voor de mens?

Krijg antwoord op vragen als:

  • Waarom moet je je handen wassen voor het eten?
  • Is het coronavirus het gemeenste virus dat er bestaat?
  • Zijn er mannelijke en vrouwelijke bacteriën?
  • Welke virussen heeft de mens overwonnen?
  • Wat zijn antibiotica?

En word zelf microbioloog: kweek je eigen bacteriën en doe de truc met de aardappel.

Geert Bouckaert bundelde de interessantste en meest originele vragen over microben en Sebastiaan Van Doninck zorgde voor kleurrijke illustraties. In samenwerking met professor virologie Marc Van Ranst.

monsterlijkemicroben

Samenvatting

Dit boek is voor kinderen die al zelf kunnen lezen een super interessant naslagwerk over allerlei soorten bacteriën en virussen. Veel theorie, maar ouders kunnen zeker helpen met het voorlezen van de teksten. Na elk hoofdstuk staan er wat vragen over het stuk tekst. Een soort mini testje om je kennis te testen, super leuk!

monsterlijkemicroben

Door de toevoeging van al die kleurrijke illustraties krijgt het boek iets vriendelijks en grappigs. Op deze manier is het een stuk toegankelijker om kinderen te informeren over alle ziektes en virussen die er zijn (waren). Het kind zal enorm veel kennis opdoen na het lezen van dit boek en dat maakt dit boek ook perfect spreekbeurt-materiaal!

monsterlijkemicroben monsterlijkemicroben

Door het gebruik van simpele woorden is het boek zeer goed te volgen voor kinderen. Kinderen zijn nieuwsgierig en zullen alle informatie in zich opnemen en hierdoor flink wat kennis opdoen. Wat heb boek nog eens extra leuk maakt zijn de ‘doe-activiteiten’ achterin het boek.

monsterlijkemicroben monsterlijkemicroben

Niets is leuker voor een kind dan zelf aan de slag te gaan natuurlijk! Een soort biologielessen thuis. Maar ook zeker ideaal om in de klas te gaan proberen natuurlijk. In totaal 5 leuke proefjes om zelf te doen. In duidelijke taal en met duidelijke instructies kan je bijvoorbeeld zelf levende yoghurt maken. Of een truc met een aardappel! Misschien had je als ouder nog een leuk idee voor een feestje nodig? Een biologen-feestje kan ontzettend leuk worden met al deze proefjes!

monsterlijkemicroben

Al met al een geweldig interessant en leerzaam boek voor kids!

Informatie

Monsterlijke Microben – Professor Marc Van Ranst en Geert Bouckaert

Uitgeverij Lannoo

Hardcover, 64 pagina’s

ISBN: 9789401471220

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat affiliate links **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge